Naar Thailand met een 1 jarig kind

door Nora
(Nederland)

In februari 2010 willen we graag een verre reis gaan maken met ons dochtertje van 1 jaar. We weten niet goed of we hier verstandig aandoen. we willen graag wat tips over hoe we dit kunnen gaan doen.

We hebben voor ogen om naar één van de eilanden van Thailand te gaan en zijn op zoek naar kindvriendelijke accommodaties, het liefst met spa.

Ons dochtertje zal tegen de tijd dat we gaan reizen minder flesvoeding krijgen en met de pot mee gaan eten. Is het dan verstandig dat we groente potjes van huis meenemen ivm de hete specerijen in Thaise gerechten?

Aangezien je in Thailand je goed moet beschermen tegen de muskieten willen we graag tips en van jullie horen hoe we ons dochtertje hier het beste tegen kunnen beschermen?

Antwoord


Hallo Nora,

Wat een leuke vakantieplannen hebben jullie!!

Of jullie er verstandig aan doen om naar Thailand te gaan, kan ik niet voor jullie beslissen. Elke persoon is anders, en je zult om je heen dan ook zeer verschillende reacties krijgen, zoals dat doe je je kind toch niet aan, of juist geweldig dat je zo'n reis gaat maken!!

Thailand is op zich een goed bereisbaar en kindvriendelijk land. En als je zorgt dat je goed voorbereid bent, dan krijg je een top vakantie!!
Hieronder een aantal tips.

Voorbereidingen


Heel belangrijk is dat je je goed moet laten inlichten over welke vaccinaties je nodig hebt voor je vakantie naar Thailand. Als het goed is heb je een herhaling van DTP (Difterie, Tetanus, Polio) nodig en Hepatitis A. Maar neem altijd contact op met het GGD of de huisarts. Vraag ook even na op het consultatieburo of er nog inentingen eerder gegeven moeten worden voor een goede bescherming van jullie dochter.

Reisdocumenten


Zorg dat je paspoort nog 6 maanden geldig is na terugkomst van jullie reis en laat jullie dochter in het paspoort bijschrijven of laat een eigen paspoort voor haar maken.

Accommodatie


Ik weet niet precies wat jullie bedoeling is. Willen jullie alleen naar een eiland of ook bijvoorbeeld Bangkok bezoeken?

Kijk hier voor rondreizen in Thailand met kinderen.

En kijk hier voor prachtige accommodaties in Thailand

De vliegreisAls ik jullie was zou ik in ieder geval proberen om een directe vlucht te boeken. Tussenstops kunnen zeer vervelend zijn als je met een jong kindje reist.

Waarschijnlijk zal jullie kindje niet meer in een bassinet passen, dus zal ze bij jullie op schoot zitten. Je kunt een dekentje meenemen, dan kan ze desnoods ook even op de grond liggen bij jullie voeten. Probeer een plekje in het vliegtuig te reserveren met extra beenruimte!!
Kijk voor verdere tips op vliegen met een baby.

Voeding


Babyvoeding in potjes is te koop bij de (betere) supermarkten en de apotheek. Het kan wel wat anders smaken dan in Nederland, maar hete specerijen zitten er niet in.

Is je dochter een moeilijke eter, dan zou ik voor de zekerheid wat potjes meenemen.
Je kunt ook even checken bij het hotel wat je boekt of ze westerse gerechten op het menu hebben.

Drinkt je dochter rond die tijd nog melk, dan is het slim om melkpoeder mee te nemen. Vers fruit is volop verkrijgbaar, zorg er voor dat je alleen ongeschild fruit koopt.

Muggen


Verder komt er in Thailand knokkelkoorts (Dengue) voor. Deze ziekte word door muggen verspreid die overdag steken (in tegenstelling tot gewone muggen die pas in de schemering actief worden). Je moet je dus ook overdag beschermen. Zorg dus voor een klamboe die over de kinderwagen heen kan en muggenmelk die geschikt is voor 1 jarigen.

En in sommige gebieden komt Malaria voor. Dat is over het algemeen niet op de eilanden, maar neem contact op met de plaatselijke GGD om informatie te vragen waar deze muggen actief zijn en hoe je de kinderen het beste kan beschermen.

Handige pagina's op de site:
Hou je baby gezond op vakantie en zonvakantie met een baby.

Conclusie


Mijn mening is dus dat het prima kan. Natuurlijk zijn er risico's, maar ziek worden kan overal. Indien je erg angstig bent aangelegd, dan kan dat je vakantie bederven en kun je beter dicht bij huis blijven. Zo niet: ga ervoor!!

Heb je een aanvullende mening, of ervaring met jonge kinderen in Thailand? Klik hieronder om Commentaar te geven.

Klik hier om te reageren

Doe mee en verstuur jouw bijdrage! Het is heel eenvoudig. Klik hier om naar Vakantie Vragen te gaan.

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)