Leeftijd voor een hotel boeken

door Chantal
(Holland)

Ik en mijn vriend willen volgend jaar samen op vakantie in Spanje, nu was mijn vraag met wat voor leeftijd je alleen een hotel mag boeken, we willen graag 12 dagen overnachten maar zijn beide nog maar 16, onze bijde ouders zijn het er wel mee eens dat we samen mogen, maar nu weet ik niet of het wel mag?

Reacties op Leeftijd voor een hotel boeken

Klik hier om een reactie te geven

Dec 15, 2010
Minimum leeftijd voor boeken hotel
door: Sabine

Beste Chantal,

Jullie kunnen wel zelf de reis boeken, maar niet via het internet. Via het internet moet je 18 jaar zijn.

Je kunt de reis boeken bij een reisbureau. Je hebt dan wel een verklaring van je ouders nodig, dat zij het goed vinden dat jullie op vakantie gaan.

Het reisbureau neemt ook even contact op met jullie ouders om het nog een keertje extra te checken.

Ook kunnen jullie nog met het probleem te maken krijgen dat het hotel geen gasten toelaat onder de 18 jaar. Daar heeft elk hotel zijn eigen regels voor en zul je dus via het reisbureau moeten checken.

Wil je zeker zijn dat een hotel jullie accepteert, kijk dan bij de reizen van Simbo Free Style of Yeyo

Fijne vakantie!!

Dec 29, 2011
vraag
door: Anonymous

Geldt dit ook voor vakanties naar turkije?

Dec 29, 2011
Geldt ook voor Turkije
door: Sabine

Ja, dit geldt ook voor Turkije.

Jan 27, 2012
NEderlandse hotels?
door: Anonymous

Ook in Nederlandse hotels?

Jan 27, 2012
Nederland
door: Sabine

Ja, ook voor Nederland. Er zijn gewoon regels voor internet boekingen. Maakt niet uit naar welk land, je moet 18 jaar zijn om een boeking te mogen maken.

Je kan natuurlijk wel je ouders de boeking laten maken en het hotel even opbellen of ze gasten onder de 18 jaar toelaten.

Mar 29, 2012
Re
door: Anonymous

Hoi ik wilde vragen hoe het zit met een hotel kamer in nederland boeken voor een dag, me vriend is al 18 en ik 17 als hij het op zijn eige naam huurt maken ze dan ook een probleem voor mij?

Antwoordt:

Omdat je vriend 18 is kan hij een kamer boeken. Verder ligt het aan de huisregels van het hotel of ze moeilijk gaan doen dat jij nog minderjarig bent.
Soms vragen ze om toestemming van je ouders. Beste optie is om even te bellen met het hotel of het OK is!

Sep 06, 2014
Vakantievraag
door: Tugra

Hey! Ik heb een vraag! Ik ga namelijk misschien op vakantie met mijn vriend (12 jaar) en ik (12 jaar) en je mag wel met het vliegtuig als je 12 bent dus! Mag je ook met toestemming van je ouders maar zonder begeleiding een kamer?! Ja of nee?!

Sep 09, 2014
logeren in hotel als je 12 bent
door: Sabine

Hallo Tugra,

Ieder hotel heeft daar zijn eigen regels voor. Je kan het beste even contact opnemen met het hotel waar je wilt logeren.

Is wel heel wat dat je samen met je vriendje op vakantie wilt naar het buitenland. Is misschien een goed idee om met een tienerreis mee te gaan. Ontmoet je gelijk ook andere tieners.

Dat kan bijvoorbeeld met Simi reizen

Dec 22, 2015
Kheb een vraagje
door: Jack de Killer

Ik ben 15 en men vriendin oom 15 kan ik een hotel boeken zonder dat een vande ouders worden gebeld of hoe zit dat?

Dec 23, 2015
Toestemming nodig
door: Sabine

Dat is helaas niet mogelijk Jack. Je hebt toestemming van je ouders nodig.

Jul 05, 2016
Adults only
door: Anonymous

Mijn vriendinnetje en ik hebben een reis geboekt, op de site zelf stond niks over de minimumleeftijd van 18+, maar nadat we hebben geboekt wel. Ik zelf ben 17 en de boeking staat op haar naam, zou dit een groot probleem veroorzaken?

Jul 06, 2016
adults only
door: Sabine

Anonymous, je kan het beste even met het hotel bellen. Dan weet je precies waar je aan toe bent.

Jul 13, 2016
vakantie
door: Norah

hoi ik (12) en mijn vriend (14). willen graag een weekendje naar Ameland. ik heb nu wel door dat je op die leeftijd niet mag boeken maar denken jullie dat als wij naar een reisbureau wel een nachtje kunnen overnachten in een hotel op Ameland?

we hebben beide toestemming van onze ouders.

Jul 16, 2016

door: Sabine

Hoi Norah,

Neem dan je ouders mee naar het reisbureau zodat er goede afspraken gemaakt kunnen worden.

Aug 02, 2016
Disneyland paris
door: ano

Heee
kan je ook in Disneyland Parijs een paar dagen daar blijven zonder ouders?

Antwoord:
Je hebt hiervoor altijd toestemming van je ouders nodig, via een zogenaamd autorisatie-formulier

Dec 28, 2016
Vakantie Spanje
door: Lian

Beste Sabine,

Mijn vriendje en ik zijn al weken bezig om een vakantie te zoeken in Spanje of Turkije, We zijn beiden 17 jaar oud. Onze ouders zijn beiden eens dat we op vakantie gaan naar het buitenland. Wij willen via Sunweb boeken, want daar word je boven de 16 als volwassene gezien en mag je dus gewoon boeken. Wat als we via sunweb boeken en bij het hotel aangekomen een brief hebben van onze ouders met handtekening en hun ID dat ze er mee eens zijn dat we daar verblijven, is dat genoeg? Of accepteren de Spanjaarden dat niet? Ik hoorde dat in Turkije het wel mogelijk is met onze leeftijd is dat waar?

( graag snel reactie, we willen binnen nu en een week al boeken ivm de vroegboekkorting. )

Groetjes Lian

Dec 28, 2016
Minderjarige op vakantie naar Spanje
door: Sabine

Hoi Lian,

Eerlijk gezegd weet ik niet of de Spanjaarden daar moeilijk over doen. Maar ik neem aan dat als je het hotel mag boeken vanaf 16 jaar bij Sunweb, dat ze niet moeilijk gaan doen.

Maar ja, elk hotel heeft zijn eigen regels...

Wil je het echt zeker weten, zoek dan het hotel op op internet. Vaak hebben ze Engelstalige websites en kan je misschien daar al informatie op vinden. Ook zit daar vaak een contactformulier op zodat je vragen kan stellen. Dan weet je het zeker!

Andere optie is om via Sunweb na te vragen. Dan kan je altijd op hun terug vallen als er iets niet goed gaat.

Groetjes, Sabine

Jul 22, 2017
Vakantie
door: Kar

Zijn er vakantieparken in Nederland waar je zonder ouders mag overnachten, op 16 jarige leeftijd en zou je ook op een vakantiepark mogen overnachten met toestemming van ouders??

Jul 23, 2017
vakantiepark overnachten als 16 jarige
door: Sabine

Hoi Kar,

Het is per vakantiepark verschillend welke voorwaarden ze hebben voor jeugdige bezoekers.

Er zijn vakantieparken die jongeren onder de 18 jaar niet toelaten. Het beste is dus om het na te vragen bij het vakantiepark waar je naartoe wilt.

Jan 13, 2018
Hotel van der valk zwolle
door: Elisabeth

Hallo ik heb een vraag ik en mijn vriend zijn 16 jaar en willen graag een hotelletje pakken bij van der valk zwolle omdat we bijna 2 jaar samen zijn mag je daar wel met 16 jaar in een hotel slapen

Jan 16, 2018
minderjarige hotel boeken
door: Sabine

Hoi Elisabeth,

Het beste is om even met het hotel te bellen en vragen of ze daar moeilijk over doen. Soms vragen ze om toestemming van ouders.

Jul 09, 2018
?
door: MijnX

Hallo,

Ik en mijn nicht willen graag overnachten in een hotel (meiden-weekend) zij is 18 en ik 14, Zij is dus meerderjaardig, dus wat mijn vraag is; is of ik gewoon met haar mee kan (met toestemming van mijn ouders) of dat ze dat niet mag.

groetjes,Hoi, als het goed is, is het geen probleem als je toestemming van je ouders hebt. Je kan voor de zekerheid het hotel bellen mocht je toch twijfelen.

Groetjes, Sabine

Oct 07, 2018
Vakantie Lloret
door: M

Hoihoi, ik wil graag samen met een groep vriendinnen op vakantie naar Lloret de Mar, Spanje volgend jaar zomervakantie. We zijn allemaal 17, op 2 na. We willen graag een appartement, maar we verwachten dat we dit niet mogen boeken omdat we nog geen 18 zijn. Hoe kunnen we dit oplossen? We willen niet in een 'gewoon' hotel maar echt een appartement.

Oct 08, 2018
Vakantie Lloret
door: Sabine

Beste M,

Het beste is om in contact te gaan met de verhuurder van het appartement of de reisorganisatie waarbij je wilt boeken. Misschien is het voor hun geen probleem.

Elke eigenaar heeft zijn eigen regels over het verhuren van de accommodatie.

Soms willen ze dat er een ouder boekt zodat die ook garant staat voor eventuele schade.

Feb 28, 2019
boeking
door: Anonymous

Hallo

Mijn vriendin is 16 jaar oud en ik ben 21 jaar oud. We willen voor paar dagen naar een hotel gaan maar ik wil weten dat ze probleem gaan maken of niet ?

Jun 12, 2019
leeftijd
door: 1234

hallo,

ik ga met een 7-tal meiden op vakantie naar de zee in België.
Daarbij willen wij een appartementje huren. We zijn allemaal 16jaar. Zou het mogen om het appartementje te huren terwijl ik 16 ben ?

Jun 12, 2019
Appartement boeken aan de Belgische kust
door: Sabine

Beste 1234,

Met toestemming van je ouders is het mogelijk om een appartement te boeken. Maar elke eigenaar van een appartement heeft ook zijn eigen regels over de minimum leeftijd van gasten die er mogen verblijven.

Dus neem altijd even contact op met de verhuurder om na te vragen of jullie als groep daar mogen verblijven.

Sep 30, 2019
Vakantie frankrijk
door: Robin

Mijn dochter en haar vriend hebben een vakantie geboekt voor 3 dagen naar frankrijk disneyland parijs met zn 2e. ze slapen in hotel codalysa, torcy (inter-hotel). Alleen ze zijn bang dat ze nu ze alles geboekt hebben samen, niet met zijn 2e op een kamer mogen. Omdat zij 16 is en hij 18. Wij hebben natuurlijk toestemming gegeven en het formulier ingevuld.
Denkt u dat het alsnog een probleem gaat zijn?

Sep 30, 2019
Vakantie frankrijk
door: Robin

Mijn dochter en haar vriend hebben een vakantie geboekt voor 3 dagen naar frankrijk disneyland parijs met zn 2e. ze slapen in hotel codalysa, torcy (inter-hotel). Alleen ze zijn bang dat ze nu ze alles geboekt hebben samen, niet met zijn 2e op een kamer mogen. Omdat zij 16 is en hij 18. Wij hebben natuurlijk toestemming gegeven en het formulier ingevuld.
Denkt u dat het alsnog een probleem gaat zijn?

Oct 01, 2019
kamer voor 16 en 18 jarige
door: Sabine

Hoi Robin,

Kan me niet voorstellen dat het hotel moeilijk gaat doen. Zeker niet omdat ze ook het formulier met toestemming van jullie bij zich hebben. Wens ze maar een fijne vakantie!

Jan 22, 2020
Kan dit?
door: L

Ik ben zelf 17 jaar oud en wil graag een weekendje weg naar Londen met 2 vriendinnen, 1 is 16 en de ander is dan 15, kunnen wij dan een hotel boeken met toestemming van ouders?

Jan 22, 2020
minimum leeftijd boeken hotel
door: Sabine

Hoi L,

Het is mogelijk om met toestemming van je ouders een hotel te boeken. Dat kan onder andere bij TUI. Lees hier hun Voorwaarden.

Mar 11, 2020
boeken
door: Anoniem

hoi ik had een vraag kunnen mijn vriend ( 18 ) en ik
( 16 ) samen een weekendje weg als hij boekt

Mar 12, 2020
Bij toestemming ouders geen probleem
door: Sabine

Wanneer je toestemming hebt van je ouders zal dit geen probleem zijn.

Jul 26, 2020
15
door: Jake

Mag je met je vrienden we zijn allemaal 15 en willen een hotel boeken in nl mag dat

Jul 26, 2020
Hotel boeken kinderen 15 jaar
door: Sabine

Hoi Jake,

Ieder hotel heeft zijn eigen beleid, maar meestal moet je minimaal 16 jaar zijn. Dus ik weet niet vanaf welke leeftijd je in het hotel van jouw keuze zonder volwassenen mag logeren. Ben je er wel welkom, dan moet je altijd toestemming hebben van jullie ouders en die moeten ook met het hotel de reservering maken.

Beste is dus om het bij het hotel na te vragen.

Sep 09, 2021
Hotel boeken
door: Anoniem

Hallo,

Ik ben nu nog 17, maar word over een maand 18.
Ik zou graag een hotel willen boeken om samen met mijn vriend (17) naartoe. Dit willen we doen nadat ik 18 ben geworden maar wel nu al vooraf boeken.
Omdat ik tijdens de overnachting al 18 ben en dus meerderjarig vroeg ik mij af of ik nu al een hotel kan boeken ookal ben ik nu nog 17. Is dit al mogelijk? Of kan het echt pas na mijn 18e verjaardag?


Sep 11, 2021
Hotel boeken bijna 18 jaar.
door: Sabine

Hallo Anoniem,

Als je ten tijde van de reis 18 bent kun je nu al wel een hotel boeken.

Veel plezier!!

Dec 19, 2021
hotel
door: Anoniem

hallo, ik had laatst een hotel geboekt' maar er moest iemand bij zijn ouder dan 23, en ik zelf ben 22, on in te checken' is dit bij alle hotels zo? in NL

Dec 20, 2021
hotels boeken leeftijdsgrens
door: Sabine

Hoi,

Nee hoor, dat is niet bij ieder hotel zo. Ieder hotel heeft zijn eigen regels. Die moet je even navragen bij het hotel zelf. Of op hun website checken.

Jan 30, 2022
Hotel boeking
door: Anoniem

Hallo ik had gisteren een hotel geboekt ben (18 jaar oud) en mijn vriend (21 jaar oud) alleen ze wouden mijn rijbewijs/id zien. En ik moest wat gegevens invullen. Ik heb vanwege angst fake adres doorgegeven denkt u dat het een probleem gaat worden?

Jan 31, 2022
Fake adres doorgegeven
door: Sabine

Beste anoniem van 30 januari,

Je kunt het beste het Hotel even bellen? Ik denk niet dat je problemen krijgt omdat je een verkeerd adres opgegeven hebt. Maar even recht zetten voordat je er naartoe gaat is wel slim om vervelende vragen ter plekke te voorkomen. Heb je er ook gelijk minder zorgen om.


Feb 02, 2022
Vakantie spanje
door: Anoniem

Hallo ik heb een vraag ik en mijn vrienden willen op vakantie zelf ben ik 16 de andere is 18 en de andere 2 jongens eentje is 16 andere 17. Ik heb een appartament gehuurt terwijl ik 16 op mijn naam en maar omdat er iemand van 18 mee ging dacht ik dat ik het best kon huren voor 1 week maar nu ben ik bang dat er iets mis gaat of ik mijn geld niet terug krijg wat moet ik doen pls zo snel mogelijk antwoord

Feb 02, 2022
Vakantie Spanje
door: Sabine

Hoi jongen van het appartement,

Je kunt het beste contact opnemen met de verhuurder van het appartement. Iedere eigenaar heeft zijn eigen regels. Je kan beter nu duidelijkheid scheppen. Veel succes.

Feb 14, 2022
Vakantie berlijn
door: Anoniem

Hey ik had ook een vraag:

Ik en mijn vriend gaan naar een concert van boywithuke in berlijn maar moeten daar na afloop wel blijven slapen. wij zijn beiden pas 14 denkt u dat het mogelijk is om een hotel te vinden?
Alvast bedankt

Feb 14, 2022
Berlijn 14 jaar
door: Sabine

Hallo Anoniem die naar Berlijn gaat,

Je kan in Berlijn overnachten. Een goede optie is een Jugendherberge.de. Oftewel een jeugdhostel. Maar je hebt wel toestemming van jullie ouders nodig. Zie de regels hieronder.

Alleen reizende jongeren tussen de 14 en 17 jaar zijn bij ons van harte welkom. Voor reizigers onder de 18 jaar hebben we echter nog steeds de toestemming van de wettelijke voogden nodig. Een ouderverklaring kan je bij hun op de website downloaden en dient samen met een paspoort en/of identiteitskaart aan het kind te worden gegeven. OP hun site kan je bij de FAQ de vraag over leeftijd voor verblijf vinden en daar staat de link naar dit formulier.

Jun 02, 2022
Leeftijd reizen
door: Anoniem

Als maar 1 van de 2 personen toestemming zou krijgen van het reisbureau kan de ander dan ook mee. Aangezien dan 1 van de 2 soort van 18 zou zijn.

Jun 03, 2022
Eén van de twee 18
door: Anoniem

Wanneer één van de twee 18 is dan zou het moeten kunnen. Maar let op want sommige hotels houden er andere regels op na, bijvoorbeeld ouder dan 21, en ouderlijk toezicht of toestemming voor de minderjarige. Check dus altijd met het hotel.

Jun 07, 2022
Heyy
door: Anoniem

Worden er bij adults only hotels iedereen gecontroleerd of alleen als ze 18+ zijn of alleen bij diegene dat incheckt?

Jun 07, 2022
Controleren 18+
door: Anoniem

Wordt er bij adults only hotels iedereen gecontroleerd als ze 18+ zijn of wordt alleen diegene dat incheckt gecontroleerd?

Jun 09, 2022
18+
door: Sabine

Als het goed is wordt iedereen gecheckt of ze 18+ zijn. Zeker als de reizigers nog jong zijn.Klik hier om een reactie te geven

Doe mee en verstuur jouw bijdrage! Het is heel eenvoudig. Klik hier om naar Vakantie Vragen te gaan.

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)