Zoek je een Last Minute Familiekamer?

Een last minute familiekamer is vaak niet makkelijk te vinden. Er wordt wel mee geadverteerd, maar wat bedoelen ze precies met familiekamer?

Familiekamer met tweede bed achter tussenschot

Op vakantie slaap je graag met het hele gezin op dezelfde kamer, vooral als je jonge kinderen hebt. Maar onder een familiekamer kunnen de volgende soorten kamers vallen:

  • Een kamer met 4 of meer bedden
  • 2 kamers met een tussendeur
  • Appartement met woonkamer en slaapkamer(s)

Bedden bijgeplaatst

Vaak betreffen de aangeboden familiekamers eigenlijk gewone kamers, waar bedden zijn bijgeplaatst.

Realiseer je dan dus wel dat de ruimte beperkt zal zijn. Als de kinderen naar bed gaan zul je er dan vlakbij verblijven en stil moeten zijn tot ze slapen. Een balkon kan dan uitkomst bieden.

Let dan ook op de kwaliteit van de bijgeplaatste bedden. Is er wel een goed matras bij? Vaak zijn slaapbanken ook niet van de beste kwaliteit.

Grote gezinnen

Voor grote gezinnen (vanaf 3 kinderen, plus twee ouders) is het vaak extra lastig. Wanneer je al iets vindt is het vaak een familiekamer voor 4 personen, waar een extra bed wordt bijgeplaatst.

Wanneer de oudste kinderen op een aparte kamer kunnen dan scheelt je dat een hoop rompslomp.

Let op de beschrijving!!

Mijn belangrijkste advies is om goed op de beschrijvingen te letten, zodat je weet wat je krijgt.

Dit is niet altijd zo eenvoudig als het lijkt. Wanneer de eerste korte beschrijving vaak nog OK lijkt, blijkt later pas bij de prijsopgave wat je daadwerkelijk krijgt.

Reisaanbod

Ik heb alvast een aantal last minute familiekamers voor je opgezocht, voor zonnige bestemmingen. Ik geef hierbij ook aan waar je bij de betreffende organisatie op moet letten:

TUI familiekamers Last Minutes

Hotel Sahara Beach in Tunesië

Bij TUI kun je op de Last Minute pagina een keuze maken wanneer je weg wil, je budget, of hoe je op reis wil. Of je kiest er onder een bepaalde bestemming.

Eenmaal op de resultaten pagina  zie je links ook soorten vakanties, waaronder "kindvriendelijk". Klik daar op en je krijgt de aanbiedingen voor dit moment.

Vervolgens kun je aan de linkerkant je keuze verder verfijnen. Vul hier vooral je reisgezelschap in zodat je in het aanbod ook de juiste familiekamers ziet. En bekijk ook eens de bijzondere Family Life vakanties.

Lees op onze pagina over TUI over de SplashWorld, Kids Club en andere bijzondere kindervakanties van TUI.

Corendon familiekamers

Een goede partij waar je last minute een familiekamer kunt zoeken is Corendon.

Wanneer je je gezelschap invult (dus inclusief de kinderen), dan krijg je in principe alleen die accommodaties in het overzicht met familiekamers.

Vervolgens kun je aan de linkerkant helemaal onderin onder Kamertype nog de optie "Family" invullen, dan zit je zeker goed.

Je kan ook nog andere gewenste opties voor kinderen aanvinken. En in de selectie zie je vanzelf de specials 4Kids, Aquafun etcetera (die je ook in de linker kolom kan aanvinken).

Meer over de kindvriendelijke opties lees je op onze pagina over Corendon.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)