Zoek je een Last Minute Familiekamer?

Een last minute familiekamer is vaak niet makkelijk te vinden. Er wordt wel mee geadverteerd, maar wat bedoelen ze precies met familiekamer?

Familiekamer met tweede bed achter tussenschot

Op vakantie slaap je graag met het hele gezin op dezelfde kamer, vooral als je jonge kinderen hebt. Maar onder een familiekamer kunnen de volgende soorten kamers vallen:

  • Een kamer met 4 of meer bedden
  • 2 kamers met een tussendeur
  • Appartement met woonkamer en slaapkamer(s)

Bedden bijgeplaatst

Vaak betreffen de aangeboden familiekamers eigenlijk gewone kamers, waar bedden zijn bijgeplaatst.

Realiseer je dan dus wel dat de ruimte beperkt zal zijn. Als de kinderen naar bed gaan zul je er dan vlakbij verblijven en stil moeten zijn tot ze slapen. Een balkon kan dan uitkomst bieden.

Let dan ook op de kwaliteit van de bijgeplaatste bedden. Is er wel een goed matras bij? Vaak zijn slaapbanken ook niet van de beste kwaliteit.

Grote gezinnen

Voor grote gezinnen (vanaf 3 kinderen, plus twee ouders) is het vaak extra lastig. Wanneer je al iets vindt is het vaak een familiekamer voor 4 personen, waar een extra bed wordt bijgeplaatst.

Wanneer de oudste kinderen op een aparte kamer kunnen dan scheelt je dat een hoop rompslomp.

Let op de beschrijving!!

Mijn belangrijkste advies is om goed op de beschrijvingen te letten, zodat je weet wat je krijgt.

Dit is niet altijd zo eenvoudig als het lijkt. Wanneer de eerste korte beschrijving vaak nog OK lijkt, blijkt later pas bij de prijsopgave wat je daadwerkelijk krijgt.

Reisaanbod

Ik heb alvast een aantal last minute familiekamers voor je opgezocht, voor zonnige bestemmingen. Ik geef hierbij ook aan waar je bij de betreffende organisatie op moet letten:

Corendon last minutes met korting tot 15%

Een goede partij waar je last minute een familiekamer kunt zoeken is Corendon.

Er is geen keuze "familiekamers", maar wanneer je je gezelschap invult (dus inclusief de kinderen), dan krijg je alleen die accommodaties in het overzicht met familiekamers.

Vervolgens kun je aan de linkerkant ook nog de gewenste opties voor kinderen aanvinken. En in de selectie zie je vanzelf de specials 4Kids, Aquafun etcetera (die je ook in de linker kolom kan aanvinken).

Meer over de kindvriendelijke opties lees je op onze pagina over Corendon.


Neckermann Last minute familiekamers

Bij Neckermann kan je via bovenstaande link zoeken naar last minutes. Kies onder het plaatje op de tab "Top accommodaties voor gezinnen" voor hotels met familiekamer.

Of je kiest de bestemming, de datum en het aantal personen voor 1 kamer voor een specifiekere selectie.

Een hele leuke optie op dit moment is Hotel Otium Eco Club in Side. Daar hebben ze familiekamers tot 5 personen. Het hotel heeft een mooie, grote tuin met zwembaden, ligt naast een meertje, op loopafstand van het strand.

Voor kinderen is het er geweldig! Naast zwembaden is er een speeltuin, bioscoop, poppentheater, trampolines, kartbaan en een kinderrestaurant. In juli en augustus is er tevens een gratis Nederlandstalige Neckermann KidsClub.

Bekijk meer Neckermann Last minutes

Lees meer over de Kids Specials van Neckermann.


Hotel Sahara Beach in Tunesië

TUI Last Minutes

Bij TUI (voorheen Arke) kun je op de Last Minute pagina een keuze wanneer je weg wil, je budget, en waarvandaan je wil vertrekken.

Scroll iets naar onder en je ziet daar ook links naar soorten vakanties, waaronder "kindvriendelijk". Klik daar op en je krijgt de aanbiedingen voor dit moment.

Vervolgens kun je aan de linkerkant je keuze verder verfijnen. Vul hier vooral je reisgezelschap in zodat je in het aanbod ook de juiste familiekamers ziet. En bekijk ook eens de bijzondere Family Life vakanties.

Lees op onze pagina over TUI over de SplashWorld, Barkie Kids Club en andere bijzondere kindervakanties van TUI.


Genieten bij Club Med

Club Med - Super Last Minute

Iedere vrijdag heeft Club Med weer nieuwe last minute vakanties waarbij je kan profiteren van kortingen die kunnen oplopen tot 20%.

Op vele Club Med resorts kun je een familiekamer boeken. Met Club Med ga je genieten van een sportieve all-inclusief vakantie op de mooiste plekjes van deze aardbol. Vele parken hebben opvang voor de kinderen waardoor je ook de tijd hebt voor jezelf en elkaar.

Zeker met de Last Minutes zul je merken dat Club Med helemaal niet duur blijkt te zijn!


Keer terug van Last minute familiekamer naar Last minute met kinderen
Keer terug naar Vakantie met Kinderen

Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!