Landal Waterparc Veluwemeer, pareltje van de Flevopolder

Op een prachtige plek ligt Landal Waterparc Veluwemeer, het enige Landal Park in Flevoland. Een vakantiepark met mooie bungalows aan het water en heel veel te doen voor kinderen. Met de vele uitstapjes die mogelijk zijn in de omgeving vormt dit de ideale locatie om Flevoland te ontdekken.

Bungalows aan het water bij Landal Waterparc Veluwemeer

Bij Biddinghuizen in Flevoland ligt Landal Waterparc Veluwemeer. Met uiteraard volop gelegenheid voor waterpret in dat meer. Maar vooral leuk is het water op het park zelf.

Zoals je van Landal gewend bent staan er prachtige bungalows op het park dat in 2010 gebouwd is. En een appartementencomplex met uitzicht op de jachthaven en het Veluwemeer.

Uiteraard is er op Landal Waterparc Veluwemeer ook een zwembad, zowel binnen als buiten. Opvallend is dat deze en andere faciliteiten gedeeld worden met het naastgelegen Molecaten vakantiepark Flevostrand.

Lees hieronder onze recensie van Landal Waterparc Veluwemeer, of klik direct door voor

Overal is water

Luchtfoto van Landal Waterparc Veluwemeer

Wanneer we aankomen zijn we direct onder de indruk. De mooie bungalows liggen namelijk om een langgerekte vijver met inhammen.

Hier kan in gevist worden, en op sommige plekken zelfs gezwommen. Maar het geeft vooral een heerlijk relaxte sfeer.

Het Veluwemeer zelf ligt aan de andere kant van de dijk. Op twee plekken kan je die dijk op: vlakbij de ingang van het park, waar ook een speeltuintje ligt. En halverwege het park.

Aan de kant van het Veluwemeer vind je de meeste faciliteiten, en ook het appartementencomplex en de jachthaven. Daarmee heeft het park eigenlijk twee gezichten.

Mooie villa's in vele soorten en maten

Lekker in de schaduw onder de veranda

We logeren op het vakantiepark en zijn zeer onder de indruk van de 8-persoonsvilla waar wij in slapen. Hij ziet er prachtig uit, en heeft een overdekte veranda met uitzicht over het water.

Binnen is er een ruime woonkamer met open keuken en eettafel. Beneden is een 2-persoons slaapkamer met luxe badkamer. Super handig voor Opa en Oma die mee zijn. Hoeven ze de trap niet op. En boven zijn nog drie ruime slaapkamers en een extra badkamer.

Op Waterparc Veluwemeer is er voor elk gezelschap wel een geschikte accommodatie te vinden. Er zijn villa's voor 4, 6, 8, 10, 12, 16 of 22 personen. Ongeveer de helft van de villa's ligt direct aan de vijver..

Verder kan je de keuze maken tussen comfort, luxe en extra luxe. Wij sliepen in de comfort villa en die vonden wij al heel luxe, met vaatwasser en twee badkamers. Maar als je voor luxe kiest, dan zit er een sauna en zonnebank in zodat je heerlijk kunt relaxen.

De extra luxe villa is er alleen voor 10 personen. Naast een sauna (voor 3 personen) en zonnebank zit in deze villa ook een bubbelbad.

Apartementencomplex aan het Veluwemeer

Appartementen aan het Veluwemeer

Aan de andere kant van de dijk ligt dus het appartementencomplex. Dit heeft een compleet andere beleving.

Ook deze appartementen zijn ruim opgezet en geschikt voor 2, 4, 6 of 10 personen. Ze hebben allen een balkon, met uitzicht over de jachthaven en/of het Veluwemeer.

Je kan kiezen uit een standaard of luxe appartement. Bij de luxe is het vooral de inrichting en het uitzicht wat mooier is. Ook is er in deze appartementen altijd een sauna aanwezig en is het qua oppervlakte wat ruimer.

Wil je het nog wat luxer, dan kan je een 6-persoons penthouse huren met ruim dakterras en uitzicht op het meer. Op het terras staat een bubbelbad die het hele jaar te gebruiken is. Natuurlijk is er ook een sauna en zonnebank aanwezig.

Faciliteiten gedeeld met Molecaten

Bollo van Landal en Mollie van Molecaten doen samen de animatie

Bij de ingang van het vakantiepark vind je de receptie. En daar is ook een leuk speeltuintje met luchtkussen, kabelbaan, Bollo-huisje en speelbos.

Verderop op het park bevindt zich ook nog een groot speelkasteel. Maar voor andere faciliteiten steek je de weg over.

En dan sta je plotseling bij Molecaten Flevostrand! Dat was voor ons nogal een verrassing, maar blijkbaar worden veel faciliteiten gedeeld door de twee parken. Beter een goede buur dan een verre vriend!!

Hier vind je een supermarkt, snackbar en restaurant met terras (en uitzicht over het Veluwemeer!)  Aan de andere kant van het gebouw zijn ook ruimtes voor de kinder-animatie en voor tieners om te chillen.

En erg leuk is dat voor de animatie Bollo en Mollie (soms samen met Caatje) samen komen opdraven. Ook hier dus een leuke samenwerking van Landal met Molecaten!

Zwemmen in het binnen- of buitenbad

Het binnenbad van Waterparc Veluwemeer

Loop je voorbij de ruimtes voor de animatie, dan kom je bij de ingang van het zwembad.

Verwacht geen subtropisch zwemparadijs, maar het binnenbad is prima. Met een wat ruimer bad voor de geoefende zwemmer waar ook een glijbaan is. En voor de kleintjes is er een klein ondiep badje met wat speelattributen

In de zomermaanden is er ook een buitenbad, maar deze is nogal klein. En met een schapenhek afgeschermd van het grote kale ligveld.

Wel veel ruimte met ook een springkussen en een paar speeltoestellen, maar niet het mooiste terrein dat we bij Landal parken gezien hebben.

Leuke activiteiten op het Veluwemeer...

De Flying Lunar op het Veluwemeer

Als je langs het Veluwemeer verblijft, moet je natuurlijk ook genieten van de watersport. En dat kan heel goed bij Landal Waterparc Veluwemeer.

Je kunt je bij de receptie aanmelden voor verschillende activiteiten op het water. Denk aan zeilen, surfen en waterskiën.

Onze jongens gaan voor de Flying Lunar. Een soort banaanvaren maar dan op een opblaasbare bank. Dit wordt uitgevoerd door waterskischool de Harder, en onze jongens hebben de grootste lol.

Aan het Veluwemeer zijn ook strandjes te vinden. Zowel links van het appartementencomplex, waar ook de waterskischool zit. Als rechts van Molecaten Flevostrand. Daar moet je dan nog wel een eindje voor wandelen.

En in de Flevopolder

Speelkasteel bij Pannenkoekenhuis Hans en Grietje

Het vakantiepark ligt ook ideaal voor diverse uitstapjes in de Flevopolder. Zo zit je in no-time bij Walibi Holland!!

Ook Flevo on Ice, met de langste kunstschaatsbaan van Nederland is vlakbij. Hier worden in de zomer diverse andere activiteiten georganiseerd, zoals footgolf, skeeleren, suppen, obstacle run en een Kids funclub.

Rustzoekers kunnen mooie wandelingen maken in het Harderbos. Landal organiseert die ook met gids, leuk voor de kinderen! En als je even doorwandelt, dan kom je bij Pannenkoekenhuis Hans en Grietje. Met een heel groot speelterrein met van alles en nog wat, aanrader!!

Wat verderop ligt vliegveld Lelystad, met het Aviodome. In dat vliegtuigen-museum moet ieder kind (en ook iedere volwassene) zeker eens geweest zijn. En rij je dan nog door naar de andere kant van Lelystad, dan is ook de Bataviawerf een aanrader.

Kortom, genoeg te doen tijdens je vakantie bij Landal Waterparc Veluwemeer!


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)