Een kindvriendelijke safari op Kololo Game Reserve

De meeste wildparken in Zuid-Afrika zijn niet ingesteld op de komst van kinderen. Hoe anders is dat bij Kololo Game Reserve. Hier zijn kinderen meer dan welkom voor een kindvriendelijke safari.

Een Nyala op het terrein van Kololo

Kololo is in 2004 opgekocht door Nederlanders Ton en Yvonne Jansen. Begonnen als self-catering lodge is het uitgegroeid tot nu 13 chalets en uitstekende faciliteiten waaronder restaurant en zwembad.

Even belangrijk voor Kololo is echter het natuurbehoud. Samen met de buren van Welgevonden zetten zij zich in om de prachtige natuur voor mens en dier te behouden.

Mede dankzij die samenwerking met Welgevonden wordt bovendien een concept geboden waarbij iedereen, en dus ook kinderen, optimaal van een safari kunnen genieten.

Een unieke combinatie van veilig wild en de Big 5

Kololo restaurant met uitzicht op zwembad

Binnen het afgeschermde gebied van Kololo Game Reserve komt alleen het veilige wild voor. Giraffen, antilopen, zebra's, gnoes enzovoorts.

Het gevaarlijke wild, waaronder de Big 5, bevindt zich achter het hek, in Welgevonden Game Reserve.

Het unieke is echter dat het terras van het prachtige restaurant uitzicht biedt over de grasvelden van Welgevonden. Met een beetje mazzel spot je dus de Big 5 zo vanaf dat terras!

Daarnaast liggen de chalets midden in de bush, waar je dus het andere, veilige wild kunt tegenkomen.

Een wandeling tussen het wild is dus mogelijk, maar Kololo biedt ook tegen een kleine vergoeding mountainbikes om zelf op safari te gaan! Natuurlijk zijn er ook fietsen voor de kinderen en een mountainbike met een zitje voor de kleinsten.

Ook worden er Big 5 safari's georganiseerd in Welgevonden, waarvan de toegangspoort immers slechts 200 meter van het restaurant ligt.

Speciale Kinder safari's en activiteiten

Kids bij de safariwagen van Kololo

Kinderen van alle leeftijden mogen ook mee op safari in Welgevonden, mits zij stil kunnen zijn en kunnen luisteren naar de ranger.

Maar eigenlijk veel leuker voor de kinderen zijn de speciale kinder safari's die georganiseerd worden.

De ranger neemt de kids dan mee op expeditie in Kololo, en leert ze op een interactieve manier alles over de natuur en de dieren. Er zijn talrijke activiteiten die tijdens deze safari worden gedaan zoals: uitleg over de dieren, sporen bekijken, poep bekijken, en natuurlijk dieren spotten.

Aan het eind krijgen de kinderen een Safari boek met leuke vragen, kleurplaten en puzzels over de dieren. En dan is er natuurlijk nog het zwembad.

Kortom: je zult geen wildpark vinden waar zoveel gedaan wordt voor de kinderen.

Prachtige chalets en faciliteiten

Kololo chalet

Kololo heeft 13 chalets in verschillende prijscategorieën. Er zijn chalets van 2 tot 6 personen, gelegen in de (veilige) bush, dus volop privacy.

In de chalets geniet je van alle rust en comfort. Er is elektriciteit, een haardroger, een kluisje en koffie en theefaciliteiten. En een eigen terras waar gerelaxt kan worden.

Het restaurant-gebouw is uniek in zijn ontwerp. Het heeft een mooie lounge met open haard, maar vooral in het oog springend zijn de twee houten terrassen, met uitzicht op de uitgestrekte vlakten van Welgevonden.

Voor het restaurant ligt ook een heerlijk zwembad, om even in af te koelen. Er is gratis Wifi en als ouders graag op game drive/walk willen en de kinderen hiervoor te jong zijn, dan kan er voor de kids een oppas geregeld worden.

Fair Trade en Groene strategie

Fair Trade Tourisme bij Kololo

Kololo Game Reserve streeft ernaar haar gasten een unieke Afrikaanse wildlife ervaring te geven. Daarbij tracht ze tegelijkertijd de Afrikaanse leefwijze in stand te houden door ondersteuning van de lokale bevolking en bescherming van de natuur.

Het bedrijf is Fair Trade gecertificeerd. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met lokale medewerkers. Onderwijs en opleiding daarvan is een belangrijk deel van het beleid.

Daarnaast wordt een Groen plan gehanteerd voor energie, water en afval. Er wordt continu gezocht naar verbeteringen in het gebruik van zonne-energie, het zelf filteren van water, recycling etcetera.

Ook het verwijderen van uitheemse plantensoorten behoort tot de speerpunten. Hierdoor wordt de kwaliteit van het land, en het voedsel voor de dieren sterk verbeterd.

Meer informatie

De kinderen zijn meer dan welkom bij Kololo, in Malariavrij gebied!

Kololo ligt in Limpopo, op slechts 3,5 uur rijden van Johannesburg. Het ligt in het malaria-vrije Waterberg natuurgebied.

Meer informatie over het verblijf hier kun je vinden op de website van Kololo Game Reserve.

Je kunt natuurlijk zelf je reis in Zuid-Afrika samenstellen met Kololo daarin.

Maar zoek je een organisatie die de perfecte rondreis in Zuid-Afrika met kinderen voor je kan samenstellen (met Kololo daarin natuurlijk), dan raad ik je SNP aan.


Keer terug van Kololo Game Reserve naar Zuid-Afrika met kinderen
Keer terug naar Vakantie met kinderen

Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!