Kindercampings op de Waddeneilanden, word één met de natuur

Kamperen op de Waddeneilanden is voor kinderen fantastisch. Je wordt één met de natuur op één van deze leuke kindercampings.

Lekker terug wandelen door de duinen na een heerlijk dagje strand.

Vrijwel elk van de Nederlandse Waddeneilanden heeft wel een aantal campings.

Verscholen in de duinen, of dichtbij een dorp.

Er zijn kleinschalige campings, of mooie grote met veel faciliteiten.

Op Texel is het aanbod het grootst. Hiervoor hebben we dan ook een aparte pagina Kindercampings op Texel gemaakt.

Voor de overige eilanden is de keuze wat minder. Ik heb hier de mooiste kindercampings voor je verzameld. Maak je keuze uit:

Campings op Terschelling

Puur Terschelling - Puur logeren bij de boer en een zee van activiteiten

Een leuke huifkartocht over het strand met Puur Terschelling.

Bij de Paarden- en Schapenboerderij Puur Terschelling in Oosterend wordt een zee van activiteiten georganiseerd om het mooie eiland op unieke wijze te ontdekken. Zo zijn er ezelwandelingen met GPS, paardrijtochten voor beginners en gevorderden, en heel veel leuke huifkartochten. Ook kun je gaan wadlopen....en zelfs zwemmen met paarden is hier mogelijk! 

Wil je zo‘n leuke activiteit boeken? Lees hier dan snel verder voor meer informatie en reserveringen.

Deze leuke boerderij heeft ook nog eens een knus en sfeervol ingericht 4-persoons appartement: Puur Slapen. Deze is van alle moderne gemakken voorzien en heeft een afgesloten privé terras met houten tuinmeubelen, twee hangmatten, een met hout gestookte hot tub, buitendouche en een terrashaard.

Vanaf zomer 2020 is er ook nog eens een boerderijcamping bijgekomen met circa 10 kant en klare tenten. Gezellige kampvuuravonden maken hier het feest compleet.

Op het erf vind je een speelveld met trampoline, een speelhuisje en een glijbaan. En heel veel boerderijdieren, voornamelijk paarden. Maar er zijn ook schapen, lammetjes, ezels en de twee super lieve boerderijhonden Saar en Moos!

BoerenBed de Zeekraal

De Boerenbed-familie tussen hun schapen!

Op de biologische schapenfokkerij van Jolanda en Gerben Bakker is het heerlijk glamperen in een mooie BoerenBed Tent of de luxe HeerenBoer Tent.

De tenten hebben een inrichting, die doet denken aan vroeger tijden. Compleet met houtkachel, waar je op kookt, en een bedstee. Ze zijn geschikt voor maximaal 6 personen.

Dagelijks kun je zien hoe de schapen gemolken worden en hoe de boer en boerin hier zèlf overheerlijke schapenkaas en schapenroomijs van maken. Deze worden weer verkocht in hun eigen boerderijwinkel, waar nog meer eilandproducten te koop zijn.

Op de boerderij kunnen de kinderen heerlijk spelen. Binnen is een speelhoek, waar ze kunnen knutselen, lezen of een spelletje doen. Buiten is een zandbak met een enorm groot piratenschip. Natuurlijk zijn ze ook van harte welkom om te helpen bij het schapen drijven, en als er lammetjes zijn, mogen ze de fles geven.

Campings op Schiermonnikoog

Country Camp camping de Kooiplaats

Mooie tent bij camping de Kooiplaats op Schiermonnikoog

Op 2 km van de veerhaven en op 3,5 km van het centrum bevindt zich dit mooie tentenkamp. In mooie luxe huurtenten ben je van alle gemakken voorzien, midden in de natuur.

De tenten liggen tussen de stallen van een melkveehouderij. En de kinderen kunnen uiteraard een kijkje nemen bij de boer.

Alsof dat niet genoeg is, is er ook voldoende buitenspeelgoed aanwezig, evenals bordspellen en puzzels.

Boerenbed - Glamperen bij Boerderij Ameland

Gezellig slapen in een bedstee bij Boerenbed!

In het plaatsje Hollum, waar de vuurtoren staat, vind je deze knusse boerderij van Boerenbed.

Hier houden ze schapen, paarden en kippen en er is ook nog eens een ganzenopvang. De kinderen mogen meehelpen op de boerderij, de schapen en kippen voeren en kunnen hier veilig spelen, aangezien er geen doorgaand verkeer is.

De tenten staan op een prachtige plek met een pWoanoramisch uitzicht over het weiland met de paarden en schapen, de dijk en de duinen. Het strand bevindt zich op 3 km afstand, maar boer Douwe heeft een tip voor een kortere route!


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!