Kindercampings op Texel, relaxen tussen de duinen en op het strand

Kamperen op Texel is een hele andere beleving dan kamperen in andere delen van Nederland. Zeker als je één van deze leuke kindercampings op Texel kiest.

Camping Kogerstrand in de duinen

Texel is het grootste Waddeneiland van Nederland. Hier vind je brede stranden, de mooiste duinen en ga je op pad met een jutter. Op Texel valt altijd wat te beleven.

Struinen door de natuurgebieden, ook kinderen vinden dat fantastisch. Dit omdat de Waddeneilanden echt een hele andere natuur hebben dan de rest van ons land. Zelfs kinderen valt dat op.

Je gaat naar Texel voor de zilte zeelucht, maar ook voor het strand. Wie wil er nu niet eindeloos met water en zand spelen? Dat, èn alle andere activiteiten, lees je op de pagina Texel met kinderen.

Al dat moois beleef je het beste op een camping. Maak hieronder jouw keuze uit de kindvriendelijke campings, die ik voor je verzameld heb:

Campings met binnenbad op Texel

Camping bij Landal Sluftervallei

Zwembad glijbaan Landal Sluftervallei

Landal Sluftervallei ligt dichtbij De Cocksdorp, midden in de duinen. Het grenst aan het unieke natuurgebied De Slufter en aan de Eierlandse Duinen. Voor kids zijn dit heerlijke gebieden om te ontdekken.

Bij dit vakantiepark is ook een camping met 53 staanplaatsen. Hier kun je staan met je eigen kampeermiddel, maar ook een stacaravan of safaritent huren.

Restaurant, snackshop, supermarkt en fietsverhuur zijn aanwezig. En voorzieningen voor de kinderen zijn er in overvloed: er is een overdekt zwembad met peuterbad, een waterspeelplaats, diverse speeltuinen en sportvelden, een airtrampoline en een uitkijktoren. Ook kun je nog bowlen of midgetgolfen. Verder is er de Bollo Club met animatieteam voor de nodige activiteiten.

Vakantiepark en camping de Krim

klimparcours op de camping

In de Cocksdorp heeft De Krim een super leuk kindvriendelijk vakantiepark, dat ook een ruime camping heeft.

Er is heel veel te doen voor kinderen op het park. Er is een overdekt speelparadijs, een speelschip, een boerenerf, ponymanege, een stoer buitenspeelterrein, een klimpark en een sport- en recreatieteam tijdens de schoolvakanties.

Het overdekte zwembad heeft stoere glijbanen, een spraypark en een wildwaterbaan.

Je kunt er ook familievilla’s, bungalows, chalets en trekkershutten huren. Bijzonder zijn de luxe lodge tenten met bedstee!

Campings met buitenbad op Texel

Camping Loodmansduin bij Den Hoorn

Zwembad van camping Loodmansduin

Op deze camping slaap je gewoon tússen de met heide begroeide duinen, op ruime kampeerplaatsen met veel privacy. Er zijn ook luxe chalets en ingerichte tenten te huur. Enkele daarvan hebben zelfs eigen sanitair.

Den Hoorn ligt in het rustigere zuiden van Texel. Hier geniet je van de rust, terwijl er wèl veel voorzieningen voor kinderen op de camping zijn.

Zo zijn er een buitenzwembad en een heerlijke speeltuin. En het centrum van de camping is in 2016 helemaal vernieuwd met een restaurant en heerlijk terras. Ook is er een recreatieteam aanwezig.

Campings met speeltuin op Texel

Texelcamping Kogerstrand

Animatie op camping Kogerstrand

Een unieke duincamping, middenin Nationaal Park Duinen van Texel, op slechts een steenworp afstand van het strand (250 meter) en nabij badplaats De Koog. Het is een grote camping, waar je met je eigen kampeermiddel terecht kan, maar waar ook ingerichte tenten en trekkershutten te huur zijn.

Je vindt er onder andere een snackbar voor pizzas en snacks, broodjesservice, een speeltuin en vanaf voorjaar 2019 wordt er ook een binnenspeeltuin geopend. Verder is er een animatieteam voor de kids en gratis wifi. 

Kamperen bij de boer

Boerderijcamping Vrije Vogel

Kindje voert de koe

Deze boerderij ligt in Oudeschild. De kinderen zullen hier veel plezier beleven in de zandbak, op de speeltoestellen, met de skelters en trapfietsjes en in de vliegerweide.

In overleg mogen ze meehelpen bij het voeren of melken van de koeien. De verse melk kan uiteraard gekocht worden. Elke kampeerplaats is voorzien van elektra en water. Ook is er gratis wifi.

Boerencamping Hoeve Nieuwkoop

Hoeve Nieuwkoop op Texel

Tussen Den Burg en De Koog ligt Hoeve Nieuwkoop. Deze boerderij heeft roodbonte melkkoeien en kalfjes, schapen en een varken. Op verzoek kun je mee kijken bij het koeien melken. Verse melk en aardappelen zijn verkrijgbaar op de boerderij.

Op de camping zijn 14 ruime plaatsen voorzien van stroom. Binnen een straal van 5 kilometer vind je het strand, het bos, het subtropisch zwemparadijs en het openluchtzwembad. Het Juttersmuseum Flora ligt tegenover de boerderij.

Op Texel zijn een heleboel kleine boerderij campings te vinden. Het VVV geeft hier een overzicht van.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)