Varen door Nederland met Jachthuren.nl: Een leuke en afwisselende vakantie

In de jachthaven van Kerkdriel, middenin het Rivierenland, bevindt zich Jachthuren.nl, het leuke en persoonlijke verhuurbedrijf van Gina en Dico Verwaal. Zij verhuren luxe jachten, complete huisjes op het water.

Je kunt zo’n prachtige boot huren voor een superleuke vaarvakantie op de Nederlandse wateren. Óf wat verder weg.

Klaar voor vertrek met een jacht van jachthuren.nl

De vloot van Jachthuren.nl bestaat uit vier modellen: de Duo, de Quattro, de Sixto en de Octo Fly. Een beetje talenknobbel begrijpt meteen voor hoeveel personen deze boten bedoeld zijn.

Voor gezinnen met kinderen wordt het uiteraard pas interessant vanaf model Quattro. Deze heeft twee hutten met ieder twee bedden. Deze kunnen naar wens tegen elkaar aan of van elkaar af geplaatst worden. Dat maakt deze boot dus ideaal voor een gezin met twee kinderen. Beide hutten hebben een toilet en douche.

De Sixto heeft een hut meer. Van de drie hutten hebben er twee een 2-persoons bed en de derde heeft twee 1-persoons bedden. Ook hier zijn twee douches en toiletten aanwezig. Handig voor als je opa en oma, oom en tante of een stel vrienden mee wilt nemen.

De Octo Fly tenslotte heeft wel vier hutten. Allemaal met 1-persoons bedden, maar in de voorste twee hutten kunnen deze ook weer naar keuze tegen elkaar aan of van elkaar af geplaatst worden. Vier douches en toiletten maken het plaatje compleet. Deze grote boot is perfect als je met twee gezinnen met kinderen op vakantie wilt gaan.

Beddengoed ligt al voor je klaar, handdoeken zijn tegen een kleine vergoeding bij te reserveren, evenals een keukensetje.

Op alle schepen is het verder nog mogelijk om de zithoek om te toveren tot slaapbank. Gezien de beperkte leefruimte op een boot en het werk wat je er elke ochtend en avond aan hebt, vinden wij dat niet echt een aanrader.

Geen vaarbewijs? Geen man overboord!

En denk nu niet: dit is voor ons niet weggelegd, want we hebben geen vaarbewijs. Voor deze boten heb je namelijk geen vaarbewijs nodig! Na een persoonlijke en eenvoudige vaarinstructie van een schipper kan iedereen met deze boten wegvaren.

Zwemmen vanaf je boot

De boten kunne van binnen en van buiten bestuurd wordem

Als je achter op de boot stapt, sta je meteen op je ‘terras’, mèt zonneluifel. Uiteraard staat er tuinmeubilair om comfortabel buiten te kunnen zitten èn eten.

Zwemladder en dekdouche zijn aanwezig. Want bij mooi weer is het voor de kinderen natuurlijk heerlijk om af en toe ergens een duik in het water te kunnen nemen. Vergeet dus niet de zwemkleding en extra badlakens mee te nemen!

De woonkamer is op gelijke hoogte met het terras, dus geen afstapje. Hier vind je de zithoek en een compleet ingerichte keuken, met 4-pits kookplaat, een koelkast met vriesvak, een oven en bij de Octo zelfs nog een magnetron. Alleen afwassen moet je helaas zèlf doen…..

Ook is er een radio / CD-speler aanwezig en een DVD-scherm, altijd handig voor de kinderen bij minder mooi weer! Verwar dit echter niet met een DVD-spéler. Nee, hier kun je een telefoon of tablet op aansluiten om filmpjes te kijken. Mits je wifi hebt....

Tenslotte vind je hier de stuurhoek, om de boot van binnenuit te kunnen besturen. Er ligt een I-pad voor je klaar met waterkaarten, zodat je makkelijk je route kunt bepalen. Zwemvesten voor de kinderen zijn aanwezig.

Het dak op

Varen met jachthuren.nl

En dát was alleen nog maar de ‘benedenverdieping’! Via een trappetje aan de zijkant, kun je letterlijk ‘het dak op’. Boven op de boot bevindt zich namelijk nóg een stuurhoek, om de boot bij mooi weer natuurlijk gewoon lekker buiten te besturen.

Bij de Octo is het dak zelfs zó ruim, dat er een complete zithoek voor de rest van je gezelschap bij gemaakt is, inclusief buitenkeuken. Je kunt dus zelfs op het dak eten.

Is de Octo te groot voor jouw gezelschap? Dan heb je ook de mogelijkheid om gewoon een barbecue erbij te huren. Dan kun je ook buiten koken!

Wat je eventueel nog meer bij kunt huren, zijn vouwfietsen. Handig als je vanuit de jachthaven een keer snel even een boodschapje wilt doen of een uitstapje wilt maken.

Borrelen in de boeg

Borrel in de boeg van de boot

En dan zit er nog een kleine verrassing in de boeg! Hieruit kun je namelijk een tafelblad omhoog tillen. Hiermee heb je dus in een handomdraai een koffie- of borreltafel uit de boeg tevoorschijn getoverd.

De boot beschikt hierdoor dus eigenlijk over nóg een terras. Op die manier kun je zelf kiezen, waar je het liefst wil gaan zitten: hoog, laag, voorkant boot, achterkant boot, in de zon, uit de zon, uit de wind. Alles kan!

Noord, zuid, oost of west?

En wáár vaar je dan naartoe? Dat word je heel makkelijk gemaakt door de voorbeeldroutes, die op de website van Jachthuren.nl vermeld staan. Deze bevinden zich ook op de boot in het boordboek.

De te varen route is uiteraard afhankelijk van hoe lang je de boot gehuurd hebt. Een lang weekend, een midweek, een week of zelfs langer?

Eén route van twee weken brengt je vanuit Kerkdriel hélemaal naar het uiterste zuiden van ons land, tot het gezellige Maastricht. Alle overige routes doen vooral het midden (Rivierenland) en westen van Nederland aan.

Schippersbriefing op de boot

Een tipje van de sluier? Vaar bijvoorbeeld naar Woudrichem of Gorinchem. Bezoek van daaruit Slot Loevestein en het mooie natuurgebied De Biesbosch.

In Gouda breng je uiteraard een bezoek aan de kaasmarkt (elke donderdag) en het Kaas- en Ambachtenmuseum. Of, ook lekker: de Siroopwafelfabriek. Verder vind je hier de grootste en gezelligste Lego-speciaalzaak van de Randstad!

Rotterdam zal je overweldigen met zijn imposante havens en de Euromast.

Delft, Leiden en Utrecht staan bekend om hun mooie grachten en gezellige winkelstraatjes en terrasjes.

In Utrecht zijn bovendien een paar leuke musea voor kinderen. Wat dacht je van het Spoorwegmuseum, het Nijntje Museum of Museum Speelklok?

In het knusse, sfeervolle stadje Oudewater vind je het Touwmuseum en uiteraard de alom bekende Heksenwaag. En zelfs onze eígen hoofdstad kun je met deze boten met een bezoekje vereren. Hoe langer je op vakantie gaat, hoe verder je kunt komen!

Van Franse origine

Gezelligheid in de boeg tijdens het varen

Waar komen deze boten nu ineens vandaan? Die zijn natuurlijk níet zomaar uit de lucht komen vallen.

Jachthuren.nl werkt samen met Nicols in Frankrijk. Van origine een scheepswerf, die al snel besloot om behalve boten te bouwen ze ook zèlf te gaan verhuren. En inmiddels doen ze dat al ruim 30 jaar!

Na Frankrijk, Duitsland en Portugal wilden ze hun vaargebied graag uitbreiden met Nederland. Wij zijn tenslotte niet voor niets een ‘waterland’.

Zij vonden hun Nederlandse partner in Jachthuren.nl. Van alle vier de modellen ligt er nu een spiksplinternieuw exemplaar in de jachthaven van Kerkdriel te wachten op nieuwe schippers en hun matroosjes!

Ook buiten Nederland

varen in bretagne met de boten van jachthuren.nl

Reserveren doe je rechtstreeks bij Gina en Dico van Jachthuren.nl.

Wil je juist graag één van de andere bestemmingen van Nicols uitproberen? Ook die kun je gewoon bij Jachthuren.nl reserveren. Zij werken met Nicols samen in één reserveringssysteem. Je hoeft dus niet moeilijk te gaan doen in je beste Frans, Jachthuren.nl regelt het voor je.

Op die manier kun je dus ook in Frankrijk, Duitsland, Portugal en Hongarije gaan varen. 

Dit betekent echter ook, dat Nicols voor de Fransen een vaarvakantie in Nederland kan boeken. Wellicht kom je onderweg dus nog wel een paar Fransen tegen.

Bij de boten in Frankrijk is het overigens mogelijk om een verwarmde ‘splash-pool‘ toe te laten voegen. Zo neem je gewoon je eigen kinderzwembad mee voor onderweg!

Ook varen met Jachthuren.nl?

Wil jij nu ook varen met zo’n mooie boot? Lees dan snel verder op de website van Jachthuren.nl voor uitgebreide informatie en reserveringen.

Cindy mocht in de meivakantie van 2019 met haar gezin één van de boten van Jachthuren.nl / Nicols een midweekje uitproberen op de Nederlandse wateren. Zij ging varen in het Rivierenland en De Biesbosch

En in de meivakantie van 2020 mocht Cindy nógmaals voor Jachthuren.nl gaan varen. Dit keer ging zij de Linge op!


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)