Leuke dierentuinen in Duitsland

Er zijn vele mooie dierentuinen in Duitsland. Een overzicht kan eigenlijk nooit volledig zijn. Maar ik wil toch de volgende aanraders als tips meegeven.

De Eifelzoo is een leuke kleinschalige dierentuin

Allereerst kent natuurlijk iedere grote, zichzelf respecterende stad een mooie dierentuin. Zo ook in Duitsland. En daarvan zijn dit de mooiste:

  • Zoo Berlijn heeft zeer zeldzame dieren in hun prachtige dierentuin die gelegen is in een schitterend park. Ze hebben o.a. de grote panda, gorilla's en kiwi's. Ze hebben ook een prachtig aquarium met rifhaaien van het Great Barrier Reef tot aan de krokodillen van de Amazone.
  • Dierenpark Neurenberg heeft een dolfinarium waar de dolfijnen en zeeleeuwen in een hoge boog het water uit springen. Maar deze aantrekkelijke dierentuin heeft nog veel meer spannende dingen te bieden: bijvoorbeeld vijvers met pelikanen, een 'gebergte' met steenbokken of het rijk der sneeuwluipaarden.
  • Dierentuin Hellabrunn in München heeft Australische kangoeroes, Siberische tijgers of pinguïns en ijsberen uit de poolstreek. Je kunt tijdens een spannende ontdekkingsreis de highlights van alle continenten verkennen. 'Molli', de zoenende zeeleeuwin, de indrukwekkende zilverruggorilla 'Porgy' en alle andere dieren kan je daarbij zonder storende traliehekken bijna zoals in de vrije natuur gadeslaan.
  • Dierentuin Hannover heeft een spannende boottocht waarbij neushoorns, flamingo's en giraffen zó dichtbij lijken dat je denkt dat je ze kan aanraken. Bovendien kan je via een onderwatervenster de zwemmende nijlpaarden zien. Bezoekers kunnen ook een expeditie ondernemen naar de gorillaberg te midden van een spectaculair aangelegd oerwoudlandschap of de olifanten in het Indiase junglepaleis bezoeken.
  • Dierentuin Keulen heeft als highlights het oerwoudhuis voor mensapen, het grote aquarium, het tropenhuis waar gibbons van tak tot tak slingeren en waar exotische vogels door de dichte palmbomen en tropische varens vliegen, en het reusachtige nieuwe olifantenverblijf.

Naast deze grote dierentuinen in Duitsland, zijn er ook vele kleinere. Deze zijn zeker zo leuk, vooral als je met kleine kinderen niet de hele dag in een dierentuin wilt lopen. Ik heb deze aanraders voor je:

Vlak over de grens bij Denekamp vind je Tierpark Nordhorn. Dit is een groene dierentuin voor het hele gezin. Je vindt er meer dan 1000 dieren in toegankelijke dierenverblijven. Maar ook een grote speeltuin (buiten en binnen) waar de kinderen zich kunnen vermaken.

Ook vlakbij Nederland ligt Zoopark Metelen. Begonnen als vogelpark zijn er nu ook vele andere dieren zoals veel apen en wolven. Verder ook hier verschillende speeltuintjes.

Vlak bij de Belgische grens in de Eifel zijn ook veel kleine dierentuinen, zoals de Eifel Zoo en het Adelaars en Wolfpark in Kasselburg.

Hert voeren in het wildpark van Tripsdrill

Bij attractiepark Tripsdrill vlakbij Stuttgart in Zuid-Duitsland heb je naast het attractiepark ook een leuk wildpark. En net buiten de hekken van het park kun je overnachten in een boomhut of pipowagen. En het leuk is.je mag dan ontbijten in het restaurant in het wildpark.

Dit overzicht is natuurlijk veel te kort. Dus heb jij ook een tip over een dierentuin in Duitsland, laat het me weten.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)