De Triberger watervallen en andere uitjes in het Zwarte Woud

De Triberger watervallen zijn het meest bekend, maar zijn er nog meer leuke uitjes voor kinderen in het Zwarte Woud in Duitsland? Lees welke wij er in 2016 hebben gevonden.

De Triberger watervallen

Wij verbleven in de Meivakantie van 2016 bij Camping Kinzigtal in het Zwarte Woud. Daarbij kregen we een gastekarte waarmee je gratis kan reizen met het openbaar vervoer.

Wij besluiten om met de trein via het dichtbij gelegen stadje Hausach naar Triberg te gaan om de hoogste watervallen van Duitsland te gaan bekijken.

Dat is maar een ritje van een minuut of 20. Maar het is wel een leuk ritje door tunnels en mooi zicht op dorpjes en bergen.

Watervallen en natuurpark van Triberg

Een natuurspeeltuin bij de Triberger Watervallen

In Triberg is het ongeveer 1,5 km wandelen naar de ingang van het natuurpark.  De watervallen zijn gelijk al te zien bij binnenkomst. Maar je kan er omheen en omhoog nog mooie wandelingen maken.

Bij de ingang hebben we nootjes gekocht die we kunnen voeren aan de eekhoorntjes en vogels. We zien al snel een eekhoorntje en de jongens proberen of het beestje het nootje uit hun hand komt halen. Maar daar is ie toch te schuw voor.

De watervallen zijn echt een aanrader, het is er zo mooi! En voor de kinderen is er ook nog een speeltuintje!

Let op: in de Meivakantie was het er redelijk rustig. Maar in de zomer is het er vaak erg druk. En rustiger alternatief is dan de Todtnau waterval.

De grootste koekoeksklok ter wereld

De grootste Koekoeksklok

In Triberg blijkt ook nog de grootste koekoeksklok die er bestaat te staan.

Als we nog wat tijd over hebben voordat de trein vertrekt, besluiten we die te gaan bekijken. We verkijken ons er alleen op hoe ver het nog lopen is.

Halverwege vinden Zeb en Tycho het wel genoeg. Zo’n stuk wandelen voor een klok vinden ze maar niks. Patrick loopt er nog wel even naartoe om snel een foto te maken.

Maar dan moeten we snel terug naar het treinstation. We moeten behoorlijk doorlopen om de trein niet te missen. Maar gelukkig redden we het.

Rodelen op de Zomerrodelbaan

Tycho op de zomerrodelbaan

Op een kwartiertje rijden van Camping Kinzigtal ligt een zomerrodelbaan. Het is een gaaf ding waarvan je met behoorlijke snelheid naar beneden kan suizen.

Dit vinden onze jongens helemaal geweldig en wij stiekem ook. Meerdere keren rodelen we naar beneden.

Je kan er een 6 rittenkaart kopen voor kinderen en volwassenen voor best een schappelijke prijs. Kinderen 6 ritten voor 11 euro. Volwassenen 6 ritten voor 14 Euro.

Je vindt de zomerrodelbaan in het plaatsje Gutach.

Treintjes kijken in het Schwarzwald Model Bahn

Zeb en Tycho volgen de modeltreintjes door het Zwarte Woud

Van de mooie spoorbaan door het Zwarte Woud is ook een modelbaan gemaakt, en die willen onze jongens natuurlijk zien.

Het gebouw waar de model treinen staan ligt tegenover het treinstation van Hausach. Zeer makkelijk te bereiken dus met het openbaar vervoer. En vanaf moment één zijn Zeb en Tycho helemaal weg van de treintjes en de prachtige manier zoals ze het Zwarte Woud hebben nagebouwd.

Ze besluiten één trein in het oog te houden en die te volgen over het hele parcours. Het is een prachtig gezicht hoe de jongens achter de trein aan rennen. Af en toe verdwijnt hij in een tunnel en moeten ze zoeken waar hij weer tevoorschijn is gekomen.

Helemaal leuk is het als het nacht wordt zodat je de verlichting mooi kan zien.

Natuurbelevingspad in Oberharmersbach

Veel leuke opdrachten bij het Natuurbelevenispad

Gewoon een stukje wandelen, daar zijn onze jongens niet echt van. Maar als er op de route van alles te beleven is, dan vinden ze het super leuk.

En dat is precies wat deze leuke wandeling heeft. Op een route van ongeveer 2 kilometer kom je allerlei belevingsstations tegen. Dat varieert van een reuze vogelnest tot met een touw de berg opklimmen of een spelletje waarbij je een balletje in een gat moet krijgen in een spinnenweb.

Favoriet bij onze kinderen is de waterpomp waarbij je kan zien hoe het waterrad twee hamers in werking zet die iets fijn kunnen slaan. En ook erg leuk is het spotten van diverse houten dieren die verstopt zijn in het bos.

Minigolf met bijzondere banen

In Oberharmersbach zit ook een hele leuke minigolf baan. De 18 holes minibaan heeft onder anderen een baan die beweegt. Heel grappig!

De banen liggen er allemaal prima bij en zijn mooi onderhouden. Wij hebben ons er prima vermaakt en daarna een heerlijk ijsje op het terras gegeten.

Een leuke minigolf baan

De Ruïnes van Burcht Geroldseck

Uitzicht vanaf Burcht Geroldseck

Als je in het zwarte woud bent, dan moet je eigenlijk wel een kasteel of burcht bezoeken.

Wij brengen een bezoekje aan de ruïne van burcht Geroldseck. Wij hebben voor deze ruïne gekozen omdat je er een prachtig uitzicht hebt over het Zwarte Woud.

Het blijft indrukwekkend om rond te lopen in de resten van een gebouw dat al zo oud is. Er is een goede ronde trap omhoog waar twee platforms zijn waarvan je kan genieten van de toppen van de bergen van het Zwarte Woud. Wij kunnen in de verte zelfs de Vogezen zien liggen.

Lijkt het zwarte woud jou ook leuk? Ik heb de leukste campings, hotels en vakantieparken voor gezinnen op een rijtje gezet. Klik op de buttons om verder te gaan.

Europapark, het leukste pretpark van Europa

Poseren met Arthur in het gelijknamige themagebied van Europapark

Wanneer je met kinderen in het Zwarte Woud bent, moet je eigenlijk ook een bezoek brengen aan het grootste pretpark van Duitsland.

Europapark is echt een aanrader! Het pretpark heeft vele achtbanen in diverse soorten en maten. Voor kids en tieners helemaal geweldig!

Maar ook voor kleine kinderen is er veel te beleven in Europapark. Er is een leuk sprookjesgebied en veel attracties zoals mini auto’s die door een kabouterbos rijden, boottochtje langs Pinokkio, overdekte speelhal en trein en tractor ritjes.

Bij de attractie Arhur is binnen ook een hele leuke speelgelegenheid met glijbanen en attracties tussen reuzen bloemen en vlinders.

Europapark is heel groot. Dus als je de tijd hebt, boek dan een meerdaags entreeticket. Is echt de moeite waard!!


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)