Een tour vol activiteiten rond Chiang Mai

In de mooie omgeving rond Chiang Mai is heel veel te doen. Er zijn dan ook veel organisaties die tours aanbieden. Wij gaan op pad met één van hen.

Tycho wordt klaargemaakt om te gaan tokkelen

We hebben nog één laatste volle dag in Chiang Mai, wat zullen we eens gaan doen?We willen de omgeving zien, maar geen jungle trekking.

Er worden veel tourtjes aangeboden, en ze zijn ook redelijk flexibel. We denken wat leuks gevonden te hebben, al weten we van tevoren niet precies waar we heen zullen gaan.

Om half 9 worden we opgehaald door een busje met daarin nog een Chinees stel en een Canadees meisje. Zij gaan dezelfde tour doen, al zal die voor ons wat aangepast zijn.

Onze eerste stop is bij een orchideeën farm met een vlindertuin. Ik moet bekennen dat er mooie orchideeën bij zaten, maar voor de kinderen was deze stop niet bijzonder.

Relaxte bamboeraft

Salto vanaf de bamboeraft

We zijn dan ook blij dat de volgende stop een tochtje met een bamboevlot is over de rivier.

Het is een relaxt tochtje in een mooie omgeving. De thaise jongens die het vlot besturen nemen nog een duik in de rivier en maken salto’s vanaf het vlot.

Zeb en Tycho vinden het erg grappig. Verder vermaken ze zich wel met elkaar, en net als dat een beetje te wild dreigt te worden, leggen we weer aan.

Stoer tokkelen over de rivier

Met het busje worden we naar een olifantenkamp gebracht. Maar voordat we naar die dieren gaan blijken we nog wat anders te gaan doen.

Onze tour-genoten krijgen een tuigje aangemeten om te gaan tokkelen. Wij gaan er eigenlijk vanuit dat wij daar niet aan meedoen. Het was bij ons niet bekend, en we betwijfelen of het voor onze jongens (van 4 en 6) wel geschikt is.

Zeb tokkelt over de rivier

Maar er wordt druk gebaard dat wij ook een tuigje aanmoeten, en de jongens ook. En dan gaan we naar het platform.

Eerst gaan de anderen, en Zeb en Tycho kijken ademloos toe. Zeb zegt al “ik weet niet of ik dat wel durf”, maar er is weinig tijd om te twijfelen. We beslissen snel dat ik eerst ga, dan de jongens, en dan Patrick.

Zeb twijfelt nog steeds, maar Tycho laat zich na mij gewillig aankoppelen (hoor ik later van Patrick). En als hij zijn broertje ziet gaan wil Zeb ook wel.

En leuk dat ze het vonden. Beiden wilden nog wel een keer, maar helaas, het is maar één keer.

Nog maar eens op de olifant

Een ritje op een olifant, zou je dat nou wel doen? Lees wat we er over te zeggen hebben op Wat niet doen in Thailand.

De olifanten staan al op ons te wachten voor een ritje langs de rivier. We hebben dit al een paar keer gedaan, maar de jongens willen graag nog eens.

En dit blijkt een erg mooi tochtje te zijn. En weer steelt Zeb de show.

Zeb mag op de nek van de olifant

Na het eerste steile gedeelte gaat de verzorger boven op de kop zitten en gebaart naar Zeb dat hij wel op zijn nek mag zitten. Tot mijn verbazing doet hij dat ook.

Als dan vervolgens de verzorger ook nog afstapt zit Zeb alleen voor me op de nek van de olifant. Hij vindt het helemaal geweldig. En roept ook meerdere malen dat hij helemaal stoer is.

Ik als moeder houd angstvallig mijn voeten naast hem zodat ik hem nog op kan vangen als hij eraf schuift. Maar hij doet het echt heel goed en zit de rest van de rit op de olifant zijn nek.

Alleen bij het laatste hobbelige stuk naar een steile afgrond gaat de verzorger er weer bij zitten. Maar Zeb blijft ook dan op zijn nek zitten.

Tycho vermaakt zich ondertussen ook prima met Patrick op de olifant. Hij mag ook wel op de nek, maar dat is voor hem nog te eng. Hij houdt het bij banaantjes voeren.

Het hoogtepunt: badderen met olifanten

Als we na de lunch ook nog eens mogen badderen met een olifant is het feest helemaal compleet. Als we aan de rivier staan te wachten komt er een klein formaat olifant met zijn verzorger naar ons toe.

Voordat de olifant het water ingaat doet hij nog wat kunstjes en speelt op de mondharmonica. Dan mag Zeb op de olifant, maar hij wil niet zonder zijn vader. En dus stapt Patrick er ook op.

De olifant loopt rustig de rivier in. Maar dan gaat hij door de knieën en op zijn zij liggen. Zeb en Patrick schateren het uit en zijn helemaal doorweekt.

Het blijkt nog best lastig te zijn om op de rug van het beest te blijven zitten, zeker als hij weer gaat staan. En zo spelen ze een tijdje met de olifant in het water.

Soms zakt het dier zover door zijn benen dat Patrick en Zeb bijna kopje onder gaan en even later zit ie weer met water te spuiten. Het is een pracht gezicht om naar te kijken.

Tycho gaat ook

Olifanten wassen in de rivier

Er is inmiddels een grote olifant bijgekomen, met een jong. Deze gaan ook in de rivier, en wij mogen ze nat gooien.

Tycho en ik doen daar vrolijk aan mee. En dan besluit Tycho, die eerst niet wilde, dat hij toch ook wel even op de olifant wil.

En daar gaat ie dan, ook onze jongste zoon gaat samen met Patrick badderen met de olifant. De olifant gaat nog even door de knieén zodat ook Tycho kledder nat is.

Maar wat een belevenis is dit. Onze dag kan al niet meer stuk.

Zwemmen in een waterval

Lekker zwemmen bij de waterval

Dan rijden we weer verder naar een waterval waar we kunnen zwemmen. Ook dit is weer een groot succes voor onze jongens.

Ze spetteren in het rond en spelen het Canadese meisje die ook mee was met de trip.

De waterval heeft meerdere verdiepingen. Er is er ook ééntje waar je vanaf kan glijden. En weer toont Zeb zich de held van de dag door dit gewoon te doen. Dat anderen met salto’s van de rotsen in het water springen doet niets af aan de prestaties van onze grote kleine man.

Bezoekje aan de Lisu stam

Tycho in het bergdorpje van de Lisu stam

Na het zwemmen bezoeken we nog een dorpje van de Lisu stam. Maar na al deze hoogtepunten was dit een beetje een afknapper. Wel leuk waren de kuikens en de biggetjes die er rondliepen.

Ook bezoeken we een fabriekje waar ze papier maken van olifantenpoep. Best leuk om even te zien, maar we kunnen ons er niet echt toe zetten om echt geïnteresseerd te zijn.

Een beetje jammer dat men vaak allerlei dingen in een tourtje wil stoppen. Wij hadden veel liever nog een uurtje bij de waterval gebleven.

Maar, al met al was het een zeer geslaagde dag die we niet snel zullen vergeten.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)