Wat moet je niet doen in Thailand, maar deden we toch...

Chiang Mai is inmiddels een flink toeristen centrum geworden. In de omgeving zijn dan ook steeds meer dingen te doen. Wij stappen een boekingskantoortje binnen, en ineens hebben we een druk programma. Maar niet alle activiteiten zijn oké...

Apen die trucjes doen

Fietsende aap op de Monkey school

Die middag vertrekken we direct met een tuk-tuk. Die brengt ons naar de monkey school...

Hier zitten verschillende apen in kooien of aan een ketting. We mogen de apen wat voer toegooien en er is een show met apen op een fiets, een aap die kan basketballen en een aap die kokosnoten uit de boom kan halen.

Zeb en Tycho vinden het helemaal leuk. Wij vinden het wat minder. De apen hebben een bewegingsruimte van ongeveer 1,5 meter. Ziet er best zielig uit.

Volgens de bordjes mogen ze om 17.00 uur van de ketting af, maar toch voelt het niet goed.

Het tijger-menu

Zeb en Tycho met het kleine tijgertje

Dan gaan we verder naar Tiger Kingdom. Dit is een groot complex dat er uitziet als een dierentuin. Maar het is opgezet om toeristen tijgers te laten aaien en met ze op de foto te gaan.

Bij binnenkomst kun je kiezen welke tijgers je wilt aaien. New borns, van ongeveer een maand, de kleine van 2 maanden, dan vier maanden, enzovoorts. Het is een heel menu, en het eindigt met de grote jongens.

Wij kiezen voor de new born tijgertjes. We zien hier weinig kwaad in, het zijn net poesjes. We mogen ongeveer een kwartier bij ze in het hok en dat is echt helemaal geweldig.

De kleine tijgertjes komen bij je zitten of klimmen over je heen. Ze zijn zo lief. Als we na een kwartiertje het hok uit moeten is Zeb in tranen. Hij vond ze zo leuk en wilde helemaal nog niet weg.

Maar gelukkig hebben we nog een heleboel foto’s. Er is namelijk een fotograaf bij die een heleboel foto’s van ons heeft gemaakt.

Gedrogeerd of niet?

Een toerist met een grote tijger, gedrogeerd of niet...?

We lopen nog even rond langs de hokken waar andere toeristen met tijgers op de foto gaan.

Tot een maand of 4 zijn de tijgers nog speels en handelbaar. Je ziet ze echt plezier hebben met de toeristen.

Boven die leeftijd worden ze echter al heel groot. We zien die wel met elkaar spelen, maar niet met de toeristen, dan zijn ze rustiger.

Eigenlijk hadden we van tevoren al wel een beetje onze bedenkingen over het op de foto gaan met de tijgers. Het kan bijna niet anders dan dat de dieren iets krijgen waar ze rustig van worden.

Dat gevoel is na het zien van de vele toeristen bij de tijgers alleen maar gestegen. Het is voor onze kinderen een hele bijzondere ervaring geweest. Maar zouden we het weer doen? Ik denk het niet...

Een ritje op de olifant

Met een olifant badderen in de rivier. Goed of fout?

De volgende dag hebben we een vol programma met allerlei leuke activiteiten. En daar zit natuurlijk ook (weer) een ritje op een olifant bij.

We hebben daar al eens eerder over geschreven. We vinden dit niet direct dier-onvriendelijk. Je kan op diverse plekken op bezoek bij olifantenkampen waar goed met de dieren wordt omgegaan.

Het probleem is alleen dit: als je een tourtje boekt met allerlei activiteiten, heb je geen invloed op welk olifantenkamp er bezocht wordt. We weten dus niet 100% zeker of het kamp dat we bezochten oké was of niet.

Dus: check goed wat voor tour je boekt. Check of er geen dieronvriendelijke activiteiten zijn (dus geen monkey school en geen tiger kingdom). En als er een olifantenkamp bij zit: overtuig je ervan dat die goed met de olifanten omgaat.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)