De leukste kindvriendelijke stranden op Curaçao

De stranden op Curaçao hebben een prachtig blauwe zee en wit zand. Maar welke stranden zijn het leukst en meest kindvriendelijk? Bianca zocht het uit!

Genieten van het witte zand op Curacao

Als het gaat over de kindvriendelijke stranden op Curaçao dan heeft iedereen het over de prachtig blauwe zee en het witte zand. Maar welke stranden zijn er nou echt leuk voor kinderen?

Bianca was een weekje op Curaçao en vond de echt leukste stranden, waar echt iets te beleven is voor de kinderen.

Wat dacht je van zeeschildpadden, varkens en hoog opspattend water!

Vogels en mooie stranden bij de Grote en Kleine Knip

De kinderen bleven kijken naar de mooi gekleurde vogels

Twee mooie baaien tussen steile rotsen in. Dat zijn de zeer bekende Grote en Kleine Knip op Curaçao . De namen zeggen het eigenlijk al: de één heeft een groot en de ander een klein strand.

Beiden zijn erg mooi. Met, jawel, prachtig blauw water en hagelwitte stranden. Maar daar ging dit blog niet over. Wat de kinderen erg leuk vonden waren de vele vogels bij de Grote Knip.

Verder is het water vrij snel diep dus zorg ervoor dat je iets hebt voor de kinderen waar ze op kunnen drijven zoals een luchtbed. En in het water liggen veel kiezels, dus als je waterschoentjes hebt, neem ze mee.

De grote en kleine knip liggen ongeveer 2 minuten met de auto van elkaar vandaan en bij beide stranden kun je een patatje en wat te drinken halen. En zoals op elk strand wat we hebben gezien kun je een strandbedje huren.

Zeeschildpadden bij Playa Grandi

Wauw, hoe gaaf is het om zo dichtbij de schildpad te zijn

Nog nooit zeeschildpadden gezien? Dan moet je echt bij Playa Grandi, aan de (Noord-)westpunt zijn. Hier kan je deze prachtige dieren aan het einde van de dag zien en met ze snorkelen!

De vissers komen hier aan het einde van de dag terug van de zee. En voeren dan de resten van de vissen die ze al gefileerd hebben aan de schildpadden.

Het strand is wel mooi om te zien maar er ligt dus veel visafval in de zee en het strand zelf bestaat uit kiezels. Het is vooral leuk om je dag hier af te sluiten.

Scharrelende varkens bij Porto Mari

Bijzonder zo’n varken op het strand van Porto Mari

Porto Mari ligt aan de Westkant, iets boven het midden van Curaçao. Op dit strand lopen 2 varkens rond.

Wij hebben er maar 1 gezien en eigenlijk best nog wel kort. Maar hartstikke leuk om mee te maken, vooral voor kinderen die niet bang zijn aangelegd. Het zijn wel brutale varkens. Dus hou je tas dicht want ze zijn op zoek naar eten.

Porto Mari is een erg mooi strand met een leuke strandtent waar ze ook pannenkoeken hebben! Echte Nederlandse pannenkoeken! Tot grote vreugde van onze dochters.

Jammie, pannenkoeken bij Porto Mari

Speeltuinen en waterpark bij Mambo Beach

Jippie, lekker spelen in de speeltuin

Eén van de populairste stranden van Curaçao is Mambo Beach. Dit strand ligt in het Zuiden, vlakbij Willemstad.

Hier vind je veel strandtenten met ieder zijn eigen strandbedjes. Achter de chill bar vind je een leuke speeltuin.

In het water is een “waterpark” gemaakt met springkussens. Superleuk voor de kinderen. Ook daar vind je op het strand een speeltuin.

Het water van Mambo beach blijft lang ondiep waardoor het erg geschikt is voor kinderen.

Leuk feitje: Bon Bini Holland is deels opgenomen op dit strand!

Het aquapark is super leuk!

Flamingo’s in het wild

Flamingo’s kijken bij het meer van Willibrordus

Nee, die zie je niet op het strand. Maar wel bij het zoute meer bij Sint Willibrordus, vlakbij de Grote Berg in het midden van Curaçao.

Tegenwoordig zijn flamingo’s helemaal hot onder de kinderen dus dit gebied is zeker een bezoekje waard. Als je op weg bent naar één van de stranden bijvoorbeeld.

De eerste keer dat wij gingen kijken stonden ze best ver weg maar de tweede keer konden we ze goed zien. Let wel goed op waar je loopt, in de natte stukken schijn je weg te kunnen zakken.

Opspattend water bij Shete Boka Park

We werden net niet nat….

Aan de Noord-Oostkust van Curaçao vind je geen mooie witte stranden. Maar wel de kliffen van Nationaal park Shete Boka.

Dit natuurgebied bestrijkt 200 hectare langs de kust, met diverse spectaculaire mondingen van de zee. Bij de ingang betaal je de entree en voor een klein bedrag krijg je er een plattegrond bij waarop 4 van die mondingen zijn aangeduid.

Je kan langs deze mondingen wandelen door de mooie natuur. Mocht je kleine kinderen hebben kan je bij elke monding je auto gewoon parkeren.

Soms moet je wel een beetje klimmen dus het is niet buggy vriendelijk. Hou daar rekening mee.

Waar dit park ook om bekend staat is dat de zeeschilpadden hierheen komen om hun eieren te leggen

Kortom…

Naar Curaçao ga je uiteraard voor de mooie, kindvriendelijke stranden. Maar als je even verder kijkt dan je neus lang is, dan kies je voor de stranden waar voor de kinderen extra leuke dingen te zien en doen zijn, succes!

P.S. Kijk voor de leukste kindvriendelijke adresjes op de pagina Curaçao met kinderen. Of lees ons verhaal over het zeeaquarium, een leuk uitje op Curacao.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)