De leukste kindvriendelijke stranden op Curaçao

De stranden op Curaçao hebben een prachtig blauwe zee en wit zand. Maar welke stranden zijn het leukst en meest kindvriendelijk? Bianca zocht het uit!

Genieten van het witte zand op Curacao

Als het gaat over de kindvriendelijke stranden op Curaçao dan heeft iedereen het over de prachtig blauwe zee en het witte zand. Maar welke stranden zijn er nou echt leuk voor kinderen?

Op het ene strand zijn er nu eenmaal meer of andere activiteiten voor kinderen dan op de ander.

Bianca en Sabine bezochten verschillende familievriendelijke stranden op Curaçao en ontdekten wat de leukste stranden zijn, waar echt iets te beleven is voor de kinderen.

Wat dacht je van zeeschildpadden, varkens of een speeltoestel op het strand! Dit is onze top 6 van kindvriendelijke stranden en 2 andere natuurlijke uitjes die leuk zijn voor kinderen.

1 Jan Thiel Strand
2 Playa Grandi - Snorkelen tussen de zeeschildpadden
3 Porto Mari waar twee varkens scharrelen
4 Cas Abou is het mooiste palmenstrand
5 Grote en Kleine knip
6 Mambo Beach met waterpark
7 Flamingo’s spotten in het wild
8 Shete Boka Park

Het familievriendelijke Jan Thiel strand

klimrek op het strand van Jan Thiel

Het Jan Thiel strand ligt bij de Jan Thiel baai ten zuiden van Willemstad. Aan de baai ligt een mooi wit strand met palmbomen en ligbedjes met parasol die je kan huren.

Het leuke van dit strand is dat er een speeltoestel staat voor de kinderen. En er is een ijssalon waar je lekkere ijsjes kan halen. 

Daarnaast kan je heerlijk lunchen en dineren bij restaurant Zest op het strand.  In de omgeving liggen nog meer restaurantjes en een paar winkeltjes

Bij Jan Thiel liggen ook de bekende kindvriendelijke hotels Papagayo Beach Hotel en Chogogo Dive & Beach Resort.

Verblijf je niet in een hotel in de omgeving, dan vragen ze entree van zo'n 6 gulden om dit strand te bezoeken.

Snorkelen met zeeschildpadden bij Playa Grandi

Wauw, hoe gaaf is het om zo dichtbij de schildpad te zijn

Nog nooit zeeschildpadden gezien? Dan moet je echt bij Playa Grandi , ook wel bekend als Playa Piskado, aan de (Noord-)westpunt zijn. Hier kan je deze prachtige dieren zien en met ze snorkelen!

De vissers komen hier in de middag terug van zee. En voeren dan de resten van de vissen die ze al gefileerd hebben aan de schildpadden en vogels. Want naast schildpadden heb ik hier ook pelikanen en fregatvogels gezien

Het strand zelf is een kiezelstrand en niet het mooiste strand van Curaçao. En er ligt dus wat visafval in de zee. Maar dat is juist tof om de schildpadden te zien. Het is echt een leuke plek om je een paar uurtjes in de middag te vermaken.

Scharrelende varkens bij Porto Mari

Bijzonder zo’n varken op het strand van Porto Mari

Porto Mari ligt aan de Westkant, iets boven het midden van Curaçao. Op dit strand lopen 2 varkens rond.

Wij hebben er maar 1 gezien en eigenlijk best nog wel kort. Maar hartstikke leuk om mee te maken, vooral voor kinderen die niet bang zijn aangelegd. Het zijn wel brutale varkens. Dus hou je tas dicht want ze zijn op zoek naar eten.

Porto Mari is een erg mooi strand met een leuke strandtent waar ze ook pannenkoeken hebben! Echte Nederlandse pannenkoeken! Tot grote vreugde van onze dochters.

Jammie, pannenkoeken bij Porto Mari

Romantisch palmenstrand Cas Abou

Een gezin wandeld over het strand van Cas Abou

Het strand van Cas Abou is echt zo´n prachtig palmenstrand met zacht wit zand en een helderblauwe zee. Het strand loopt ook nog eens heel langzaam af in zee waardoor het ideaal is voor kinderen.

Cas Abou is een heel romantisch plekje om elkaar het ja-woord te geven, net als één van onze reporters van Vakantie met Kinderen gedaan heeft die hier getrouwd is.

Het strand is vrij groot in vergelijking met andere stranden op Curaçao. En aan beide kanten van het strand liggen rotspartijen met veel beplanting erop. De onderwaterwereld bij deze rotsen is erg mooi. Snorkelspullen mee, dus als je hier naartoe gaat. Je kan er vele gekleurde visjes spotten.

Op dit strand zit ook een duikschool waar je verschillende duikcursussen kan volgen.

Je betaalt wel entree om je een dagje op Cas Abou te vermaken. Het loket om te betalen kom je tegen als je over de hobbelweg richting het strand rijdt. Je betaalt 10 gulden per auto met 4 personen en 12,50 in het weekend. Maar dan heb je op het strand ook voorzieningen zoals douches, toiletten en een klein barretje/restaurantje.

Vogels en mooie stranden bij de Grote en Kleine Knip

De kinderen bleven kijken naar de mooi gekleurde vogels

Twee mooie baaien tussen steile rotsen in. Dat zijn de zeer bekende Grote en Kleine Knip op Curaçao . De namen zeggen het eigenlijk al: de één heeft een groot en de ander een klein strand.

Beiden zijn erg mooi. Met, jawel, prachtig blauw water en hagelwitte stranden. Maar daar ging dit blog niet over. Wat de kinderen erg leuk vonden waren de vele vogels bij de Grote Knip. En ook heel gaaf was de hagedis die we zagen bij het uitkijkpunt over het strand.

Verder is het water vrij snel diep dus zorg ervoor dat je iets hebt voor de kinderen waar ze op kunnen drijven zoals een luchtbed. En in het water liggen veel kiezels, dus als je waterschoentjes hebt, neem ze mee.

De grote en kleine knip liggen ongeveer 2 minuten met de auto van elkaar vandaan en bij beide stranden kun je een patatje en wat te drinken halen. En zoals op elk strand wat we hebben gezien kun je een strandbedje huren.

De hagedis bij Grote Knip

Speeltuinen en waterpark bij Mambo Beach

Jippie, lekker spelen in de speeltuin

Eén van de populairste stranden van Curaçao is Mambo Beach. Dit strand ligt in het Zuiden, vlakbij Willemstad.

Hier vind je veel strandtenten met ieder zijn eigen strandbedjes. Achter de chill bar vind je een leuke speeltuin.

In het water is een “waterpark” gemaakt met springkussens. Superleuk voor de kinderen. Ook daar vind je op het strand een speeltuin.

Het water van Mambo beach blijft lang ondiep waardoor het erg geschikt is voor kinderen.

Voor Mambo Beach betaal je entree van ongeveer 7 gulden per persoon.

Leuk feitje: Bon Bini Holland is deels opgenomen op dit strand!

Het aquapark is super leuk!

Flamingo’s in het wild

Flamingo’s kijken bij het meer van Willibrordus

Nee, die zie je niet op het strand. Maar wel bij het zoute meer bij Sint Willibrordus, vlakbij de Grote Berg in het midden van Curaçao.

Tegenwoordig zijn flamingo’s helemaal hot onder de kinderen dus dit gebied is zeker een bezoekje waard. Als je op weg bent naar één van de stranden bijvoorbeeld.

De eerste keer dat wij gingen kijken stonden ze best ver weg maar de tweede keer konden we ze goed zien. Let wel goed op waar je loopt, in de natte stukken schijn je weg te kunnen zakken.

Opspattend water bij Shete Boka Park

We werden net niet nat….

Aan de Noord-Oostkust van Curaçao vind je geen mooie witte stranden. Maar wel de kliffen van Nationaal park Shete Boka.

Dit natuurgebied bestrijkt 200 hectare langs de kust, met diverse spectaculaire mondingen van de zee. Bij de ingang betaal je de entree en voor een klein bedrag krijg je er een plattegrond bij waarop 4 van die mondingen zijn aangeduid.

Je kan langs deze mondingen wandelen door de mooie natuur. Mocht je kleine kinderen hebben kan je bij elke monding je auto gewoon parkeren.

Soms moet je wel een beetje klimmen dus het is niet buggy vriendelijk. Hou daar rekening mee.

Waar dit park ook om bekend staat is dat de zeeschilpadden hierheen komen om hun eieren te leggen

Kortom…

Sabine aan de wandel over het strand van Kleine Knip

Naar Curaçao ga je uiteraard voor de mooie, kindvriendelijke stranden. Maar als je even verder kijkt dan je neus lang is, dan kies je voor de familiestranden waar voor de kinderen extra leuke dingen te zien en doen zijn!

Hieronder vind je nog wat meer mooie foto's van de stranden.

Wil je meer weten over een vakantie in Curaçao, kijk voor de leukste kindvriendelijke adresjes op de pagina Curaçao met kinderen. Of lees ons verhaal over het zeeaquarium, een leuk uitje op Curacao.

Voor de leukste hotels voor gezinnen klik op onderstaande button.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)