Laat je verbazen op een familie uitje naar Volendam

Natuurlijk ken je Volendam van de muziek en de boulevard. Maar wist je dat Volendam ook heel kindvriendelijk is? Bianca ondervond het tijdens een familie uitje in en om Volendam.

Bianca met haar gezin op de kade in Volendam

Toen wij 2 nachten in Volendam gingen slapen wist ik eerlijk gezegd niet wat ik moest verwachten. Natuurlijk kennen we Volendam vooral van Jan Smit, Nick en Simon en de haven. Maar zou Volendam echt zo leuk zijn?

De eerste indruk was in ieder geval goed. Er waren minder toeristen in Volendam omdat wij er in coronatijd waren, maar toch was het er lekker druk op de gezellige terrassen.

De kinderen keken hun ogen uit. Er lagen veel mooie schepen je kan er prachtig over het water kijken. De boulevard is niet al te lang en autovrij. Het enige waar je rekening mee moet houden zijn de dagjesmensen en toeristen.

Maar wat is er verder te doen in Volendam? Behoorlijk veel, en daarover vertel ik je graag meer:

We verblijven in het Marinepark

Marinapark Volendam

We sliepen in een hotelkamer van het Marinapark en liepen binnen 10 minuten op die gezellige boulevard van Volendam.

Het Marinapark is van Roompot en op dit park hebben ze een kidsclub, speeltuintje en zwembad. Een heel leuk park om te overnachten met kinderen dus.

Je kan er ook in bungalows overnachten die helemaal in de sfeer van Volendam gebouwd zijn.

Een foto in klederdracht

Bianca met haar gezin in Volendamse klederdracht

Ga je naar Volendam dan moet je natuurlijk een foto in klederdracht hebben gemaakt. Er zijn genoeg winkeltjes die dit aanbieden maar het makkelijkste is om dit al via internet te boeken.

Wij deden dit via rent-event.nl. Bij de foto in klederdracht ga je met je gezin in een echt ouderwetse Volendamse setting op de foto. De kleding kan je gemakkelijk over je eigen kleding aandoen. Het enige wat je moet verwisselen zijn je schoenen voor klompen.

Onze kinderen vonden het een beetje vreemd allemaal. Maar we hebben enorme lol gehad met elkaar.

Er worden een paar foto’s gemaakt die je er allemaal bij krijgt en je als je wilt kan je er een usb stick bij kopen.

Langs de doolhofjes in Volendam

Met de kids op het bruggetje in het doolhof van Volendam

Loop niet alleen langs de boulevard als je in Volendam bent. Je kan het dorp Volendam natuurlijk ook in.

Loop je Volendam in dan kom je vanzelf langs de doolhof. Dit is het oudste deel van het Volendams centrum. Dit Doolhof dankt zijn naam omdat de bebouwing er niet volgens een vast omlijnd stratenpatroon is gebouwd.

Deze hofjes zijn ideaal voor leuke familiefoto’s. Je loopt door idyllische straatjes, over bruggetjes en je komt langs de mooiste woningen. Woningen die daar dus al sinds het begin staan. En dat maakt dit plekje best bijzonder.

We huren een E-scooter

Op de e-scooter toeren door de omgeving van Volendam

We wilden ook graag wat van de omgeving zien en dat is extra leuk op een E-scooter. Dit hebben wij ook geboekt bij rent-event.

We gingen een dagdeel scooteren, en kregen een leuke  route mee. Deze ging langs de mooiste dorpjes gaat zoals Monnickendam, Broek in Waterland en Zuiderwoude.

De kinderen kijken hun ogen uit op de scooter. Onderweg kan je leuke tussenstops maken.

Zo hebben wij een kaasboer bezocht en een lekker ijsje gegeten in Zuiderwoude. En natuurlijk hebben we in de dorpjes de scooter geparkeerd en een rondje gelopen.

We nemen de boot naar Marken

Op de boot naar Marken

Vanaf Volendam kan je op de boot naar Marken stappen. In Marken is ook de film Dikkertje Dap opgenomen. Leuk dus om die film te bekijken als je hier geweest bent.

In Marken heb je het klompenmuseum en loop je langs de echte Marken huisjes.

Deze huisjes werden vroeger op palen gebouwd omdat Marken vroeger regelmatig last had van overstromingen. Nu is dat wel anders door de bouw van een dijk.

Het grote recreatiegebied Slobbeland

Schommelen in Slobbeland

Ben je met goed weer in Volendam dan moet je zeker even kijken of je bij Slobbeland terecht kan. Dit grote recreatiegebied heeft alles voor de kinderen.

Een buitenzwembad, peuterbad, speeltoestellen en een glijbaan waarvan je zo het Markermeer in glijdt. Er is een snackbar aanwezig en ook toiletten. Je kan zelfs je spullen in een kluis leggen als je dat fijn vind.

Kortom een super leuk gebied om eens even te vertoeven met de kinderen. De entree kost een paar euro.

Er is nog meer te doen in Volendam

Het schip de Halve Maen

Onze twee dagen in Volendam waren eigenlijk veel te kort. Want er zijn nog veel meer leuke dingen te doen.

Bij museum de Halve Maen bijvoorbeeld. Hier bevindt zich in een replica van het schip de Halve Maen. Een schip met veel geschiedenis wat terug gaat naar het jaar 1609.

Op het museumschip beleef je alles wat met de scheepvaart te maken heeft. Je loopt door de verschillende kamers van het schip en met hoogseizoendagen staan er verschillende vrijwilligers klaar om al je vragen te beantwoorden.

Stroopwafelmuseum Woltjes Backerij is het lekkerste museum van Volendam. Je gaat in dit museum alles leren over stroopwafels. Maar je ziet in dit museum ook hoe Volendammers 100 jaar geleden leefden.

Extra leuk is natuurlijk dat je in dit museum zelf je eigen stroopwafel mag maken en opeten. Zulke musea zijn toch het leukste?


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)