Onze ervaringen in Beekse Bergen: er is zooooveel te doen!

Als je verblijft op Lake Resort Beekse Bergen, voorheen Vakantiepark Beekse Bergen,  dan plan je natuurlijk ook een bezoek aan het safaripark. Maar wist je dat er nog veel meer te doen is? Lees onze ervaringen in Beekse Bergen er maar op na.

Onze Jungalow bij Vakantiepark Beekse Bergen

We hebben net gedineerd in het tropisch warme restaurant Kaapstad. Langs het Victoriameer lopen we terug naar ons onderkomen, en we spotten nog wat wilde dieren (eendjes en ganzen).

Na het voeren van de wilde jonge eendjes is het tijd om onze Afrikaanse jungalow op te zoeken. We maken ons gereed voor de nacht. Zullen we de leeuwen nog horen?….

Als je dit leest dan waan je je in Zuid Afrika of Kenia. Maar nee hoor het is Nederland, we zitten in Lake Resort Beekse Bergen.

Een bungalow in de jungle… Jungalow dus

Ganzen voeren bij de Jungalow

Na een hartelijk ontvangst bij de receptie rijden we naar onze jungalow met luipaard print.

Ons huisje staat prachtig aan het Victoriameer en de eendjes komen al naar ons toe gewaggeld om te kijken of we nog wat te eten hebben.

Na het opmaken van de bedden besluiten we om het Lake Resort wat te gaan verkennen.

We maken een mooie wandeling langs de camping, jungalows, speeltuintjes, strandje, het victoriameer en de Afrika club, het centrum van het Lake Resort met zwembad, restaurant, kruger kafé, winkel en snackbar.

Spelen in een prachtige omgeving

Samen op de Duo-schommel

Terwijl de jongens zich vermaken in één van de speeltuintjes, kijk ik eens goed om me heen. Wat een prachtig park! Ik ben echt onder de indruk.

De bosrijke omgeving, de ruimte (in hoogseizoen misschien iets minder maar zeker genoeg) en de ligging om het prachtige meer heeft een rustgevende werking op mij. Wat een heerlijk gevoel!

Restaurant aan het water

Na onze wandeling is het alweer tijd om te gaan dineren. In restaurant Kaapstad is het door de terrasverwarming behoorlijk warm, het lijkt Afrika wel.

Maar het eten is heerlijk en de jongens lopen af en toe naar buiten om bij andere kinderen te kijken die aan het vissen zijn met een schepnetje.

Enthousiast komen ze naar binnen rennen om ons te vertellen dat een meisje twee kreeftjes heeft gevangen. Ik ga even mee om te kijken en het meisje laat me trots zien dat de kreeft allemaal eitjes onder haar buik heeft hangen. Het is een prachtig gezicht!

Samen op de Duo-schommel

Het restaurant heeft een kinderhoek met speelgoed, kinderstoelen zijn aanwezig, het heeft een kindermenu en wat me vooral opviel was het meedenken van de bediening.

Zoals vragen of het hoofdgerecht van de kinderen tegelijk met het voorgerecht van ons op tafel moet komen, maar ook aan de kinderen vragen wat ze willen drinken in plaats van aan ons. Dan voelen Zeb en Tycho zich gelijk een hele grote vent.

Na het eten lopen we terug naar de jungalow. Terwijl de jongens een filmpje kijken geniet ik van het prachtige uitzicht over het Victoriameer en de mooie zonsondergang. Dit is genieten!

Met de boot naar Speelland Beekse Bergen

De boot die ons van het Vakantiepark naar het Speelland Beekse Bergen brengt

Vanaf het Lake Resort Beekse Bergen vaart er een boot over het grote meer naar het speelland. Dit is het grote openluchtspeelparadijs van Beekse Bergen.

We steken het Victoriameer over en genieten van het uitzicht op de huisjes aan de oever en de vele jonge ganzen, zwanen en eendjes die we zien.

Op avontuur in het Speelland

Het is nog rustig in het speelland als we aan wal gaan. De jongens rennen gelijk naar de speeltoestellen en al snel willen ze natte voeten halen. Ze lopen over een hangbrug naar de overkant van het water en trekken zich, terwijl ze op een vlot staan, aan een touw weer terug. Zeb en Tycho vinden het prachtig!

Rijden in de Big Wheels auto's in het Speelland Beekse Bergen

Maar er is nog veel meer om je mee te vermaken in het Speelland. We gaan door naar de grote en kleine skelters op het verkeersplein. Hier krijgen de jongens hun rijbewijs na een aantal rondjes te hebben gereden. En dan naar de trampolines en de grote ballenberg om lekker te springen en klimmen.

Het zonnetje schijnt inmiddels lekker en dus gaan we een paar van de waterattracties doen. Met de waterracer scheuren we over het water, en met de waterfiets maken we een rustig tochtje. Voor de Watershutes en de Splash zijn onze jongens nog een beetje te jong, maar we kijken even naar het spektakel. Bij beiden raas je naar beneden om over het water door te glijden danwel er met een klap op neer te komen.

En zo vermaken we ons prima tot lunchtijd in speelland Beekse Bergen.

Op naar het Safaripark

Op safari vanuit de boot

Na de lunch lopen we naar het naastgelegen safaripark van Beekse Bergen.

Met onze AttractiePas mogen we ook daar naartoe, en dat doen we natuurlijk. Hier is het wat drukker dan in het Speelland, maar dat mag de pret niet drukken.

In het safaripark kan je kiezen of je te voet, met de bus, je eigen auto, of met de boot op safari gaat. Wij kiezen eerst voor de boot en varen rustig door het park. We zien diverse watervogels, antilopes, neushoorns, een tijger en ringstaart maki’s.

Geslagen door een gier…

De gieren vliegen vlak over je hoofd!

Aan de andere kant van het park stappen we uit en lopen we langs de pinguïns en flamingo’s op weg naar de roofvogelshow, het hoogtepunt van de dag!

De roofvogelshow is echt bijzonder leuk. De vogels vliegen zeer dicht over de mensen heen. Ze komen zelfs zo dichtbij dat ik vandaag voor het eerst in mijn leven een klap in mijn gezicht heb gekregen van een gier. Hij kwam zo laag overvliegen dat zijn vleugel mijn gezicht raakte.

De show was ook erg leuk opgezet met veel humor. Tycho vond het allemaal wel een beetje spannend en was onder mijn benen gaan liggen zodat de vogels hem niet konden raken. Zeb zat lekker rustig te genieten.

Met de safaribus weer terug

Zeb met de leeuwenstaart

Na de roofvogelshow gaan de jongens even spelen in een speeltuintje. Maar de tijd is zo snel gegaan dat we snel verder moeten lopen om de laatste safaribus te halen die naar de entree van het park gaat.

Vanuit de bus genieten we onder andere van de herten, giraffen, zebra’s, buffels en leeuwen.

De gids vertelt er leuke dingen bij en laat ons nog een echte staart van een leeuw vasthouden en een wervel van een giraf.

Vissen en kreeftjes vangen

De gevangen kreeft

En dan gaat het safaripark helaas sluiten. We nemen de shuttlebus terug naar het Lake Resort, waar we bij het huisje genieten van een borrel op het terras. De eenden en ganzen komen nog kijken of we wat te eten voor ze hebben. Eén broodje dan…

’s Avonds gaan we naast de snackbar nog wat visjes vangen met een schepnetje. Als Patrick op de bodem een steen omrolt, ziet hij een kreeftje weg duiken. Hij krijgt ‘m te pakken. Wat een bijzondere beestjes toch!

En zo komt onze tweede dag in Beekse Bergen alweer tot een einde. We hebben ons prima vermaakt, er is ook zoveel te doen.

We hebben nog één dagje te gaan, en we hebben al gezien dat het dan gaat regenen. Komt goed uit, dan kunnen we Beekse Bergen ook met slecht weer meemaken...

Meer weten? Lees dan de pagina over

Let op: Sinds 2018 is Safari Resort Beekse Bergen geopend. Dit is een apart luxe resort dat naast Lake Resort Beekse Bergen ligt. Lees meer op de pagina over


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)