Slecht weer in Lake Resort Beekse Bergen, voorheen Vakantiepark Beekse Bergen

Tijdens ons weekendje weg in Lake Resort Beekse Bergen hebben we één dag pech: het regent. Maar zo kunnen we onder andere ook het zwembad testen.

Leuk! Het peuter zwembad bij Beekse Bergen

Als we ontwaken horen we de regen op het dak van het vakantiehuisje kletteren. Zeb en Tycho gaan eruit om te spelen en te kleuren. Wij draaien ons nog maar eens lekker om. Een uurtje later worden we door de jongens uit ons bed gehaald. Mam, kom je nog, we gaan vandaag toch zwemmen!

En daar is het een prima weertje voor. Als je in een vakantiepark in Nederland verblijft loop je altijd het risico op regenachtige dagen. Een zwembad is dus belangrijk.

Wij blijven echter op het Lake Resort zelf, want daar is ook een zwembad. Na het ontbijt vertrekken we voor een paar uurtjes waterpret.

Het zwembad is groter dan gedacht

Glijbaan in het overdekte zwembad van Beekse Bergen

We hadden al een paar keer van buiten door de ramen naar het zwembad gekeken, en het leek niet zo groot te zijn. Maar eenmaal binnen valt dat reuze mee.

Het zwembad heeft 3 baden. Een peuter/kleuterbad met een klimtoren, glijbaantjes, een aap en een krokodil. Er is een wat langere glijbaan die uitkomt in een zwembad waar ook een ondiep gedeelte (80 cm) is, met een prachtige muurschildering van twee olifanten. En er is een zwembad met een stroomversnelling.

Wij vermaken ons prima! We spelen met de jongens, oefenen nog wat met Tycho voor zijn zwemles en zoeven regelmatig van de glijbaan af.

De Struisvogelexpress

De Struisvogel express rijdt ons door heel het vakantiepark Beekse Bergen

Na het zwemmen moeten we de grootste wens van Tycho nog waar maken. Een ritje met de struisvogelexpres.

Dit is een “treintje” (traktor met aanhangwagens) die over het Lake Resort rijdt. Van de ingang, helemaal om het meer langs alle veldjes en huisjes, naar het safaricamp dat tegen het safaripark aanligt.

Door het slechte weer zijn we de enige die in het “treintje” zitten. Maar Tycho is in de wolken. Vooral als we ook nog eens door een tunnel gaan en de lichten aangaan in de aanhangwagens en een zwaailicht op de tractor.

Dit was voordat het Safari Resort gebouwd werd, dus helaas rijdt het treintje niet meer. Maar daarvoor in de plaats kun je nu dus logeren tussen de dieren.

Met slecht weer naar het Safaripark

Uiteraard kan je het Safaripark het beste bezoeken als het mooi weer is. Maar als er af en toe een buitje regen valt dan is dat geen enkel probleem.

Zowel in de bootsafari als in de bus zit je droog. En als je met de eigen auto gaat natuurlijk ook.

Veel dieren zijn echter alleen te zien als je ook de wandelsafari doet. Daar zijn wat minder plekken om te schuilen, dus neem dan vooral een paraplu mee.

Slecht weer alternatief met de AttractiePas

Als je op het Lake Resort verblijft, dan krijg je daar gratis de AttractiePas bij. Hiermee kan je uiteraard naar het Safaripark en het Speelland Beekse Bergen.

Maar ook Zoopark Overloon, Dierenrijk, Aquazoo Leeuwarden of het Aviodrome kun je bezoeken met de AttractiePas.

Lijkt het jou ook leuk om eens op vakantie te gaan bij het Lake Resort?


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)