Een toffe boerderijvakantie in het Salland bij Koe in de Kost

In het Salland in Overijssel kan je een bijzondere boerderijvakantie beleven, in een grondulow bij Koe in de Kost. Amanda ontdekte bovendien ook de regio met haar gezin.

Lekker racen op de skelter naar de grondulow

Salland…. Natuurlijk Gastvrij. Dat is de slogan die ze hier in Salland gebruiken. En zo worden we (gezin met twee jongens van 5 en 7) in Heeten bij Koe in de Kost ook ontvangen. Lenn en Loes (de zoon en dochter van boerenechtpaar Frans en Truus Alferink) heten ons hartelijk welkom.

We krijgen een rondleiding over het terrein en worden naar onze grondulow gebracht. Een grondulow is een superleuk huisje, met beplanting bedekt. Zo gaat het op in de natuurlijke omgeving met uitzicht op het weiland waar de koeien vlak voor je raam grazen.

Het huisje is heel modern en om helemaal tot rust te komen is de televisie weggelaten: heerlijk! Er is hier op het erf van alles te doen: skelter rijden, voetballen, de boer helpen met koeien melken, in de ochtend je eigen verse eitjes zoeken, in de moestuin verse groenten en fruit plukken en als het regent hebben ze een verzameling bordspelletjes waar een speelgoedwinkel jaloers op is.

In ons huisje is een ware Zeeslag geleverd! Maar wij willen ook de omgeving verkennen en natuurlijk lekker eten.

Zelf eten maken bij de Maathoeve

Zelf gemaakt zijn pizza’s nog lekkerder!

Wil je je eigen eten maken met heerlijke verse producten? Ga dan naar het Proeflokaal bij Recreatiebedrijf De Maathoeve. Hier hebben wij onder leiding van eigenaar Peter heerlijke pizza’s gemaakt samen met de kinderen.

Het is eigenlijk een soort kookworkshop pizza bakken met vers deeg en verse ingrediënten. En dat is niet het enige wat ze hier aanbieden.

Je kan hier verschillende workshops volgen en er zijn heel veel activiteiten voor groot en klein. Ze kunnen grote groepen ontvangen en dan alles verzorgen, zowel zakelijk als particulier. Er is ook nog de landwinkel met verse en lokale producten (wij vonden de jam en de appelperensap het lekkerst), dit is echt een aanrader!

Vroeg uit de veren om koeien te melken

Koeien melken? Eerst even oefenen…

De volgende ochtend staan we vroeg op om de boer, die allang begonnen is met werken, te helpen met het melken van de koeien.

Onze jongens mogen het melken eerst even oefenen op de houten koe.

Een rondje op de shovel maakt de ochtend compleet. Na het zelfgemaakte ontbijt met de versgeraapte eitjes gaan we de streek weer in.

Er op uit op de Sallandse Heuvelrug

Salland is één van de mooiste vakantieregio’s van Overijssel. Om deze regio te verkennen gaan we naar de Sallandse Heuvelrug: een prachtig mooi Nationaal Park met veel hei, bossen en heuvels.

Er zijn ook leuke kleurplaten bij natuurmuseum Holterberg

Om te beginnen stappen we binnen bij het Natuurmuseum Holterberg. Veel natuurdiorama’s met opgezette dieren uit heel Europa.

De kinderen gaan helemaal op in hun speurtocht (voor iedere leeftijdsgroep is er een aparte speurtocht) en weten nu dat de muskusos de langste haren heeft en wat voor dier een koningsmantel is (een vlinder).

Na de speurtocht duiken we nog even het speelbos van Daantje Das in. Hier kunnen de kinderen leuke opdrachten doen en lekker spelen in de natuur.

De honger stil je bij Woody's

Lekker Pannenkoeken, bij Woody's!!

Van al dat spelen en ontdekken krijg je honger en gelukkig is er op deze locatie een superleuk en kindvriendelijk restaurant: Woody’s Pancakes & Steaks

De kids duiken meteen de buitenspeeltuin in en wij kiezen een lekkere grote pannenkoek uit.

We smullen van onze gerechten en genieten van een momentje rust voordat we weer verder gaan. Voor meer lekkere eettips in Overijssel kijk je hier.

Lekker naar buiten en bewegen

Salland is ideaal voor mensen die van wandelen en fietsen houden. Er zijn hier talloze routes voor iedereen.

Onze jongens houden wel van een stukje lopen, dus we hebben ook nog even een route uitgezocht bij het natuurcentrum van Staatsbosbeheer in Nijverdal naar een mooi uitzichtpunt over de Sallandse heide.

Wat er allemaal nog meer te doen is in deze omgeving lees je op de pagina...

Leuke speeltuin bij restaurant Reimink

Jippie, lekker eten en een toffe speeltuin!

Na al dat wandelen en nog een paar skelterrondjes bij boer Frans schoven we voor het diner aan bij restaurant Reimink.

Het was hier best druk, maar ons geduld werd beloond met heerlijke biefstuk en varkenshaas, terwijl de kinderen genoten van het kindermenu met surprise.

Buiten is er een grote speeltuin, waar onze kids heerlijk in gespeeld hebben. Ideaal dus met kinderen.

Nog even een glaasje melk halen

Onze laatste ochtend alweer bij Koe in de Kost. Weer vroeg op voor het koeienmelken en het eieren rapen. Deze lagen vanmorgen gewoon in onze achtertuin!

Na het ontbijt en speeltijd op het erf vertrokken we weer richting het westen. Wij hebben weer een nieuwe mooie vakantiebestemming erbij! Salland en Koe in de Kost, bedankt voor de gastvrije ontvangst!

Hoe leuk is dat, een koe in je achtertuin….

Amanda bezocht het Salland op uitnodiging van Visit Oost.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)