Uit eten met kinderen in de leukste kindvriendelijke restaurants van Overijssel

Ga je op vakantie naar Overijssel en wil je een keertje uit eten met de kinderen? Ik heb een paar hele leuke kindvriendelijke restaurants in Overijssel voor je.

Lekker uit eten met de kids in Overijssel

Want uit eten vinden mijn kinderen, maar vast ook die van jullie een feestje! Maar stil zitten aan tafel is best lastig. Het is dan ook heel fijn als restaurants iets in huis hebben om de kids te vermaken.

Dat kan een kleurplaat met kleurpotloden zijn. Maar er zijn ook restaurants met een speelhoekje, een tv of game ruimte, een indoor speeltuin en/of buiten speeltuin.

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat er kinderstoelen zijn en een kindermenu, liefst met wat meer keuze dan frietjes en een snack.

De kindvriendelijke restaurants hieronder zijn door het Vakantie met Kinderen team getest. Lees de reviews en tips van de verschillende gezinnen!

Tip van Bianca: Lekkere pannenkoeken bij Pannenkoekenboerderij de Ganzenhoeve

Zo'n pannenkoek is bijna zonde om op te eten

In het plaatsje Holthone kun je hele lekkere pannenkoeken eten! Met mooi weer kunnen de kinderen lekker buiten spelen, maar gelukkig is er binnen ook een speelhoek.

Eenmaal aan tafel zagen wij dat er pionnen en dobbelstenen lagen. Op onze placemat stond het ouderwetse ganzenbord spel afgebeeld. Dat is leuk! Eerst even de spelregels opzoeken op internet, want die kregen we er niet bij. En toen hebben we gezellig een potje zitten ganzenborden terwijl we wachtten op het eten.

Er is een hele uitgebreide kaart met vlees, vis, pasta en salades. Wij kwamen natuurlijk voor de pannenkoeken! Dus hebben de kinderen een “sneeuwwitje” pannenkoek besteld en wij een lekkere goed gevulde pizzapannenkoek. Voor de kinderen zijn er verschillende soorten pannenkoeken waar ze uit kunnen kiezen. We hebben echt heerlijk zitten eten.

Eigenlijk zat ik best vol na de overheerlijke pannenkoek, maar er werd ons het dessert met monchou ijs aangeraden. Dus dat moet je dan maar doen. Ze maken het ijs zelf dus dat is alleen maar lekker. En geloof mij, als je daar gaat eten neem dan vooral het dessert met de monchou ijs. Je zal er zeker geen spijt van hebben.

Bij het afrekenen mogen de kinderen iets leuks uitkiezen. Dat is nog eens een leuke afsluiter bij Pannenkoekenboerderij de Ganzenhoeve.

Tip van Henriette: Lekker uit eten bij Pannenkoekenrestaurant Rheezerbelten

Restaurant Rheezerbelten, een pannenkoekenrestaurant dat ook een a la carte bistro heeft, is gelegen in een mooie bosrijke omgeving in het Vechtdal in Overijssel.

Kijk pap, ze hebben ook lekkere ijsjes….

We worden bij binnenkomst vriendelijk welkom geheten en gelukkig is er een tafeltje voor ons buiten gereserveerd want het is mooi weer. Het is erg druk, de tafels buiten zijn bijna allemaal bezet en na een poosje zien we ook dat het binnen helemaal volstroomt. Altijd een goed teken!

Buiten is er een speeltuintje, dus nadat we hebben besteld zijn we de kinderen kwijt, druk spelend met alle andere kinderen.

Een pannenkoekenrestaurant is natuurlijk de plek om uit eten te gaan met kinderen. Van pannenkoeken smullen ze vaak enorm en het is snel klaar waardoor de kinderen niet al te lang hoeven te wachten.

Het vriendelijke personeel komt ons dan ook vrij snel de pannenkoeken brengen en verrassen de kinderen met hun pannenkoek. De poedersuiker op hun pannenkoek is er op gestrooid in de vorm van Nijntje. En daarbij krijgen ze beiden een soort Lego bouwpakketje bij hun pannenkoek. De kinderen kun je niet blijer maken en zelf kunnen we dan in alle rust onze heerlijke hartige pannenkoeken eten.

We kunnen het restaurant zeker aanraden met kinderen, wel even reserveren van te voren, anders heb je kans dat er geen tafeltje beschikbaar is.

Mocht je kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar hebben, dan is het wellicht leuk om vooraf nog kinderwandelroute Knof de Pad te lopen. Knof is de kok, maar hij is ineens verdwenen! Wanneer je de sporen volgt, kun je hem misschien wel terug vinden. Vraag bij restaurant Rheezerbelten om meer informatie over deze speurtocht!

Tip van Amanda: dineren bij Reimink

Lekker eten bij Reimink!

Na een middag wandelen in de natuur gingen we dineren bij restaurant Reimink. Het was druk in het restaurant, maar het lekkere eten was het wachten meer dan waard. We genoten van de biefstuk, varkenshaas en de kindermenu’s met snacks voor de kids.

Wat opvalt zijn de ruime porties. Ook is er genoeg keuze om iets gezonds te eten, bijvoorbeeld seizoensgerechten met asperges. Voor de kinderen is het leuke kindermenu een feestje. Het zit in een verrassingsbox waarbij ze een cadeautje uit de schatkist mogen zoeken.

Duurt het allemaal iets te lang voor de kinderen? Dat is hier geen probleem. Buiten is een ruime speeltuin met onder andere een glijbaan, schommels en klimrek. Ook binnen kunnen de kids zich vermaken met kleuren en tekenen. Reimink is echt een aanrader als je goed wilt eten en ideaal voor kinderen.

Tip van Sabine: uit eten bij Restaurant ‘t Binnenhof

Goed weer om op het terras te eten bij 't Binnenhof

Restaurant ‘t Binnenhof is een kindvriendelijk restaurant in de Weerribben bij Villapark de Weerribben. Wij logeerden een weekendje op dit park en gingen natuurlijk ook uit eten bij het gezellig uitziende restaurant.

We hadden prachtig weer tijdens ons bezoek, en dus namen we plaats op het terras bij het water. Aan de andere kant van het terras ligt ook de speeltuin met airtrampoline en wat klim en klauter toestellen. Kunnen de kids heerlijk spelen terwijl we wachten op het eten.

Op de kaart staan pannenkoeken en diverse vlees-, vis- en vegetarische gerechten. Ook is er een speciale kinderkaart met kleurplaat en puzzels voor vermaak. Wij hebben vandaag trek in pannenkoeken. En top is dat ze ook glutenvrije pannenkoeken hadden. Dus Tycho kon ook gaan genieten van een heerlijke glutenvrije pannenkoek met appel.

Kies je ervoor om binnen te eten, dan is daar ook vermaak voor de kids. Er is een overdekt speelgedeelte op de eerste verdieping.

Nog een tip: Je kan bij Restaurant ‘t Binnenhof ook terecht voor kinderfeestjes. Wat dacht je van lopen op het water in een aquabubble of een zwemfeestje. Of nog leuker, een dansfeestje of het jeugddetentie feestje waarbij je moet ontsnappen uit de gevangenisbus. Hoe tof is dat!! Meer informatie vind je op de website van restaurant 't Binnenhof.

Tip van Amanda: uit eten met kinderen bij Woody’s

Pannenkoeken bij Woody's

Op de Sallandse Heuvelrug ligt het kindvriendelijke restaurant Woody’s Pancakes & Steaks. Wij gingen er eten na een bezoekje aan het Natuurmuseum Holterberg.

Als we aankomen zien de kids de buitenspeeltuin. Daar hebben ze wel even zin in. En terwijl ze zich uitleven kiezen wij een lekkere grote pannenkoek uit.

Op de kaart staan ook steaks, hamburgers, maaltijdsalades en diverse luxe broodjes. Op het kindermenu staan naast pannenkoeken ook saté, hamburger, frikandel of pasta.

De pannenkoeken smaken heerlijk en we zien dat er binnen ook een kinderspeelkamer is met grote en kleine lego blokken, krijtborden en de mogelijkheid om een leuke film kijken.

Wist je dat je bij Woody’s ook het partijtje van je kids kan vieren? Je kan dan kiezen uit frietjes of pannenkoeken eten. En daarbij kan je kiezen uit verschillende activiteiten zoals speurtocht, bezoek aan het natuurmuseum, met de boswachter het bos in, midgetgolf of schatzoeken met de GPS. Bekijk de mogelijkheden voor kinderpartijtjes op de website van Woody's.

Tip van Sabine: Toprestaurant Bistro de Oale Ste

Bistro de Oale Ste is het restaurant bij Camping de Noetselerberg in Nijverdal. Tijdens ons bezoek is het prachtig weer, we nemen dan ook plaats op het gezellige terras.

Genieten van ons hoofdgerecht op het terras van de Oale Ste

Aan het terras, achter een heg is een speelplaats. Handig voor als de kinderen geen zin hebben om de hele tijd aan tafel te zitten. Als we besteld hebben krijgen de kids een muntje. Ze mogen na het hoofdgerecht iets uitzoeken uit de schatkist. Wat leuk!!

Bij de Oale Ste hebben ze kindergerechten op de kaart. Wij genieten er van een lekker stukje vlees waar we wat bijzondere groentes bij krijgen. Het smaakt heerlijk!

Ook voor Tycho is er genoeg keuze uit glutenvrije producten. Ze hadden glutenvrije poffertjes, broodjes, snacks en ijs in huis. Als toetje genieten we van een chocolade dessert. Echt een aanrader, lik je je vingers bij af.

Na de maaltijd mogen de jongens wat uitkiezen uit de schatkist. Met twee auto’s rijker keren we later terug naar ons vakantiehuis. Bistro de Oale Ste is echt een aanrader als je lekker wilt tafelen. De bediening is aardig voor de kinderen. De omgeving is prachtig. Echt een Top restaurant!

Meer kindvriendelijke restaurant tips in Overijssel vind je op de website van Visitoost


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)