Workation bij Landal het Land van Bartje

In januari van 2021 bezocht ik samen met Zeb vakantiepark Landal Het Land van Bartje. Dit keer niet voor een gewone vakantie, maar voor een workation: werken op een vakantie-adres.

Sabine en Zeb op workation bij Landal Het Land van Bartje

Net als vele andere gezinnen kwamen de laatste weken thuis de muren op ons af. Met zijn viertjes thuis werken en school volgen gaat op zich best goed hoor. Onze jongens zijn oud genoeg om zelfstandig hun lessen te volgen.

Maar toch merkte ik dat de lontjes steeds wat korter werden. En dat lag misschien wel helemaal aan mezelf. Er niet op uit kunnen trekken om nieuwe ideeën op te doen. Dat maakt dat je op een gegeven moment nul inspiratie hebt.

Hoog tijd dus om de batterij op te laden. Maar ondertussen lag er ook nog genoeg werk op me te wachten. Het moest dus een workation worden.

Zeb leek het ook wel wat. Hij wilde wel mee om online les te volgen in een andere omgeving. Tycho bleef liever in zijn vertrouwde omgeving, dus Patrick bleef met hem thuis.

Op workation, zorg voor een goede voorbereiding

Zeb zit zijn huiswerk te maken aan de grote tafel van de hoevewoning

Een workation is toch wel wat anders dan een gewone vakantie. Normaal is het al nadenken wat je allemaal mee moet nemen. Maar als je op werkvakantie gaat, dan moet je van tevoren ook even goed bedenken wat je daar gaat doen. En dan zorgen dat je alles meeneemt wat je nodig hebt.

In ons geval was het ook nadenken wat Zeb allemaal voor school nodig had. Alle boeken mee, etui, rekenmachine, geodriehoek.... ehh die waren we dus vergeten!

En wat vooral belangrijk is. Goede WiFi in het vakantiehuisje. En dat was bij Landal het Land van Bartje helemaal prima geregeld!

Logeren in een Hoevewoning

Wij sliepen in deze hoevewoning

Bij het Land van Bartje hebben ze hele mooie vrijstaande boerderijen, landhuisjes, bungalows, stacaravans en hoevewoningen voor 2 tot wel 10 personen.

Wij logeerden in een hoevewoning voor 6 personen. Een luxe versie, want er zat een sauna in! Oh dat is echt verwennerij. Dat je 's avonds na een dag hard werken even helemaal een momentje voor jezelf kan pakken om te relaxen.

Het fijne aan deze hoevewoning is de hoeveelheid ruimte. Het is echt groot. Met drie slaapkamers, twee badkamers, grote eettafel waar genoeg ruimte is om aan te werken en een complete keuken met combi oven magnetron en vaatwasser.

De accommodaties staan prachtig tussen de bossen. Daardoor hadden we heel veel vogeltjes in de bosjes langs het terras. We hebben roodborstjes, een Vlaamse gaai, koolmeesjes, een specht en diverse andere vogeltjes gespot. Daar word ik zo blij van!

Combinatie werken en toch het vakantiegevoel beleven

In het bos genieten van de mooie zonsopkomst

Om naast werken ook te genieten van een andere omgeving ben ik elke ochtend gaan wandelen. Achter het vakantiepark ligt een mooi bos waar je lekker doorheen kan struinen.

Op 2,5 kilometer van het park ligt een tweeling hunebed. Daar zijn we een keertje naartoe gewandeld. Het blijft een bijzonder fenomeen die hunebedden! En het is ook leuk om door het vakantiepark te wandelen. En bijvoorbeeld even bij de pony's te kijken op de ponyranch.

Eén ochtend hadden we geluk, het begon te sneeuwen! En het bleef zelfs even liggen. In de pauze van Zeb vlogen we naar buiten om een sneeuwpop te maken. Zo leuk!

En na een dag werken hebben we onszelf verwend door gebruik te maken van de  afhaal mogelijkheden. Bij het restaurant kan je complete maaltijden afhalen en laten bezorgen. En ook de snackbar was open voor halen en bezorgen.  We hebben genoten van de salades, frietjes met een snack, schnitzel en pizza´s!

Bij Paviljoen De Swieber kun je een drankje of lunch to-go halen. Daar hebben ze heerlijk pita's en panini broodjes. Het is ook mogelijk om in het huisje te gourmetten of kaasfondueën, maar dat hebben wij niet gedaan.

Zeb is een sneeuwbal aan het rollen voor de sneeuwpop
Tada, de sneeuwpop was net op tijd klaar voor de les weer begon.

Bij Het Land van Bartje denken ze in mogelijkheden

Je hebt keuze uit verschillende knutselboxen

Ondanks dat veel faciliteiten op dit moment gesloten zijn, worden er op het vakantiepark heel veel mogelijkheden voor vermaak aangeboden. Ze zijn bij Het Land van Bartje echt heel creatief in deze rare tijd!

Van on-line bingo tot voorleesverhaaltjes van Bollo die je via WhatsApp kan ontvangen. En wat dacht je van een knutselbox om een vogelhuisje te maken in je eigen bungalow? Of de leuke Escape Game the Case, de ontdekbox of de KoekjesBakBox.

Wil je het feestje compleet maken. Dan kan je Bollo uitnodigen voor een VIP-privebezoek. Heb je deze gezellige knuffelbeer even 5 minuten voor jezelf.

De Ponyranch is open. Je kan daar op reservering met je eigen gezin een half uur samen met de pony doorbrengen. Je mag de pony borstelen en mooi maken.

Wij hebben een uurtje vrijgemaakt om de Escape game te spelen. Echt een leuke uitdaging! Al puzzelend moet je telkens proberen een nieuwe kist te openen. Helaas hadden we het einde niet bereikt binnen de tijd. Maar het is echt een aanrader om een keertje te doen!

Bollopop mag ook meerijden met de pony
Zeb kraakt zijn hersens met het escape spel

Voor herhaling vatbaar!

De vernieuwde indoor speeltuin van Landal Het Land van Bartje

Het is ons heel goed bevallen zo'n midweekje op workation. Werken en leren ging echt heel goed.

Zijn er dingen die ik anders zou doen? Ja, ik zou de volgende keer voor een week kiezen en zondagavond terug rijden. Dan ben je niet op maandag en vrijdag tijd kwijt om heen en terug te rijden. Voor ons is het ruim 2,5 uur rijden.

Maar nog belangrijker, om meer te kunnen genieten van het vakantiepark en zijn omgeving. Een vrij weekend bij Landal Het Land van Bartje had echt een mooie afsluiter geweest! Want we zijn daar in de omgeving nog lang niet uitgekeken. En op het Vakantiepark ook nog niet!

Daar zijn ze met heel veel vernieuwingen bezig. De indoor speeltuin is klaar en ligt te wachten tot de kinderen erin mogen spelen. Deze is echt heel gaaf geworden. Nog steeds in het thema zand en water.

En ook wordt er een hele mooie fietsverhuur gebouwd. De Bike Xperience gaat heel veel mogelijkheden bieden voor de fietsliefhebbers! Je kan daar echt alle soorten fietsen huren die je maar kan bedenken.

De speeltuin achter de receptie wordt vernieuwd. Daar komt een pumptrack, een parcours voor fietsjes zonder trappers. En bij de ingang staan binnenkort de pony's in de wei om jullie te verwelkomen.

Ja, ik sta al te springen om nog een weekje bij Landal Het Land van Bartje op workation te gaan. Al zit de kans er ook dik in dat we de volgende keer ons werk niet meenemen om volop te genieten van dit prachtige vakantiepark!

Hieronder nog wat mooie foto´s die we gemaakt hebben tijdens ons verblijf.

Onze workation werd aangeboden door Landal Greenparks. Met ruim 95 parken in diverse Europese landen kun je voor vele leuke vakanties bij hun terecht.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)