Wintersport met kleine kinderen, wat kunnen ze al?

Een wintersport met kleine kinderen is een leuk avontuur. Peuters en kleuters staan nog onbevangen tegenover de sneeuw en die hoge berg. Ervaar die eerste skiles met hen mee.

Een kleuter krijgt skiles

Hoewel je wellicht van plan bent om de kinderen zo snel mogelijk te leren skiën, zullen peuters en kleuters zeker nog niet de hele week op de ski's willen staan.

Zorg dus voor kinderopvang, of wees bereid om zelf niet zo vaak op de lange latten te staan. Overweeg ook een Sneeuwvakantie met kinderen, waar er meer te doen is dan skiën alleen.

Kijk voor kinderopvang bij ons overzicht voor Oostenrijk en Frankrijk. Maar kijk ook zeker even naar een all-in wintersport met kinderen. Daar is ook vaak kinderopvang bij inbegrepen, en dat is goedkoper dan je denkt.

De eerste skiles

Kleine kinderen kunnen doorgaans vanaf 4 jaar leren skiën. Maar of ze daar dan ook al aan toe zijn verschilt per kind.

Denk niet dat je je kind zelf wel even leert skiën. Kies een bestemming hieronder met een goede kinderskischool, dan gaat het veel sneller. Bovendien is het wel zo leuk als ze met andere kindjes in een groep zitten.

De skilessen voor kleine kinderen duren wat korter dan die voor volwassenen, houd er dus rekening mee dat je ze weer op tijd ophaalt.

Het Reisaanbod

Pharos Reizen - Vakantiepark Kirchleitn

Vakantiepark Kirchleitn in St. Oswald ligt op ca. 300 m van de Brunnach Bergbahn en de skischool, in het meest sneeuwzekere deel van Oostenrijk, Karinthië!.

Dit is een more-inclusive vakantie wat betekent dat ontbijt, middagsnack en diner inclusief is. Ook zit er 3 x 3 uur kinderopvang voor kinderen van 1 t/m 3 jaar inbegrepen. .

Je verblijft hier in een knus en gezellig appartement op basis van half pension verzorging. De appartementen zijn geschikt voor maximaal 6 personen

Landal Ski Life

Landal Ski Life

Bijna iedereen is in Nederland wel eens een weekendje uit geweest in een landal greenpark. En nu kun je ook tijdens de wintersport verblijven bij Landal in Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland, België of Tsjechië.

De meeste parken zijn zeer kindvriendelijk en hebben vaak een overdekt zwembad. Er zijn parken die aan de skipiste liggen zoals Landal Kastchberg en Landal Bad Kleinkirchheim. Deze twee parken hebben ook kinderopvang voor kinderen vanaf 3 jaar. Tijdens de lunch is de kinderopvang gesloten.

Landal Marina Lipno in Tsjechië ligt aan een meer, zodat je ook een rondje kan schaatsen tijdens de vakantie.

Pharos reizen skikids

Pharos skikids

Pharos Reizen heeft het programma Voor de eerste keer skiën met de beste wintersportgebieden voor de beginnende skiërtjes.


Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!