Zorg voor een veilige vakantie voor je baby

Veiligheid voor alles, en daarom is je huis bij de komst van een baby natuurlijk aangepast. Maar is dat op vakantie ook zo? Ik heb hier wat tips voor je verzameld om voor een veilige vakantie voor de baby te zorgen.

Een baby-vriendelijke accommodatie

Stopcontacten afplakken is eenvoudig met duct-tape

Op de eerste plaats is de accommodatie waar je verblijft van belang. Het is altijd verstandig om bij aankomst de accommodatie te checken op onveilige dingen. Hier een klein lijstje wat je even na kan kijken.

  • Zijn de stopcontacten beveiligd? Zo niet, kan je ze afplakken met tape.
  • Liggen er geen kleine spulletjes op de grond wat de baby in zijn mond kan stoppen?
  • Zit er een tuigje in de kinderstoel?
  • Is er een traphekje?
  • Is het hek van het balkon stevig genoeg en staan de spijlen niet te ver uit elkaar?
  • Zet breekbare spullen hoog
  • Staat het kinderbedje op een veilige plaats, niet te dicht bij een verwarming of bij draden van de luxaflex?

Dat is al een flink lijstje, en ik kan me voorstellen dat je graag op voorhand weet dat dergelijke zaken geen probleem vormen. Bij de accommodaties die ik op de baby pagina's aanbeveel is daarom op deze dingen gelet.

Kijk voor accommodaties die geschikt zijn voor een vakantie met een baby op de vakantie met baby pagina.

Welke bestemming kies je?

Niets was veilig voor onze baby Tycho

Een baby is heel flexibel. Je kan hem bijna overal mee naar toe nemen. Maar de veiligheid van de kleine dient natuurlijk wel voorop te staan.

Zeker als je baby op een leeftijd komt dat ze gaan kruipen, dan gaan ze op onderzoek uit. Ook buiten, en dat is dan wel even oppassen.

Pas bijvoorbeeld op voor planten op je bestemming. Er zijn vele giftige soorten op de wereld.

Het zelfde geldt voor dieren, die kunnen ziektes bij zich dragen. Hondsdolheid komt nog steeds voor, zelfs in sommige landen van Europa.

Zoek je inspiratie voor je keuze van een bestemming? Op de pagina vakantiebestemmingen met een baby heb ik de meest geschikte bestemmingen op een rijtje gezet.

Voor een bestemming verder weg

Zit je met een groot tijdsverschil omdat je in een ander continent op vakantie gaat? Probeer dan gelijk als je uit het vliegtuig stapt het ritme van het land te volgen.

Een klein dutje kan geen kwaad om even bij te komen als je 's morgens aankomt en een nacht overgeslagen hebt. Maar probeer het niet langer dan twee uur te laten duren en ga dan iets inspannends doen. Daar voel je je fitter door.

Volg zoveel mogelijk het ritme van thuis zoals de voedingstijden en slaaptijden. Pas daar je eigen vakantiewensen op aan.

Plan voor de eerste dagen niets, maar geef jezelf en de baby de tijd om aan het nieuwe ritme te wennen. Dit kan gerust drie dagen duren.

Veilig in de auto

Tycho in zijn autostoeltje

Een lange rit in de auto is voor een baby geen probleem, mits je de rit een beetje aanpast.

Zorg op de eerste plaats dat de baby comfortabel zit of ligt. Een baby kan gerust een paar uur in een goedgekeurd babystoeltje of Maxicosi zitten.

Zorg daarna voor een lange tussenstop, zodat de baby zich kan bewegen.

Wil je nog langere ritten maken, overweeg dan een reiswieg voor in de auto te kopen of huren. Dan kan de baby in ieder geval languit slapen.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)