Vayamundo Houffalize, kindvriendelijke hotel in de Ardennen

Net buiten het dorpje Houffalize ligt het kindvriendelijke hotel Vayamundo Houffalize. Een groot hotel met vele faciliteiten. Een perfecte uitvalsbasis om de Belgische Ardennen te verkennen.

Vayamundo Houffalize

Vayamundo is een hotel-concept met 3 vestigingen: naast Houffalize is er één in Oostende en één in het Zuid-Franse Quillan.

Het bedrijf heeft een mooi doel voor ogen. Ze willen in 2022 helemaal CO2 neutraal zijn. Een mooi streven om beter om te gaan met de natuur zodat onze kinderen ook lang mogen genieten van onze aardbol.

Vayamundo Houffalize is een groot hotel met veel voorzieningen voor kinderen. Het ligt aan de rivier de Ourthe in Wallonië, het Franstalige deel van België. Maar je wordt bij de receptie keurig in het Vlaams geholpen. Dat maakt het communiceren lekker makkelijk.

Veel speelgelegenheid rondom het hotel

spelen in de waterspeeltuin

Bij Vayamundo Houffalize kunnen de kinderen op vele plekken spelen. Aan de rivierkant is een leuke speeltuin naast het terras. Aan de andere kant vind je een waterspeelplaats, petanquebanen (jeu de boules) en ping pong tafels.

Loop je wat verder dan staat er een voetbalkooi, met daarachter een vuurplaats voor een kampvuur. Wij hebben hier marsmallows geroosterd. Jammie!!

Aan de andere kant van het hotel is een kinderboerderij waar je kan knuffelen met de dieren.  Ernaast ligt een speelplaats.

Via Ferrata bij Vayamundo Houffalize in de Belgische Ardennen

In de bomen vind je hier ook een zipline parcours. Deze is geopend tijdens de Belgische en Nederlandse mei- herfst en zomervakanties. Dan is er ook animatie en een activiteitenprogramma voor de kinderen.

Nieuw in 2022 is het Via Ferrata parcours. Lekker uitdagend voor kinderen vanaf 8 jaar.

Ook binnen kan er gespeeld worden. Er is een leuke speelruimte met houten klim en klauter toestellen. In dezelfde ruimte is ook de knutselruimte die geopend is in de  schoolvakanties.

Zwembad en wellness

zwemmen en glijden van de glijbaan

Voor een hotel vind ik het zwembad groot. Er is een 25 meter bad die aan de ene kant gebruikt wordt voor banen zwemmen. Maar aan de andere kant van het bad vind je een stroomversnelling, bubbelbad en glijbaan met lichtjes voor het nodige vermaak voor de kinderen.

Voor jongere kinderen is er een apart bad met lekker warm water en voor de kleintjes is er een gedeelte waar het echt ondiep is.

Wil je even echt relaxen? Dan kan je tegen betaling gebruik maken van de wellness. Er is een sauna met zoutsteen, een infra rood sauna en een stoomcabine. Afkoelen doe je onder de douche. En als je dan even lekker gaat rusten, dan wordt je verwend met een flesje water en een appel.

In de wellness is het ook mogelijk om je te laten masseren of jezelf te verwennen met een beauty behandeling.

Familiekamers en appartementen

even een dutje doen

Er zijn bij Vayamundo Houffalize verschillende soorten kamers te boeken. Zo is er een familiekamer waar je met maximaal 6 personen kan logeren. 2 personen slapen dan op een slaapbank.

Je kan ook voor een appartement kiezen, een zogenaamde "familie flat". Die bestaat uit twee verdiepingen. Boven is een slaapkamer met een tweepersoonsbed en een kamer met een stapelbed. Beneden is er een keuken en een zithoek.

De zithoek van het appartement kan omgebouwd worden tot slaapkamer zodat je er met 6 personen kan slapen. Er zijn twee badkamers aanwezig, beneden en boven.

Een gewone "double-kamer" kan door een slaapbank maximaal 4 personen herbergen. En dan is er ook nog de aangepaste familiekamer voor maximaal 4 personen. In deze kamer zijn twee eenpersoonsbedden waarvan één hoog/laag bed en een divanbed voor twee personen.

Deze kamer is speciaal voor gezinnen met extra hulpbehoefte. Er is een koelkast met diepvriezer voor medicatie. Er is een aangepaste badkamer en een groot terras. En er is zelfs de mogelijkheid om verzorging te regelen door lokale verpleging.

Voor welke hotelverzorging kies je?

dineren in het buffet restaurant

De appartementen (familieflats) zijn te boeken zonder of met hotelverzorging. De hotelkamers kun je alleen boeken met ontbijt of half pension. Bij half pension zit er diner in het buffet restaurant bij.

Het buffet restaurant heeft elke avond verschillende gerechten op het menu staan. Vlees, vis of vegetarisch, er is voor iedereen wel iets lekkers. Het nagerecht bestaat uit lekkere taartjes en/of ijs.

Naast het buffet restaurant is er de dine en lounge. Een a la carte restaurant met onder andere Luikse balletjes op het menu en verrassende suggesties van de kok.

Lekkere biertjes kun je drinken in Le Foyer en koffie liefhebbers kunnen terecht in de lounge-bar.

Er op uit in de omgeving

gaaf speelkasteel bij Houtopia

Vanaf Vayamundo Houffalize zijn er meerdere wandelingen die je kan maken door de prachtige natuur. Korte wandelingen van ongeveer 4 tot 7 km die leuk zijn om met kinderen te doen. Of langere wandelingen tot wel 20 km voor de echte hikers. De routes kun je bekijken en laten kopiëren bij de receptie.

In het dorpje Houffalize ligt Houtopia. Een educatieve speeltuin waar je binnen allerlei proefjes kan doen waarbij je zintuigen geprikkeld worden. En waar je buiten heerlijk kunt spelen op de vele klim- en klautertoestellen.

Op een half uurtje rijden ligt het dorpje La Roche en Ardennen. Dit is een heel leuk dorpje om te bezoeken met vele restaurantjes en een burcht.

Op ongeveer 35 minuten rijden liggen de watervallen van Coo met het wildpark en Plopsa Coo. De watervallen zijn echt een plaatje en het wildpark bezoek je via een rondrit met een treintje. De dieren komen allemaal naar de trein toe. Koop wat mais om ze te voeren.

bladergevechtBladeren gevecht
we maken een wandeling door de natuurIn de omgeving kun je prachtig wandelen

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)