Vakantiepark Vallee les Etoiles, geen Landal meer, nog wel leuk!

In de Ardennen, op de steile helling aan de Maas ligt vakantiepark Vallee les Etoiles. DIt park is 2 jaar lang onderdeel van Landal geweest. Nu niet meer, maar het blijft een leuk park.

Volop ruimte om te spelen bij Vallee les Etoiles

Parc les Etoiles was een bestaand park in beheer bij het bedrijf Beaumont BV. Landal nam in 2016 de verhuur van het park over. Zo kon zij haar aanbod in België uitbreiden, en kreeg het noodlijdende bedrijf een extra boost.

Maar het vakantiepark werd verkocht, en Landal moest alweer afscheid nemen van het opgeknapte park.

Onder de aangepaste naam Vallée les Etoiles is er een doorstart gemaakt, met BungalowNet als nieuwe eigenaar.

In 2016 bezochten wij wat toen nog Landal Les Etoiles heette.

Eerste kennismaking met Vallée Les Etoiles

Op de veranda van onze bungalow

De receptie, overdekte speelhal en het restaurant van vakantiepark Vallée les Etoiles liggen in het kleine dorpje Blaimont in de Ardennen. Hier worden we hartelijk ontvangen en krijgen we uitleg over het vakantiepark en de activiteiten op het park en in de omgeving.

Voor de vakantiehuisjes rijden we nog ongeveer 500 meter verder het dal in. Daar doemen de charmante houten bungalows voor ons op die mooi tegen de helling aan gebouwd zijn.

Wij zitten in bungalow 59, een fijne plek helemaal beneden waar we heel dicht bij de speeltuin, tennisbaan en het binnen- en buitenbad zitten. Ons uitzicht is een groot grasveld, bomen en heuvels.

De bungalow zelf is niet heel groot, maar prima in orde. Er is een gezellige zithoek, grote eettafel met stoelen die prettig zitten, een complete keuken en drie slaapkamers. Eén met stapelbed, één met twee éénpersoonsbedden en een ouder slaapkamer met twee bedden tegen elkaar aangeschoven.

We pakken onze spullen uit en nemen even rustig de tijd om bij te komen van de autorit. We genieten van een drankje op de ruime veranda. wat een rust daalt er op ons neer, heerlijk!

Heerlijk dineren in restaurant Le Bonne Heure

Lekker gegeten bij Le Bonne Heure

Eenmaal uitgerust gaan we dineren in het restaurant Le Bonne Heure. Dit restaurant is uitbesteed aan een Nederlandse familie, omdat er een restaurant van goede kwaliteit gewenst is.

Het is een flinke wandeling bergop om bij het restaurant te komen. Maar als je dan op het terras zit te genieten van het heerlijke eten en het geweldige uitzicht, is het de klim meer dan waard.

Deze trip omhoog zullen we deze week nog meerdere malen maken. Want het eten is echt heerlijk, en de bediening zeer vriendelijk. En als de kinderen het even zat zijn aan tafel, kunnen ze aan de overkant van de weg spelen in de overdekte speelruimte. Of een spelletje jeu de boulle naast het restaurant.

Er staat voor iedereen wel wat lekkers op de kaart. Van pizza’s en pasta’s tot wokgerechten en vis en vlees gerechten. Er zijn kindermenu’s met de bekende Nederlandse snacks. En voor de culinaire genieters speciale twee- of driegangen diners met heerlijke gerechten.

Tennissen en zwemmen

Spelen in het buitenzwembad

Het is altijd even wennen als je in een ander bed slaapt, maar de bedden van Vallee les Etoiles liggen prima. We worden dan ook uitgerust wakker. De bestelde verse broodjes zijn bezorgd en we genieten van ons ontbijt op de veranda.

Na het ontbijt pakken we de tennisrackets voor een partijtje tennis. De banen zijn niet echt in beste staat. Maar voordeel is wel dat je er gratis gebruik van kan maken. We hebben in ieder geval lol en werken ons aardig in het zweet.

De jongens spelen ondertussen in de speeltuin naast de tennisbaan. Ze vermaken zich vooral met de leuke kabelbaan.

Dan wordt het tijd om af te koelen. We beginnen in het buitenbad. Het water lijkt erg fris, maar als je er even in zit dan is het wel lekker. We spelen wat met de bal en hebben het naar ons zin.

Naast het zwembad staan wat ligbedden en stoelen waar we tussen het zwemmen door genieten van het zonnetje.

Ook nemen we even een kijkje in het binnenbad. Het water is er net een paar graden warmer dan buiten en er liggen wat speelattributen in het water. En daar vermaken Zeb en Tycho zich prima mee. Er is geen toezicht bij de zwembaden. Belangrijk is dus dat je zelf een oogje in het zeil houdt.

Wandeling langs de Maas naar Castel les Sorbiers

Castel les Sorbiers

Vallee les Etoiles ligt op de helling van de Maasvallei. Je ziet de Maas niet vanuit je huisje. Je moet nog zo’n 175 treden over een trap naar beneden. Dan kom je bij een aanlegsteiger, waar ook iedere dinsdag een boottocht naar Dinant vertrekt.

Hiervandaan kun je een wandeling maken langs de Maas naar Castel les Sorbiers, wat ongeveer een kilometer verderop ligt. Dit is een mooi landgoed met hotel en restaurant in een 19de eeuws kasteel met bijgebouwen.

Hier genieten we van een heerlijk drankje op het terras, en van de mooie rustige omgeving. Ook liggen we nog even in de hangmatten die we op het landgoed tegenkomen. Dit is een heerlijke rustige omgeving waar vandaan je ook nog diverse wandel- en fietsroutes kan volgen.

Veel meer te doen in de omgeving

Heerlijk kanoën op de Lesse

Wellicht ten overvloede om te vermelden, maar in de omgeving van het vakantiepark is enorm veel te doen. We zitten immers midden in de Ardennen.

In de week die we er waren, hebben we Dinant bezocht, zijn we gaan Railbiken, en gingen we naar het wildpark bij de grotten van Han.

Hoogtepunt was bovendien het kanoën op de Lesse. Hoewel het erg druk is met kano's, is het heerlijk om te dobberen op de rivier. Met af een toe een flinke stroomversnelling, en prachtig uitzicht op onder andere een kasteel.

Lees meer over wat te doen rond Dinant met kinderen.

Vallée Les Etoiles is zeker een aanrader

Je kan ook binnen spelen bij Les Etoiles

Na een weekje in Vallee les Etoiles zijn we het er wel over eens: dit vakantiepark is zeker een aanrader. Een prachtig plekje in de Ardennen, met al zijn leuke activiteiten.

De huisjes en een aantal faciliteiten zijn in de periode onder Landal opgeknapt. Ook had Landal duidelijk haar stempel er op gedrukt. Maar die uitingen met Bollo en de Landal kleuren zullen nu verdwenen zijn.

Wij vinden vooral het restaurant bij de receptie in het dorpje erg goed. En ook de lounge-ruimte aan de overkant, met indoor speelruimte, is erg leuk.  Voor kinderen is er sowieso veel ruimte en genoeg te doen.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)