Op vakantie in Coronatijd, beetje anders maar zeker leuk

Met Hemelvaart hebben we in Noord Limburg ervaren hoe het is om vakantie tijdens Corona te vieren. En ja, door de maatregelen is de ervaring anders, maar het is zeker een leuke vakantie geweest!

De jongens rennen over het strandje bij Klein Vink

We verbleven bij Roompot Vakantiepark Klein Vink. Een park met veel ruimte en een leuk strandje om te zwemmen. Daarnaast ligt het park direct aan Nationaal Park de Maasduinen en vlakbij het stadje Arcen en de Duitse grens.

Genoeg mogelijkheden dus om te wandelen en fietsen in de natuur. En ook om leuke uitstapjes te maken. Een dagje Toverland mocht zeker niet ontbreken!

Aankomst bij het vakantiepark

Handig is dat Vakantiepark Klein Vink de pasjes voor de entree van de bungalow van tevoren naar je toe stuurt. Je kan dus nadat je je gemeld hebt bij de slagboom zo doorrijden naar je bungalow of campingplek.

Wij hadden alleen heel last-minute geboekt waardoor we bij de receptie van het hotel onze pasjes nog moesten ophalen. Receptie van het vakantiepark was op dit moment gesloten.

Bij binnenkomst bij de hotelreceptie kan je je handen ontsmetten. Verder is netjes op de grond afgetekend waar je mag staan op afstand van elkaar. En bij de balie hangt plexiglas om elkaar te beschermen. Er is een looproute om naar binnen en naar buiten te gaan zodat je elkaar zo min mogelijk passeert.

Het voelt wel een beetje afstandelijk en ongemakkelijk. Net als met boodschappen doen in deze tijden. Een gezellig praatje maken lijkt wel verboden.

Maatregelen op het vakantiepark

Lint om de speeltuin om ouders erbuiten te houden

Als we ons gesetteld hebben in de bungalow, die trouwens heel goed schoon gemaakt was, lopen we een rondje over het park.

Wat opvalt is de afzetting rondom de speeltuinen met aan de ene kant een ingang en aan de andere kant een uitgang.  Ouders moeten buiten de linten blijven.

Bijzonder is het wat zo'n rood lint met je doet. Eerste reactie is "oh, daar mag je niet spelen". Of denk je nog dat er gras ingezaaid is ofzo. Maar de kinderen zijn er van harte welkom. Als ouder moet je dus op afstand blijven.

Bij het zandstrandje zijn geen afzettingen. Was ook niet nodig omdat er genoeg ruimte is voor iedereen om te recreëren op 1,5 meter afstand.

Verder zijn de restaurants gesloten. De snackbar is wel open voor afhaal. Je kan zelfs je bestelling doorbellen en dan wordt het bij je huisje of plekje op de camping gebracht. De gezellige jongeman die ons eten kwam brengen had het helemaal naar zijn zin. Het eten werd netjes neergezet en betalen kon met pin op een soort lange schep. Goed geregeld!

In de snackbar is ook een route op de grond getekend. Na het bestellen wacht je buiten op je eten.

Bij de supermarkt moet je bij binnenkomst je handen ontsmetten en moet je verplicht een mandje meenemen die na elk gebruik weer ontsmet wordt.

De binnenspeeltuin en glow golf waren nog gesloten tijdens ons verblijf. Maar het was zulk mooi weer, dat we dat niet gemist hebben.

Zwemmen en animatie, hoe gaat dat in zijn werk?

Vakantie met Kinderen strandbal in het Zwembad van Klein Vink

De animatie tijdens ons bezoek was minimaal. De kinderen konden wel meedoen met wat sportieve activiteiten. En je kon wat gezinsactiviteiten doen zoals een speurtocht.

Daarnaast is het mogelijk om gratis een potje minigolf te spelen. Of een waterfiets te huren voor een ritje op het meer (niet gratis).

Het binnen zwembad was open. Daar hoefden we nu geen tijd voor af te spreken omdat het niet druk was op het park. Wel wordt gevraagd om je zwemkleding van tevoren aan te doen zodat je weinig moeite hoeft te doen om je om te kleden. In het zwembad word opgelet of je afstand houdt.

Na het zwemmen kun je wel droge kleding aantrekken. Maar douchen moet je in je eigen huisje doen.

Omgeving ontdekken op de fiets

Op de fiets gaan we de Maasduinen ontdekken

Om de mooie Maasduinen te ontdekken maken wij een fietstocht door dit prachtige gebied.

Het was prachtig weer op de dag van onze fietstocht. En dus hadden we verwacht dat het heel druk zou zijn in de natuur. Maar dat viel heel erg mee. Wat ook opviel is dat vele fietsers wel rekening hielden met de 1,5 meter afstand. Zelf vergaten we het wel een keer, en dan krijg je wel gelijk een opmerking.

We hadden zelf wat drinken en lekkers meegenomen voor onderweg. Maar dat is toch wel wat ik mis. Lekker even wat drinken op een terrasje tijdens de fietstocht. Wel kon je in Nederland op verschillende plekjes wat halen om mee te nemen.

Terug fietsen we door Duitsland. En daar zijn de terrasjes al wel open. We kunnen het dus niet laten om een curryworst voor de jongens en zelf een biertje te nemen in het zonnetje. Oh, dat is lekker zeg! Ook hier is 1,5 meter niet echt een probleem, al is de afstand soms wel iets kleiner...

Dagje Toverland, hoe is dat in Coronatijd?

Bij Toverland in de rij voor de ingang op 1,5 meter afstand

Toen we thuis geboekt hadden voor dit weekendje weg had ik ook gelijk gekeken of pretpark Toverland open was. En ja, het park had net zijn deuren weer geopend. Wel moet je van tevoren on-line een ticket kopen op datum. Zo kunnen ze goed de bezoekersaantallen reguleren.

Bij de ingang en bij elke attractie staat duidelijk op de grond aangegeven waar je op afstand van elkaar kan staan. En doordat er minder bezoekers toegelaten worden is dit heel goed te doen.

Bij elke attractie staat ook een pompje om je handen te ontsmetten. En als het nodig is worden er plaatsen tussen de bezoekers in de karretjes leeg gehouden zodat je ook in de attractie op 1,5 meter afstand zit. Het personeel controleert of je vast zit met een lange stok.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik een dagje naar een pretpark in deze tijd prettiger vindt dan normaal. Er zijn wel wachtrijen, maar die waren duidelijk minder lang. En je staat niet opgepropt in de rij. Dat is echt heel prettig!

Natuurlijk zijn ook hier restaurants nog gesloten. Maar er was wel een afhaal van snacks, snoep, drinken, gebak en ijs mogelijk. En dat kon je ook nuttigen aan een picknicktafel.

Hoe anders is de vakantie nu echt in vergelijking met een vakantie van voor de crisis?

De specht bij de ingang van het nest

De beleving van de vakantie tijdens Corona is natuurlijk wel wat anders dan hoe we voor de crisis vakantie vierden.

En dat komt toch wel door de beperkingen die er nu zijn. Je kan niet zomaar naar een restaurant gaan als je wilt. En dat zal de komende tijd ook nog zo zijn als ze weer beperkt open gaan. Je moet dan ook ruim van tevoren gaan plannen en reserveren.

Datzelfde geldt voor een dagje uit. Zorg dat je op tijd je tickets reserveert om teleurstelling te voorkomen.

En het afstandelijke gevoel dat we nu thuis ervaren is er natuurlijk ook op de vakantieplek. Maar aan de andere kant is het wel meer quality time met je gezin. Je bent echt met elkaar bezig. Je doet nog een extra spelletje met elkaar of wandelt nog een rondje door het bos.

Want meer dan voorheen zoeken wij nu de natuur op en zijn dat ook meer gaan waarderen. Zo heb ik met Tycho een hele tijd staan kijken naar een specht die zijn jongen aan het voeren was. Prachtig om dat te bewonderen en er jezelf ook de tijd voor te gunnen.

Misschien is het ook dat wel. Doordat er minder mogelijk is sta je beter stil bij wat wel mogelijk is en neem je daar nu extra de tijd voor. En dan blijkt dat de wereld om je heen heel erg mooi is!


Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!