Leuke uitjes in de Kerstvakantie

Vakantie met kinderen is op zoek gegaan naar leuke uitjes in de kerstvakantie voor het hele gezin, maar ook alleen voor kinderen.

Een dagje uit tijdens de kerstvakantie doet het altijd goed. Of je nu thuis blijft, of op vakantie bent bij een vakantiepark in Nederland. Hieronder vindt je tips voor leuke uitjes voor het hele gezin.

Moet je werken of heb je nog andere verplichtingen, maar wil je dat je kinderen een leuke dag beleven, dan is een leuke activiteit die speciaal voor kinderen georganiseerd wordt een uitkomst.

Organiseer jij een leuke activiteit voor kinderen? Neem dan gerust contact met me op zodat jullie hieronder vermeld kunnen worden!

Wil je er toch nog een paar daagjes tussenuit? Kijk dan nog even bij de Kerstvakantie aanbiedingen.

Uitjes voor het hele gezin

winterdroom Beekse Bergen

Winterdroom in Beekse Bergen – de natuur in het donker

Safaripark de Beekse Bergen is van 15 december t/m 14 januari dagelijks geopend van 12.00 uur tot 20.00 uur.

Overdag kan je door het park wandelen en de dieren bezoeken of genieten van de safari’s in het park.

Zodra het donker wordt, stap je door de wolkenpoort en laat je je meevoeren het droomplein op. Dit is de start van jouw droomreis.

Winterrangers vertellen jou verhalen en nemen je mee op nachtsafari per bus of boot.  Overal in het park kan je genieten van warme hapjes en drankjes. Warm je op bij het kampvuur en ga op zoek naar je favoriete dier.

In het Afrika dorp kom je in 2 dromen terecht, de warme droom en de ijskoude droom, waar je geschminkt kan worden met blacklight-verf en vervolg je reis over de verlichte paden. Na deze droomreis kom je op Kongoplein. Dit plein is omringd door kerstbomen en duizenden lichtjes. Hier maak jij je ook weer klaar voor de terugreis.

Durf jij het aan en kan je niet wachten om Winterdroom te ontdekken, bestel dan nu je tickets met online korting.


Cool Event Scheveningen

Van 11 november 2017 tot 21 januari 2018 is het Cool Event Scheveningen te bezoeken.

Je kan er heerlijk schaatsen, met een band van de ijshelling roetsjen en ijsbeelden bekijken. Tussendoor gezellig chocolademelk drinken in een strandtentje en je hebt een heerlijk dagje uit.

Bianca ging naar de opening van de schaatsbaan op het Kurhausplein. En Jorien ging op 2 december naar de opening van de roetsjbaan en de ICE expo op de boulevard. Lees hun verslag.


Amsterdam Light Festival, superleuk voor kinderen

Van 30 November 2017 tot 21 januari 2018 vindt het Amsterdam Light Festival plaats. Een prachtige licht-expositie langs de Amsterdamse grachten.

Debbie ging er met de kinderen naartoe, en doet voor ons verslag. Zij mocht meevaren met de Blue Boat Company op de water colors kids cruise. Dit is een rondvaart door de grachten van Amsterdam, speciaal ingesteld op kinderen.


Een winters sprookje bij de Winter Efteling

In de kerstvakantie kan je bij de Efteling genieten van de Winter Efteling.

Een paar attracties zijn gesloten in de wintermaanden. Maar er zijn ook juist speciale winterse activiteiten. Zoals een tent waar je kan schaatsen of met een band van een sneeuwhelling glijden.

Het pretpark is prachtig aangekleed in winterse sferen. Met kampvuren en vele sfeervolle lichtjes.


Familie Pubquiz in top 2000 café bij Beeld en Geluid

Van 2 t/m 7 januari kun je meedoen met een leuke familie pubquiz in het Top 2000 Café.

Het Hilversumse duo Quizbroers verzorgt elke dag tussen 15.15 en 16.15 uur een pubquiz voor jong en oud in het Top 2000 Café. De quiz is voor bezoekers van alle leeftijden in teams over muziek en allerlei andere kennis. De winnaar krijgt een beker mee naar huis!

Ook leuk in deze periode is een eigen hoorspel maken.


Top uitje voor in de kerstvakantie.... Wildnights!

Ga overdag op expeditie in WILDLANDS en stap ’s avonds in de mystieke wereld van WildNights. Dat kan deze kerstvakantie van 22 december 2017 tot en met 7 januari 2018

Struin door de sprookjesachtig verlichte jungle, vaar over de Rimbula River en zie mysterieuze schimmen in de jungle. In het ATLAS Theater kan je met een professor op zoek naar de magie van het noorderlicht.

Op het Kompasplein kan je terecht voor een hapje en drankje bij de verschillende foodtrucks.

Deze winter krijg je trouwens een gratis kopje soep bij een dag entree van Wildlands, Deze actie is niet geldig bij tickets voor Wildnights....


Winter Station in het Spoorwegmuseum

Bij het spoorwegmuseum is deze kerstvakantie wel heel veel te beleven. Het bekijken van de treinen kan je namelijk afwisselen met een rondje schaatsen! In de grote hal van het museum is namelijk een schaatsbaan aangelegd. De schaatsen, die zijn gratis te leen.

Maar dat is niet het enige. Er staat ook een prachtige ouderwetse carrousel waar de kinderen een rondje in mee kunnen draaien. Er zijn dagelijks muzikale optredens. En je kan marchmallows roosteren op één van de kampvuurtjes buiten.


Winter Slagharen

Een echte aanrader voor een dagje weg in de kerstvakantie is Winter Slagharen.

Het park is zeer sfeervol versiert. De kinderen genieten volop van alle attracties. En je kan ook naar de speciale 4D-film of de wervelende Slagharen On Ice show.

Ook wel zin in tropische temperaturen? Neem dan je zwemspullen mee en neem een duik in het waterpark Aqua Mexicana met coole glijbanen.

Hoogtepunt van de dag is dan de parade met een prachtige lazershow met als afsluiting een spetterende vuurwerkshow. Koop online tickets met korting


Magische Winterweken in Attractiepark Toverland

Speciaal voor de Magische Winterweken in de kerstvakantie is het park versierd met meer dan honderd dennenbomen en talloze lichtjes. Ook kunnen bezoekers genieten van extra entertainment en winterse shows.

Naast de attracties in de indoor gebieden Land van Toos en Magic Forest zijn tevens de attracties in Troy Area geopend. Kussen is toegestaan, want op de weg naar de houten achtbaan hangt een enorme mistletoe.


Feest van Licht in Museumpark Orientalis

Tijdens het Feest van Licht in Museumpark Orientalis is er van alles te doen: kindertheater, kermis, koren, een goochelaar, vuurspuwer, waarzegger en verhalenverteller.

Je ziet kleurrijke mensen in kleurrijke klederdrachten. Ook zijn de traditionele kerststallenexpositie en lampionnenoptocht én de echte Nijmeegse miniatuurkermis niet vergeten. Iedere dag zijn er andere activiteiten.

Vier jij dit Feest van Licht mee met je kinderen of kleinkinderen? Het is van 16 december 2017 t/m 7 januari 2018 in Heilig Landstichting, vlakbij Nijmegen.


Kerstcircus Ahoy

Jawel, al ruim 45 jaar word er tijdens de kerstvakantie een circus voorstelling gegeven in Ahoy. En ook dit jaar staan er weer spectaculaire acts op het programma! Van vertederende dieren acts tot hoogstaande trapeze en luchtacrobatiek. En natuurlijk zijn de clowns er, om een grote lach op je gezicht te toveren.

Er is ook kerstcircus in o.a. Den Haag, Nijmegen, amsterdam Carré, Utrecht en Luik.


Nemo proefjes doen

Winterse proefjes in NEMO

Wat doet strooizout met ijs? En hoe werkt een vuurpijl? Ontdek deze kerstvakantie de antwoorden in het populaire laboratorium van NEMO.

Of doe mee aan een van de andere extra activiteiten: bouw en lanceer je eigen bruisraket of codeer je een ketting. Nieuw is de film: Extreem weer in het zonnestelsel. NEMO is ook op beide kerstdagen en 1 januari open.


Ontmoet Geronimo Stilton in Batavialand

Op donderdag 28 december 2017 en 4 januari 2018 komt Geronimo Stilton op bezoek in Batavialand. Deze beroemde schrijversmuis beleeft in zijn boeken samen met Thea, Klem en Benjamin allerlei avonturen.

Hij gaat boeken signeren en je kan met hem op de foto. Ook worden er op die dag Geronimo Stilton Stripteken workshops gegeven. De workshops zijn gratis en vanaf 12.00 uur om het half uur.

Woensdag 27 december 2017 en 3 januari 2018 zijn er gratis workshops handletteren.


Keer terug van Uitjes in de Kerstvakantie naar Weekendje of dagje er op uit met kinderen
Keer terug naar Vakantie met Kinderen

Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!