Leuke uitjes in de Kerstvakantie

Ik ben voor jullie op zoek gegaan naar leuke uitjes in de kerstvakantie voor het hele gezin, maar ook naar uitjes waar kinderen alleen aan kunnen meedoen.

tips voor een dagje uit in de kerstvakantie

Een dagje uit tijdens de kerstvakantie doet het altijd goed. Of je nu thuis blijft, of op vakantie bent bij een vakantiepark in Nederland. Hieronder vindt je tips voor leuke uitjes voor het hele gezin.

Moet je werken of heb je nog andere verplichtingen? Maar wil je dat je kinderen een leuke dag beleven? Dan is een leuke activiteit die speciaal voor kinderen georganiseerd wordt een uitkomst.

Organiseer jij een leuke activiteit voor kinderen? Neem dan gerust contact met me op zodat jullie hieronder vermeld kunnen worden!

Wil je er toch nog een paar daagjes tussenuit? Kijk dan nog even bij de Kerstvakantie aanbiedingen.

Schaatsbaan in Gouda

Schaatsen in Gouda

Van woensdag 20 december t/m 14 januari kun je schaatsen op de Goudse IJsbaan op de Markt van Gouda.

Dat is bijna vier weken ijspret rondom het prachtige stadhuis!

Heb je het koud gekregen? Dan kun je even opwarmen bij de gezellige Koek & Zopie naast de ijsbaan. De schaatsbaan is elke dag geopend van 09.00 tot 23.00 uur.

Leuk voor tieners, elke vrijdagavond is er discoschaatsen!

De Lumineuze Nachten van Kasteel de Haar

De Lumineuze Nachten

In de kerstvakantie kun je het magische lichtspektakel, de Lumineuze Nachten gaan beleven bij Sprookjeskasteel De Haar in Utrecht.

Je gaat een wandeling maken door het kasteelpark. Op de muren, poorten en gebouwen nemen de indrukwekkende projecties je mee terug in de tijd. Zelfs de bomen doen mee en gaan praten.

Een geweldige manier om de geschiedenis in te duiken en als ere-gast ga je kerstfeest vieren met de internationale jetset.

Bij kasteel de Haar ga je een magische avond beleven...

Schaatsbaan Cool Event Scheveningen

In de wintermaanden kun je het Cool Event in Scheveningen bezoeken.

Van 11 november 2023 t/m 11 februari 2024 kun je de schaatsen onderbinden op het Kurhausplein waar de overdekt schaatsbaan wordt neergezet.

Handschoenen zijn verplicht op de schaatsbaan.

Wil je er een dagje uit van maken, bezoek dan ook het ijssculpturen tentoonstelling.

Partijtje of ander feestje? Doe Qula Kids Trail

Kinderpartijtje met Qula speurtocht

Heb je een feestje te vieren en zoek je iets leuks, Wat je lekker vanuit je eigen huis kan doen? Dan is de speurtocht van Qula iets voor jou!

Een gezellig uitje waarbij de kinderen op een leuke manier de eigen wijk gaan ontdekken. Onderweg moeten ze raadsels en opdrachten oplossen die ze krijgen via de telefoon. Ondertussen kan je als ouder zien waar de kinderen zich bevinden.

Je kan het spel met max. 15 kinderen spelen en 2 uur lang. Het is geschikt voor kinderen van 6 tot 13 jaar oud.

Uitjes voor het hele gezin

Light Safari in Beekse Bergen

Light Safari Beekse Bergen

Dit jaar heeft Beekse Bergen in de winter iets nieuws, de Light Safari!

Als de dieren zich klaarmaken voor de nacht komt er langs de wandelsafari in het Safaripark een bijzondere wereld tot leven vol lichtgevende dieren, bloemen en planten.

De Light Safari is te bezoeken van 7 december t/m 25 februari van donderdag t/m zondag van 17:00 tot 21:30 uur . In de kerst- en voorjaarsvakantie is het elke avond open.

Natuurlijk kan je het Safaripark Beekse Bergen ook overdag bezoeken. Het park is geopend van 10:00 tot 16:30 uur.

Wil je naar het Safaripark en ook de Light Safari bezoeken, dan kan je een combiticket kopen. Bestel nu je tickets met online korting.

Een winters sprookje bij de Winter Efteling

In de kerstvakantie kan je bij de Efteling genieten van de Winter Efteling.

Een paar attracties zijn gesloten in de wintermaanden. Maar er zijn ook juist speciale winterse activiteiten. Zoals een tent waar je kan schaatsen of het winterfeest van de sneeuwprinses en de vuurprins.

Het pretpark is prachtig aangekleed in winterse sferen. Met kampvuren en vele sfeervolle lichtjes.

Light Nights dino's in Ouwehands Dierenpark!

Tot en met januari zijn er metershoge, prachtige lichtkunstwerken te bewonderen in Ouwehands Dierenpark.

Overdag zijn ze al mooi om te zien, maar ’s avonds verandert het in een gigantisch lichtspektakel. Dit jaar zijn er dino's te bewonderen.

Het avondspektakel is te zien op zaterdagen en elke avond in de kerstvakantie. Ook is er een leuke, spetterende familietheatershow.

Je kunt kiezen voor alleen een avondticket of een combiticket inclusief dagbezoek vanaf 15.00 uur. Er is voldoende horeca aanwezig voor een lekker hapje eten, bijvoorbeeld in restaurant Pandasia bij de welbekende panda's.

Karten, Lasergamen of Prison Island

Karten

Bij Gamecity in Zoetermeer kunnen de kinderen samen met hun vriendjes of gezellig samen met het gezin stoere activiteiten doen.

Wat dacht je van karten of lasergamen. Of wil je liever ontsnappen uit de gevangenis door allerlei fysieke, tactische of technische opdrachten uit te voeren.

Ook is er een hal met Arcade Games met o.a. airhockey, autoracen en een flipperkast. Je kan bij Gamecity ook lekker wat borrelen en eten.

Dagje uit naar Wildlands!

Ga lekker op expeditie in Wildlands, het mooie dierenpark in Emmen. Met van 26 december 2023 t/m 7 januari 2024 Wildnights. Een mysterieuze en sprookjesachtig verlichte wereld in winterse sferen in de kerstvakantie.

Wil jij lekker een dagje naar de dierentuin, reserveer dat tickets op de website van Wildlands.  Een deel van deze dierentuin is overdekt, maar daar zijn speciale looproutes zodat de dieren die 's nachts rusten niet teveel last hebben.  Er zijn diverse eet en drink stalletjes waar je iets kunt halen om mee te nemen. En durf jij in het donker in achtbaan Tweestryd?

Winter Station in het Spoorwegmuseum

Bij het spoorwegmuseum is deze kerstvakantie heel veel te beleven. Het museum is helemaal is winterse sferen gebracht.

Je kunt marshmallows roosteren boven de vuurtjes die buiten branden. En smikkelen van een oliebol of portie poffertjes. Of wat dacht je van een rondje schaatsen?

De attractie De Vuurproef is open en je kan de vernieuwde Stalen Monsters komen ontdekken. In een echte achtbaan kom je alles te weten over werken bij het spoor. Kids kunnen een speurtocht doen en koksmutsen knutselen. Een rondje draaien in de nostalgische draaimolen maakt het feest compleet.

Open van 24 december 2023 t/m 7 januari 2024

Winter Slagharen

Een echte aanrader voor een dagje weg in de kerstvakantie is Winter Slagharen.

Het park is zeer sfeervol versierd. De kinderen genieten volop van alle attracties. Er staat in de winter een schaatsbaan en er is een leuke Randy en Rosie show.

Aqua Mexicana is óók open voor daggasten van het attractiepark, tegen een toeslag. Winter Slagharen is open tot 17.00 uur, het zwembad tot 20.00 uur. Dus je kunt van het attractiepark zo het zwembad in, als je een combiticket koopt.

Tijdens de kerstvakantie van 23 december 2023 t/m 7 januari 2024 is het attractiepark dagelijks geopend.

Voor meer uitjes kun je even een kijkje nemen op Eropuit met Kinderen. Daar staan nog veel meer leuke tips voor een dagje uit in deze kerstvakantie.


Keer terug van Uitjes in de Kerstvakantie naar Weekendje of dagje er op uit met kinderen
Keer terug naar Vakantie met Kinderen

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)