Leuke uitjes in de Kerstvakantie

Vakantie met kinderen is op zoek gegaan naar leuke uitjes in de kerstvakantie voor het hele gezin, maar ook alleen voor kinderen.

Een dagje uit tijdens de kerstvakantie doet het altijd goed. Of je nu thuis blijft, of op vakantie bent bij een vakantiepark in Nederland. Hieronder vindt je tips voor leuke uitjes voor het hele gezin.

Moet je werken of heb je nog andere verplichtingen, maar wil je dat je kinderen een leuke dag beleven, dan is een leuke activiteit die speciaal voor kinderen georganiseerd wordt een uitkomst.

Organiseer jij een leuke activiteit voor kinderen? Neem dan gerust contact met me op zodat jullie hieronder vermeld kunnen worden!

Wil je er toch nog een paar daagjes tussenuit? Kijk dan nog even bij de Kerstvakantie aanbiedingen.

Uitjes voor het hele gezin

winterdroom Beekse Bergen

Winterdroom in Beekse Bergen – de natuur in het donker

Safaripark de Beekse Bergen is van 15 december t/m 14 januari dagelijks geopend van 12.00 uur tot 20.00 uur.

Overdag kan je door het park wandelen en de dieren bezoeken of genieten van de safari’s in het park.

Zodra het donker wordt, stap je door de wolkenpoort en laat je je meevoeren het droomplein op. Dit is de start van jouw droomreis.

Winterrangers vertellen jou verhalen en nemen je mee op nachtsafari per bus of boot.  Overal in het park kan je genieten van warme hapjes en drankjes. Warm je op bij het kampvuur en ga op zoek naar je favoriete dier.

In het Afrika dorp kom je in 2 dromen terecht, de warme droom en de ijskoude droom, waar je geschminkt kan worden met blacklight-verf en vervolg je reis over de verlichte paden. Na deze droomreis kom je op Kongoplein. Dit plein is omringd door kerstbomen en duizenden lichtjes. Hier maak jij je ook weer klaar voor de terugreis.

Durf jij het aan en kan je niet wachten om Winterdroom te ontdekken, bestel dan nu je tickets met online korting.


Top uitje voor in de kerstvakantie.... Wildnights!

Ga overdag op expeditie in WILDLANDS en stap ’s avonds in de mystieke wereld van WildNights. Dat kan deze kerstvakantie van 22 december 2017 tot en met 7 januari 2018

Struin door de sprookjesachtig verlichte jungle, vaar over de Rimbula River en zie mysterieuze schimmen in de jungle. In het ATLAS Theater kan je met een professor op zoek naar de magie van het noorderlicht.

Op het Kompasplein kan je terecht voor een hapje en drankje bij de verschillende foodtrucks.

Deze winter krijg je trouwens een gratis kopje soep bij een dag entree van Wildlands, Deze actie is niet geldig bij tickets voor Wildnights....


Winter Station in het Spoorwegmuseum

Bij het spoorwegmuseum is deze kerstvakantie wel heel veel te beleven. Het bekijken van de treinen kan je namelijk afwisselen met een rondje schaatsen! In de grote hal van het museum is namelijk een schaatsbaan aangelegd. De schaatsen, die zijn gratis te leen.

Maar dat is niet het enige. Er staat ook een prachtige ouderwetse carrousel waar de kinderen een rondje in mee kunnen draaien. Er zijn dagelijks muzikale optredens. En je kan marchmallows roosteren op één van de kampvuurtjes buiten.


Winter Slagharen

Een echte aanrader voor een dagje weg in de kerstvakantie is Winter Slagharen.

Het park is zeer sfeervol versiert. De kinderen genieten volop van alle attracties. En je kan ook naar de speciale 4D-film of de wervelende Slagharen On Ice show.

Ook wel zin in tropische temperaturen? Neem dan je zwemspullen mee en neem een duik in het waterpark Aqua Mexicana met coole glijbanen.

Hoogtepunt van de dag is dan de parade met een prachtige lazershow met als afsluiting een spetterende vuurwerkshow. Koop online tickets met korting


Feest van Licht in Museumpark Orientalis

Tijdens het Feest van Licht in Museumpark Orientalis is er van alles te doen: kindertheater, kermis, koren, een goochelaar, vuurspuwer, waarzegger en verhalenverteller.

Je ziet kleurrijke mensen in kleurrijke klederdrachten. Ook zijn de traditionele kerststallenexpositie en lampionnenoptocht én de echte Nijmeegse miniatuurkermis niet vergeten. Iedere dag zijn er andere activiteiten.

Vier jij dit Feest van Licht mee met je kinderen of kleinkinderen? Het is van 16 december 2017 t/m 7 januari 2018 in Heilig Landstichting, vlakbij Nijmegen.


IJsbeelden Festival in Zwolle

Van 23 december 2017 tot en met 4 maart 2018 kun je de mooie kunstwerken van ijs bekijken in de Ijshallen van Zwolle. Het thema dit jaar is wereldberoemde verhalen.

Koud geworden na het bezoeken van de ijsbeelden, dan kan je je opwarmen bij het Horecaplein. Daar kan je terecht voor heerlijke erwtensoep en apfelstrudel. 

Tip: In de kerst en voorjaarsvakantie kunnen kinderen deelnemen aan een workshop ijscarven.


Kerstcircus Ahoy

Jawel, al ruim 45 jaar word er tijdens de kerstvakantie een circus voorstelling gegeven in Ahoy. En ook dit jaar staan er weer spectaculaire acts op het programma! Van vertederende dieren acts tot hoogstaande trapeze en luchtacrobatiek. En natuurlijk zijn de clowns er, om een grote lach op je gezicht te toveren.

Er is ook kerstcircus in o.a. Den Haag, Nijmegen, amsterdam Carré, Utrecht en Luik.


Keer terug van Uitjes in de Kerstvakantie naar Weekendje of dagje er op uit met kinderen
Keer terug naar Vakantie met Kinderen

Vond je deze pagina leuk?