Leuke uitjes in de Kerstvakantie

Vakantie met kinderen is op zoek gegaan naar leuke uitjes in de kerstvakantie voor het hele gezin, maar ook alleen voor kinderen.

tips voor een dagje uit in de kerstvakantie

Een dagje uit tijdens de kerstvakantie doet het altijd goed. Of je nu thuis blijft, of op vakantie bent bij een vakantiepark in Nederland. Hieronder vindt je tips voor leuke uitjes voor het hele gezin.

Moet je werken of heb je nog andere verplichtingen, maar wil je dat je kinderen een leuke dag beleven, dan is een leuke activiteit die speciaal voor kinderen georganiseerd wordt een uitkomst.

Organiseer jij een leuke activiteit voor kinderen? Neem dan gerust contact met me op zodat jullie hieronder vermeld kunnen worden!

Wil je er toch nog een paar daagjes tussenuit? Kijk dan nog even bij de Kerstvakantie aanbiedingen.

Helaas zijn alle uitjes op deze pagina vanwege de lockdown gesloten deze kerstvakantie!

Uitjes voor het hele gezin

Beleef de winter in Beekse Bergen

Geniet deze kerstvakantie van de winterse sferen in het Safaripark Beekse Bergen. Je kan verschillende winterse gerechten proeven. Er branden kampvuren om op te warmen en marshmallow te roosteren.

Met de klanken van de Afrikaanse muziek wandel je tussen de lichtjes en de kerstbomen. Het safaripark is een bijzondere belevenis in de winter.

Breng ook een bezoekje aan de speciale Djambo show deze kerstvakantie. Het park is geopend van 10:00 tot 16:00 uur.

Bestel nu je tickets met online korting.

Een winters sprookje bij de Winter Efteling

In de kerstvakantie kan je bij de Efteling genieten van de Winter Efteling.

Een paar attracties zijn gesloten in de wintermaanden. Maar er zijn ook juist speciale winterse activiteiten. Zoals een tent waar je kan schaatsen of het winterfeest van de sneeuwprinses en de vuurprins.

Het pretpark is prachtig aangekleed in winterse sferen. Met kampvuren en vele sfeervolle lichtjes.

Cool Event Scheveningen

In de wintermaanden kun je het Cool Event in Scheveningen bezoeken.

Van 9 november 2020 t/m 26 januari 2021 kun je de schaatsen onderbinden op het Kurhausplein waar de overdekt schaatsbaan wordt neergezet.

Handig is om alvast een tijdslot te reserveren als je gezellig met het gezin een rondje wil schaatsen

Bianca bezocht het event in december 2017.

China Light Festival in Ouwehands Dierenpark!

Van 18 december 2020 t/m 27 februari 2021 zijn er metershoge prachtige lichtkunstwerken te bewonderen in het Ouwehands dierenpark. Overdag zijn ze al mooi om te zien, maar ’s avonds verandert het in een gigantisch lichtspektakel. 

Let op: voor ’s avonds heb je een speciaal avondticket nodig. Wil je dus de hele dag in het park blijven, koop dan gelijk een combiticket.

Leuk om bijvoorbeeld te combineren met een hapje eten to go uit het Chinese Restaurant Pandasia bij de reuzenpanda’s! Dan kun je op het park een plekje zoeken om het op te eten. Er zijn ook verwarmde plekjes.

Dagje uit naar Wildlands!

Ga lekker op expeditie in Wildlands, het mooie dierenpark in Emmen. Helaas is er dit jaar geen Wildnights. Maar het park is wel mooi versiert in winterse sferen in de kerstvakantie.

Wil jij lekker een dagje naar de dierentuin, reserveer dat tickets en een tijdslot op de website van Wildlands.  Een deel van deze dierentuin is overdekt. Daar moet je een mondkapje dragen. Er zijn diverse eet en drink stalletjes waar je iets kunt halen om mee te nemen.

Winter Station in het Spoorwegmuseum

Bij het spoorwegmuseum is deze kerstvakantie heel veel te beleven. Het museum is helemaal is winterse sferen gebracht.

Je kunt marshmallows roosteren boven de vuurtjes die buiten branden. En smikkelen van een oliebol of portie poffertjes.

In de grote museumhal zijn restauratierijtuigen te bezichtigen die onderdeel uitmaken van de tentoonstelling ‘Tosti’s Truffels Treinen’, over eten en drinken rond het spoor.

De attractie De Vuurproef is open en je kan de vernieuwde Stalen Monsters komen ontdekken. In een echte achtbaan kom je alles te weten over werken bij het spoor. Kids kunnen een speurtocht doen en koksmutsen knutselen. Een rondje draaien in de nostalgische draaimolen maakt het feest kompleet.

Winter Station is van 19 december 2020 t/m 3 januari 2021.

Winter Slagharen

Een echte aanrader voor een dagje weg in de kerstvakantie is Winter Slagharen.

Het park is zeer sfeervol versiert. De kinderen genieten volop van alle attracties. Er staat in de winter een schaatsbaan waar schaatsliefhebbers hun kunsten kunnen laten zien.

Aqua Mexicana is wel open maar mag maar 30 personen tegelijk binnen laten. Je zult ter plaatse moeten kijken of het mogelijk is dat je kan zwemmen. Ze werken met een tijdslot.

Bijzonder is dat Slagharen deze winter wensen in vervulling laat gaan. Heb jij een wens, klik dan door naar de tickets hieronder.

Vanaf 14 november 2020 is winterslagharen open in de weekenden. In de kerstvakantie is het park alle dagen open t/m 3 januari 2021.

Magische Winterweken in Attractiepark Toverland

Speciaal voor de Magische Winterweken in de kerstvakantie is het park versierd met meer dan honderd dennenbomen en talloze lichtjes. Ook kunnen bezoekers genieten van extra entertainment en winterse shows.

Naast de attracties in de indoor gebieden het Land van Toos en Wunderwald, is tevens het buitengebied Ithaka met de houten achtbaan Troy geopend.

Je moet tickets en dag van bezoek reserveren via de website.

Vier de winter bij Avonturenboerderij Molenwaard

Bij avonturenboerderij Molenwaard kun je genieten van echte Hollandse winterse activiteiten tot 3 januari 2021.

Zo kun je de schaatsen onderbinden en schaatsen op de Fien en Teun Schaatsbaan. En je kan er ook de kerstman ontmoeten! Je mag zelfs een kijkje nemen in zijn kersthuis.

Er worden leuke activiteiten georganiseerd en tussendoor geniet je van een heerlijk kopje warme chocomelk of een échte, winterse glühwein?

Feest van Licht in Museumpark Orientalis

Het Feest van Licht in Museumpark Orientalis heeft dit jaar bijzondere kerststallen én een verlichte route met gigantische lichtobjecten.

Vier jij dit Feest van Licht mee met je kinderen of kleinkinderen? Het is van 18 december 2020 t/m 3 januari 2021 in Heilig Landstichting, vlakbij Nijmegen.

Tickets en een tijdslot zijn uitsluitend vooraf online te bestellen!

Voor meer uitjes kun je even een kijkje nemen op Eropuit met Kinderen. Daar staan nog veel meer leuke tips voor een veilig dagje uit in deze kerstvakantie.


Keer terug van Uitjes in de Kerstvakantie naar Weekendje of dagje er op uit met kinderen
Keer terug naar Vakantie met Kinderen

Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!