Tentfactory, kampeervakanties met kinderen in Tsjechië

Ben je op zoek naar een kampeervakantie met kinderen in Tsjechie? Bij Tentfactory kun je bungalowtenten huren op kindvriendelijke campings met Nederlandse eigenaren

Broodjes bakken bij het kampvuur van Rent4tent

Het gezegde: als de kinderen een leuke vakantie hebben, is het ook vakantie voor de ouders is van toepassing op de campings waar de tenten staan van Johannes en Elvira.

In 2005 zijn zij begonnen met het beheren van bungalow tenten en het verzorgen van animatie op een camping in Tsjechië. Het werk gaf ze zoveel voldoening dat ze na verloop van tijd hun eigen tenten zijn gaan verhuren onder de naam Rent4tent.

In 2015 is de naam veranderd in Tentfactory. Na 10 jaar doen ze dit nog steeds met dezelfde passie en maken ze nu zelfs hun eigen tenten!

Helaas zijn deze accommodaties niet meer boekbaar via onze site

Waarom Tsjechië?

varen op het zelfgemaakte vlot

Waarom zijn de bomen 60 meter hoog rond het grensgebied? Waarom zijn de beelden van heiligen niet vreedzaam afgebeeld? Waarom wordt er op een familielogo de ogen van een Turkse strijder uitgepikt door een raaf? Waarom leven er beren in een slotgracht van een kasteel? Karper eten met kerst? Waarom staat er een huisje midden in de bossen?

Deze vragen lijken nou niet direct geschikt voor kinderen. Maar Johannes en Elvira kunnen je verzekeren dat de antwoorden een spannende en leerzame vakantie opleveren. In elk geval hebben deze vragen, en meer, er voor hun tot geleid dat er elk jaar weer nieuwe verrassingen zijn.

Een land vol avontuur

ravotten in het zwembad van camping chvalsiny

Tsjechië is een land van actie te midden van cultuur en natuur. Een attractie die je niet moet missen is het raften door het Anton Pieck achtige stadje Cesky Krumlov. De naam Cesky Krumlov betekent Tsjechische kromming en slaat op de rivier Vltava die als een lus door het stadje loopt.

Met de raft moet je hier meerdere dammen trotseren. De mensen op de terrasjes zullen je toejuichen! Waarschijnlijk in de hoop dat je een nat pak zal behalen. Wij kunnen je verklappen dat je met een opblaasbare familie raft weinig kans maakt om te slaan. Voor jong en oud een geweldig avontuur!

De campings waar de tenten van Tentfactory staan

De huurtenten van Johannes en Elvira staan op Nederlandse campings met alle vermaak voor de kinderen. Zwembad, vis- of zwemmeer, tafeltennis, beachvolleybal en nog veel meer.

Op de campings zijn ook speciale programmas waaraan de kinderen mee kunnen doen. Voor de kleintjes is 's ochtend de knutselclub geopend en in de middag kunnen ze besjes zoeken in de bossen, worden er sportieve activiteiten georganiseerd en voor de ouderen survival.

Zelf gemaakte tenten op camping Chvalsiny en Vidlak

de tunneltenten van tentfactory

Op camping Chvalsiny en Vidlak staan prachtige tunneltenten die helemaal zelf gemaakt zijn door Johannes. De tenten zijn zeer geliefd bij de kinderen en hun ouders.

Het is een grote tent voorzien van houten meubilair met kussens en een terras met luifel zodat je niet in de volle zon hoeft te zitten. Naast de tent staat een grote picknicktafel waar je met het hele gezin aan kan eten. Een barbeque is aanwezig.

De tent is ingericht voor 5 personen, maar mocht je met meer personen komen dan is het mogelijk een tentje erbij te plaatsen.

Camping Vidlak ligt aan een zwemmeer en de kids kunnen er heerlijk vlotten bouwen. Ook wordt er regelmatig een spel georganiseerd.

Camping Chvalsiny hebben wij bezocht en er een super leuke vakantie gehad. Er is een zwembad voor de nodige verkoeling en een klein meertje om te vissen.

Er worden hele leuke activiteiten georganiseerd voor de kinderen.  Wat dacht je van theater, knutselen, tafeltennis toernooi, talentenjacht en broodjes bakken boven het kampvuur.

Op de camping is een filmzaal. In deze zaal worden ook playback shows, talentenjachten en andere festiviteiten georganiseerd.

Ook zin gekregen in een kampeervakantie met kinderen in Tsjechië? Kijk dan voor meer informatie op de website van tentfactory.

Bungalowtenten op Camping Fontana en Camping Horejany

kinderen spelen in het meertje op camping Fontana

Hou je van kamperen maar heb je geen eigen tent? Dan kan je op Camping Horejany de bungalowtenten van Tentfactory huren.

In de tent zijn bedden, keukentje met glazen, potten en pannen en een tuinset aanwezig.

Camping Horejany ligt aan de rand van het dorpje Horejany in een glooiend landschap met prachtige uitzichten. naast de camping is een bos waar je fijn kan wandelen.

Het sanitair, jeugdhonk en kavarne (cafe) zijn ondergebracht in een authentieke boerderij. En op de camping is een zwembadje.

Ook zin gekregen in een kampeervakantie met kinderen in Tsjechië? Kijk dan voor meer informatie op de website van tentfactory.

Helaas zijn deze accommodaties niet meer boekbaar via onze site


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)