Capfun de Sprookjescamping: een sprookjesvakantie voor kinderen

In de Vechtstreek in Overijssel ligt Capfun de Sprookjescamping, een prachtige camping vol sprookjes. Het thema is doorgevoerd tot in de kleinste details waardoor kinderen zich echt in een sprookjesboek wanen.

De meiden van Bianca bij het sprookjesboek van de Sprookjescamping met het Vakantie met Kinderen keurmerk

Ga op avontuur met de sprookjesshows, ontmoet sprookjesfiguren op de camping en speel met een draak in het zwembad.

Capfun de sprookjescamping biedt verschillende kindvriendelijke faciliteiten waar je met het hele gezin van geniet. Zowel binnen als buiten is er genoeg te doen. Dus ook met slechter weer vermaken kinderen zich prima.

Buiten de Sprookjescamping is ook veel te beleven. Het Overijsselse Vechtdal biedt veel natuur om te wandelen, fietsen en te rijden op een paard.

Maar eigenlijk hoef je helemaal niet van de camping af. Er is zoveel te doen, lees maar:

Iedere dag een Sprookjesshow

Elke dag een theatershow bij de Sprookjescamping

Op de Sprookjescamping kun je zomaar Hannah de Heldhaftige tegenkomen. Deze stoere dame en haar sprookjesvrienden wandelen niet alleen over het park, ze geven ook iedere dag een spetterende sprookjesshow in het indoor theater.

Op de Sprookjesschool leren kinderen van alles over toveren. Kinderen kunnen schat zoeken en het theater bezoeken.

Wordt lid van de Sprookjesclub en maak zo samen van alles mee met leeftijdsgenootjes. Zowel in het hoog- als laagseizoen is er van alles te beleven.

De clubs zijn ingedeeld op leeftijd en de animatie is helemaal toegespitst op de belevingswereld van die leeftijd. Er zijn vier clubs:

  • De Magische Elfjes club
  • Ondeugende Beren club
  • Stoere Draken club
  • Buddy Club.

Faciliteiten speciaal voor kinderen

Sanitair op kindermaat

Op de Sprookjescamping is alles aangepast aan de kinderen. Zo is er een speciaal kinderbuffet met een speciale lage tafel, zodat je kind zelf het eten uit kan zoeken en pakken.

Het sanitair in de badhuizen is ook verlaagd. Zo wordt poetsen, handen wassen en naar de wc gaan echt kinderspel.

Op de camping zijn meer dan twintig verschillende speeltuintjes te vinden. De uitdagende speeltoestellen zijn geschikt voor de allerkleinsten en de grotere kinderen. Uiteraard zijn de speeltuintjes ook helemaal in sprookjesthema aangekleed.

Zwembaden op de Sprookjescamping

Dde zwembaden van de sprookjescamping van Capfun van bovenaf bezien

Waterpret hoort ook bij de vakantie, weer of geen weer. En dus is er op de Sprookjescamping een groot buitenzwembad met overkapping en spraypark.

Ook is er nog een klein buitenbad oor de allerkleinsten, en zijn er diverse glijbanen te vinden.

Oudere kinderen en de ouders genieten ook van het diepere buitenbad. Vanaf het terras heb je een goed overzicht op de baden en speeltoestellen.

Nog niet genoeg water gezien? Op 2 minuten lopen is er ook nog een leuk zwemmeer.

Spelen in het indoor speelparadijs: de Kasteeltuin

Indoor speelparadijs de Kasteeltuin

Werkt het weer niet mee, dan is het mogelijk om lekker binnen te spelen in het grote indoor speelparadijs.

Net als bij de speeltuintjes buiten zijn er ook hier speeltoestellen speciaal voor kleinere en grotere kinderen. Van een ballenbak tot een groot klim- en klauterkasteel: iedereen beleeft hier veel plezier.

Het speelparadijs van Capfun de Sprookjescamping is opgedeeld in verschillende overzichtelijke speelgebieden. Bij de speeltoestellen is duidelijk aangegeven voor welke leeftijdscategorie de speeltoestellen geschikt zijn.

Boodschappen, de was en meer…

Volop pret bij de wasmachines

De Sprookjescamping biedt daarnaast nog andere faciliteiten die een verblijf nog leuker en gemakkelijker maken.

Er is bijvoorbeeld een wasserette waar je een wasje kunt draaien en een gezellige winkel waar ’s morgens verse broodjes te koop zijn.

Uiteraard mag je zelf koken. Maar heb je daar geen zin in, dan neem je plaats in het gezellige á la carte restaurant.

De omgeving van de camping is ook sprookjesachtig. Kom lekker tot rust aan de Elfenvijver en gooi een hengeltje uit. Rondom de vijver maak je een wandeling of trap je een balletje. En misschien kom je er mooie vogels tegen.

Kamperen in sprookjessfeer

Het Sprookjes kasteel, Hierin kan je slapen met 5 personen.

De Sprookjescamping biedt verschillende accommodatiemogelijkheden. Op de eerste plaats kan je kan er zelf kamperen met de eigen caravan, tent of camper. De comfort plaatsen zijn 100 m2 en staan rondom een groot speelveld.

Maar het is ook mogelijk om een accommodatie te huren. De Kasteel Lodge voor 5 personen bijvoorbeeld. Een prachtige glamping tent, met voor de kids een eigen fort om te verdedigen.

De ruimtelijke Glamping Lodges voor 4, 5 of 6 personen zijn een combinatie van een tent en een bungalow.

Uitzicht op de Elfenvijver vanuit de chalets Habana

Op een heel mooi plekje op de camping liggen de Chalets Habana. Een paar van deze chalets hebben uitzicht op de Elfenvijver en hebben een overdekte veranda. Je kan natuurlijk ook kiezen voor één van de andere chalets.

Dan is er nog de 4 persoons Sprookjes Kota. Een prachtige bungalow in sprookjesthema. En tenslotte het prachtige Sprookjes Kasteel voor 5 personen.

Alle accommodaties zijn kindvriendelijk en er zijn altijd speeltuintjes in de buurt. Dankzij de overzichtelijke indeling vinden kinderen zelfstandig gemakkelijk de weg naar huis. Daar hoeven ze geen broodkruimels voor te strooien.

de Glamphome
De mooie SprookjesKota
Sunlodge met dakterras (niet zichtbaar)
Kasteellodge met eigen fort voor de kids

Laat de voorpret alvast beginnen, wordt lid van de
Sprookjesclub of bekijk filmpjes op You Tube

De Sprookjesclub van Capfun de Sprookjescamping

Op een speciale website van de Sprookjesclub kunnen kinderen van 0-10 jaar alvast in de sferen komen van de sprookjescamping. Vanuit huis kunnen ze via de computer of tablet opdrachten, puzzels, knutselwerkjes of voorleesverhaaltjes opzoeken in kamers en maken. 

De kamer die als eerste opent is de Avonturenkamer. In deze kamer zullen een aantal sprookjesfiguren een avontuur gaan beleven. En de kinderen kunnen dit avontuur gratis mee beleven.

Ze kunnen de figuren helpen met dilemma’s en problemen die ze onderweg tegenkomen. De opdrachten die uitgevoerd kunnen worden, helpen de sprookjesfiguren weer verder in het verhaal.  Wil jij ook op avontuur,  Meld je hier aan!

Een hele leuke manier om de sprookjesfiguren van de camping voor je vakantie alvast een beetje te leren kennen, is filmpjes kijken op YouTube. Op het Capfun de Sprookjescamping kanaal vind je voorleesverhaaltjes, filmpjes om te dansen en bewegen, shows van de sprokkeltheaterclub en voorstellingen van het knuffeltheater. Ook stellen de sprookjesfiguren zich voor op dit kanaal.

Daarnaast heeft Hannah de Heldhaftige een eigen kanaal waar je leuke vlogfilmpjes kan kijken

Sprookjesachtige omgeving vol avontuur

Campingplekken en huuraccommodaties rond een speelveld met speeltuin

Wil je met de kinderen nog meer avonturen beleven? Vlakbij de Sprookjescamping liggen onder meer WILDLANDS Adventure Zoo Emmen, Plopsa Indoor in Coevorden, Attractiepark Slagharen en Avonturenpark Hellendoorn. Of bezoek Total Outdoor voor een stoere dag in de buitenlucht.

De Sprookjescamping ligt in het pittoreske en bruisende Hardenberg. Hier is altijd wel iets te doen. Zo zijn er leuke weekmarkten en festivals, waaronder het luchtballonfestival. Kinderen vinden de fantasievolle ballonnen echt geweldig.

Het Overijsselse Vechtdal is een prachtig natuurgebied. Huur fietsen of een paard en ontdek samen hoe mooi de bossen zijn. Dit kan natuurlijk ook te voet. Wie weet komen jullie nog hertjes, eekhoorntjes en andere bosbewoners tegen.

Genoeg waterpret op Capfun de Sprookjescamping

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)