Snow Fam Week, een voordelige familiewintersport in Mei

Aantrekkelijk geprijsde accommodaties, gezelligheid, mooi weer en een week lang tijd door brengen met het hele gezin.  In de Meivakantie wordt de Snow Fam week in Tignes georganiseerd.

Sinds 2016 wordt de Snow Fam week helaas niet meer georganiseerd. Als je in de Meivakantie wil skiën, ga dan naar de Dutch week in Val Thorens.

Hoog in de Franse Alpen ligt het sneeuwzekere skigebied Espace Killy. Dit gebied bij de gletsjer La Grande Motte heeft laat in het seizoen nog uitstekende pistes met goede sneeuwkwaliteiten.

Dit is de ideale plek voor een wintersport in de Meivakantie.

Speciaal voor de kinderen

Klaar om te skiën

De Snow Fam Week is een wintersport vakantie waar het gezin en vooral kinderen centraal staan. In deze week wordt er voor jong en oud allerlei leuke activiteiten georganiseerd.

De après-ski tijdens deze week heeft een vriendelijk en Nederlands karakter en speelt zich voornamelijk af in Tignes Val Claret.

Bij Bar La Table du Coffee ligt een groot terras direct aan het centrale sneeuwpleintje bij de stoeltjeslift Tufs. Deze is makkelijk vanaf de piste te bereiken.

Voor kids wordt daar dagelijks van alles georganiseerd, zoals een springkussen, schminken, sneeuwballengevecht, sleewedstrijd en sneeuwpoppen maken.

Voor volwassenen is Bar La Table du Coffee een ontspannen, gezellige ontmoetingsplaats met live-muziek en een DJ.

Kindvriendelijke accommodaties

Als je dit jaar op wintersport gaat naar de Snow Fam Week verblijf je in Tignes Le Lac of Tignes Val Claret. De accommodaties liggen centraal en de lift is nooit ver weg. Ideaal als je met kleine kinderen bent dus.

Maar ook de ouders komen tijdens deze wintersport vakantie niks tekort. De meeste accommodaties zijn voorzien van uitgebreide wellnessfaciliteiten voor een heerlijke middagje relaxen.

Tignes le Lac en Tignes Val Claret zijn onderling goed te bereiken, er rijden skibussen tussen de twee dorpen.

Skigebied Espace Killy

Met de kids in de skilift

Tijdens de Snow Fam week heb je toegang tot het skigebied Espace Killy. Dit gebied ligt hoog, heeft een gletsjer en is daardoor erg sneeuwzeker.

Afhankelijk van hoeveel sneeuw er in het seizoen is gevallen, wordt er naar gestreefd om gedurende de week zoveel mogelijk pistes open te houden en een zo groot mogelijk gebied aan te bieden.

Het skigebied is gevarieerd en heeft voor elk niveau wintersporter wat te bieden, glooiende blauwe pistes en pittige zwarte afdalingen.

De skipas van Espace Killy geeft tevens gratis toegang tot het aqua centrum ‘Le Lagoon’ in Tignes Le Lac. Een overdekt zwemparadijs met zwembaden en glijbanen, een leuke afwisseling voor het skiën.

Een voordelig alternatief

De Snow Fam Week valt in de Meivakantie. Het is daarmee een perfect alternatief voor gezinnen die de wintersport in de relatief dure en drukke kerst- en krokusweken willen ontwijken.

Geniet van lange dagen en aangename temperaturen, een groot skigebied en een vakantie vol plezier. Kijk voor accommodaties en meer informatie over de Snow Fam week bij Snowtime.


Keer terug van Snow Fam Week naar Wintersport met Kinderen
Keer terug naar Vakantie met Kinderen

Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!