Met het gezin naar de Dutch Week 2024 in Val Thorens

Het begon meer dan 20 jaar geleden als een klein feestje aan het eind van het wintersportseizoen. Nu is de Dutch week in Val Thorens uitgegroeid tot een leuke wintersportweek voor het hele gezin

Dutchweek kinderen van de skiklas op de foto

Jong of oud, eind April of begin Mei vertrekken zo’n 8.000 Nederlanders naar Val Thorens voor een weekje skiën, boarden en feesten.

Het wintersport event is niet alleen populair onder jongeren. Ook onder gezinnen met kinderen is de Dutch Week een geliefde wintersport vakantie.

De filosofie achter de Dutch Week is simpel: Voor niet al te veel geld nog even lekker genieten van een weekje wintersport.

Lentezon, gezellige après-ski feesten en activiteiten voor het hele gezin. Profiteer tijdens je bezoek aan de Dutch Week van voordelig geprijsde accommodaties en korting op skimateriaal en skipassen.

Skivakantie in mei

Skiklas krijgt uitleg van Nederlandstalige skileraar.

De Dutch Week vindt elk jaar plaats in de Meivakantie. De jaarlijks terugkerende Dutch Week fans weten als geen ander dat de sneeuwzekerheid ook tijdens de Meivakantie gegarandeerd is in Val Thorens.

Iedereen is welkom en er is genoeg te beleven voor wintersporters van alle leeftijden. Veel gezinnen verkiezen steeds vaker de meiweek boven de duurdere kerst- en krokusweken.

En voordeel van deze week is dat er lekker veel skileraren zijn die Nederlands spreken. Krijgen de kinderen les in eigen taal.

Dutch week programma

Feest bij de Dutch week

De Dutch Week staat altijd garant voor leuke activiteiten op de piste en in het centrum. Wie van gezellige feesten houdt, wordt dit jaar rijkelijk bediend.

Naast de bekende feesten in de Snowtime feesttent in het centrum van Val Thorens, kun je ook op andere locaties terecht voor allerlei activiteiten.

Overdag zijn er leuke dingen te doen op de piste en zijn er diverse acts rondom het middaguur. In de avonduren worden er gedurende de week diverse concerten gegeven.

Bezoekers van de Dutch Week die hun accommodatie bij Snowtime Travelski boeken hebben gratis toegang tot de feesttent en alle acts.

Voor de overige après-ski feesten en avondconcerten zijn aparte tickets beschikbaar. Deze kunnen vooraf online, of ter plaatse gekocht worden.

Skiën in de lentezon

Kinderpiste in Val Thorens

Op 2300 meter ligt het hoogstgelegen dorp van Europa, Val Thorens. Door de enorme hoogteligging is het hier altijd sneeuwzeker. Zo sneeuwzeker dat er zonder pardon een sneeuwgarantie kan worden afgegeven.

Ook in mei zijn de pistes in Val Thorens perfect onderhouden en ligt er vaak nog een dik pak verse poedersneeuw voor off-piste riders. Er is 150 km aan gevarieerde pistes beschikbaar tijdens de Dutch Week.

Overdag zijn de gemiddelde temperaturen een stuk aangenamer dan in de koude wintermaanden, waardoor het ook op de terrasjes prima toeven is.

Accommodatie aan de piste

De hotels en appartementen die tijdens de Dutch Week geopend zijn liggen aan de piste of heel dichtbij de piste. Op een steenworp afstand zijn de gezelligste activiteiten bereikbaar.

Dutch weekend of midweek

Dansende kinderen tijdens de Dutchweek

Kies je liever voor een korte skitrip met de familie, of wil je er juist even tussenuit met collega’s of vrienden? Een skiweekend of midweek is voor veel mensen een leuk extraatje in het jaar.

Tijdens een korte wintersport laad je de batterij weer even helemaal op. Wil je de Dutch Week een keer meemaken dan is een short stay een leuke kennismaking. Je hebt dan de keuze tussen een 4- of 5 daags verblijf inclusief skipas.

Vervoer naar de Dutch week

Als je met het gezin reist, is de auto vaak een logische keuze. Het type vervoer is echter geheel afhankelijk van het beschikbare budget en de grootte van het reisgezelschap.

Naast de eigen auto is het ook mogelijk om met de Royal Class bus mee te reizen. Deze bussen vertrekken op vrijdagavond vanuit Nederland.

Er zijn ook gezinnen die kiezen voor het vliegtuig. Er zijn steeds meer airlines die goedkope vluchten naar de grote wintersportgebieden aanbieden. Hou wel rekening met extra kosten voor een luchthaventransfer of huurauto.

Kids languit in de sneeuw

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)