Rondreizen in Toscane met kinderen, van de cultuurschatten tot de natuur en stranden

Toscane is niet voor niets de meest populaire regio in Italië. Om er volop van te genieten beveel ik een rondreis in Toscane met kinderen van harte aan.

Lekker spelen in oude Romeinse badkuipen

Breng een bezoek aan de Toscaanse kust met zijn mooie stranden. Of geniet jouw gezin meer van de knusse dorpjes in het binnenland en de prachtige uitzichten over het heuvelachtige landschap?

Natuurlijk is een bezoekje aan de steden Florence, Sienna of Lucca ook een aanrader.

Met een rondreis in Toscane kun je dat allemaal combineren. Ook met meerdere regio's in Italië. Er zijn diverse mogelijkheden. Wat dacht je van deze:

Rondreizen met kinderen in Toscane

Italiaans kwartet

dorpje op rots met uitzicht op zee

Een 13- of 17-daagse reis langs vier kleuren en smaken van van Italië. Te beginnen in de bergen van het Italiaanse Zuid-Tirol, wat toch erg Oostenrijks aanvoelt.

Dan naar het puur Italiaanse Toscane. Je logeert deze reis in Toscane op een prachtig landgoed in San Donato in Fronzano. Florence ligt op ongeveer 30 km van dit plaatsje. Dan naar de Bloemenrivièra, waar ze de pesto hebben uitgevonden. En eindigend in de wijnheuvels van Piemonte.

Naast het proeven van al die smaken kun je rodelen en raften in de bergen, puzzelen in Florence, en natuurlijk zwemmen in de zee.

Made in Italy met kids

kinderen bekijken souveniers in pisa

Een leuke 13 of 16-daagse reis langs de mooiste regio's van Noord-Italië.

Je begint in de Dolomieten, om via het Gardameer in Toscane uit te komen. In Toscane verblijf je in Buonconvento. Dit is één van de dorpjes uit de selectie mooiste dorpjes van Italië 'Borghi più belli d'Italia'. Daarna reis je via de Bloemenrivièra naar de regio Piemonte.

Bezoek het Ferrari-museum en doe een puzzeltocht in Florence. En uiteraard bezoek je de scheve toren van Pisa.

Land van Knödel en Pizza

het landelijke hotel in Toscane

Deze 11 daagse reis brengt je eerst naar Zuid-Tirol waar je logeert in een landelijk hotel en allerlei activiteiten kan ondernemen in de bergen. Je kan er prachtig wandelen naar watervallen. Maar ook raften of klimmen behoren tot de mogelijkheden.

Dan gaat de reis verder naar Toscane waar je gaat logeren op een historisch landgoed ten zuiden van Florence, bij het plaatje Reggello. Je hebt hier prachtig uitzicht op de groene heuvels van Toscane en je kunt uitstapjes maken naar schitterende kunststeden als Florence, Siena en Arezzo.

Welkom bij de Romeinen

welkom bij de romeinen rondreis

Dit is een gave 18- of 21-daagse reis door Italië waarbij je het spoor van de Romeinen naar Rome volgt en weer terug.

De reis brengt je van de voet van de bergen, via Ligurië en Toscane naar Rome. Op de terugweg reis je via Florence naar het Gardameer.

Tijdens de reis ontdek je kastelen en forten, neem je een duik in verfrissende meren, wissel je authentiek Italiaanse dorpjes af met indrukwekkende steden. Logeren doe je in hotels en inbegrepen zit een puzzeltocht door Rome en Florence en 7 x diner

ANWB vakantie heeft nog meer rondreizen voor gezinnen in Toscane.

Fietsrondreis door Toscane voor gezinnen

Peddelend tussen Pisa en Florence

Fietsvakantie in Toscane

Deze leuke fietsvakantie van 7 dagen brengt je vanaf de toren van Pisa op veilige fietspaden langs de kronkelende Arno-rivier verder landinwaarts. Onderweg kan je voor een dagje strand kiezen en bezoek je het mooi gelegen Vinci, de geboorteplaats van Leonardo da Vinci. De reis eindigt in Florence.

Je overnacht in mooi gelegen, vriendelijke accommodaties waar je aan het einde van de dag een duik kan nemen in het zwembad en de kinderen heerlijk kunnen spelen. De bagage wordt bij de accommodatie wissel naar de nieuwe slaapplaatsen gebracht.

Wandelen met een ezel in Toscane

Beleef het andere Toscane met een Ezeltocht

Maak een ezeltocht in Toscane

Behalve de bekende steden, kent Toscane ook een prachtige natuur. En vreemd genoeg wordt dit deel van Toscane nauwelijks bezocht.

Juist daar, in het Andere Toscane, biedt Altratoscana leuke wandeltochten met een ezel. Voor actieve gezinnen is dit de ideale gezinsvakantie.

De kinderen vinden het geweldig om een ezel te verzorgen. En als ze moe zijn, mogen ze op de rug meerijden.

Lees meer over de korte en lange ezeltochten die Altratoscana biedt.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)