Reisspelletjes voor kinderen

Op weg naar een vakantieadres, maar ook op de bestemming is er vaak behoefte om een spelletje te doen. Ik heb daarom de leukste compacte reisspelletjes voor kinderen opgezocht.

Je kan natuurlijk ieder spel mee op reis nemen. Maar een goed reisspel is compact en staat garant voor uren speelplezier. Kinderen kunnen er alleen, of met meerderen tegelijk mee spelen.

IQ Spelletjes voor verschillende niveaus

De IQ Puzzler 101

Hele goede spelletjes voor kinderen zijn die waar ze wat van leren. Niet te moeilijk in het begin, maar steeds uitdagender.

De IQ spellen van de uitgever Lonpos voldoen hieraan. Wij hebben zelf de IQ Puzzler 101 (zie het plaatje). Het spel heeft al goed dienst gedaan tijdens onze autorit naar Denemarken. Onze jongste zoon Tycho kan zich uren vermaken met het spel.

Bij de IQ Puzzler dien je de puzzelstukken met balletjes neer te leggen als in de opdracht aangegeven staat. Daarna moet je de overgebleven stukken zo neerleggen dat het hele spelbord precies vol ligt, of er een piramide is ontstaan.

Andere IQ spelletjes zijn de IQ Cabin 202, de IQ Splash, de IQ Twist en IQ Fit.

Smart spellen

Busy Bugs Reisspel

Een ander type reisspel zijn de Smart spellen. Deze spellen klap je open waarbij er links een boekje opdrachten zit, en rechts het spelbord met magnetische puzzelstukken. Ideaal in de auto of in het vliegtuig.

Zelf hebben wij de Busy-Bugs. Een leuk spel waarbij je de rotsblokken zo moet plaatsen dat de juiste insecten zichtbaar zijn. Er zijn 48 opdrachten, oplopend in moeilijkheid.

Andere Smart spellen zijn Waterworld, Magic Forest, Noahs arc en Tangoes.

Anaconda, Chicken Shuffle, en meer

Anaconda en Chicken Shuffle reisspellen

Nog een paar leuke reisspelletjes voor kinderen zijn de Anaconda en Chicken Shuffle.

De Anaconda is een compacte puzzel waarbij de slang telkens anders moet worden neergelegd.

Chicken Shuffle is een schuif-spel. De kippen moeten hierbij de eieren bedekken, maar mogen niet op een ander dier zitten. Ook hier weer telkens een ander speelveld.

Je vindt al deze Reispelletjes op de site van Puzzlingworld. Hier vind je ook vele andere educatieve spellen en ander leuk speelgoed voor de kids.


Keer terug van Reisspelletjes voor kinderen naar Vakantie Voorbereiding
Keer terug naar Vakantie met Kinderen

Vond je deze pagina leuk?