Ontdek het mooiste van Frankrijk met reisboek Frankrijk Binnendoor

Het reisboek Frankrijk Binnendoor is een heerlijk boek om je voor te bereiden op je vakantie naar Frankrijk. Aangevuld met een mooi reisverhaal vol tips over campings en bezienswaardigheden.

Reisboek Frankrijk Tussendoor

Ruud Couwenhoven is een echte Frankrijk liefhebber. Hij schrijft al jaren over zijn ervaringen in dit mooie land op zijn website Frankrijk Binnendoor.

Op deze website neemt Ruud je mee op avontuur door dit grote land. Je ontdekt knusse dorpjes, de prachtige natuur, mooie stranden en leuke markten.

En deze handige tips heeft hij nu gebundeld in het boek Frankrijk Binnendoor.  Een lekker leesbaar boek waarmee je de Franse gewoontes en bevolking net een beetje beter leert kennen. Waarmee je je wandel- of fietsvakantie goed kunt voorbereiden.

Een leuk hoofdstuk vind ik lekker eten. En dan vooral de pagina over de top 10 van enge gerechten. Ik weet nu dat ik zeker geen Gésiers (maagjes van gevogelte) en Tripoux (gevulde schapenmaag) moet bestellen....

4100 Kilometer dwars door Frankrijk

Het leukste deel van dit boek is de rondreis die Ruud gemaakt heeft met zijn vrouw door Frankrijk.  Dat begint met handige tips om een reis voor te bereiden en daarna neemt hij je 4100 kilometer mee door Frankrijk.

Hij laat je kennis maken met met mooie plekjes aan de Atlantische kust. Hij weet waar je lekker uit eten kan gaan,  en heeft aanbevelingen voor hotels en campings. Vanaf La Palmyre gaat de reis wat meer het binnenland in naar Lectoure in de Gers. Een prachtige rit langs wijngaarden, kleine dorpjes en glooiend agrarisch landschap.

Na het gieren spotten en zijn bezoek aan Cantrobe gaat de reis terug omhoog richting Nederland. Natuurlijk ook binnendoor door de Auvergne zodat op deze route ook nog veel gezien en beleefd wordt.

Frankrijk Binnendoor is een goed boek om de sfeer te proeven van Frankrijk. Vooral de tips over de diverse campings en hotels kunnen handig zijn voor gezinnen. Verder zijn de bezienswaardigheden, kleine dorpjes en markten erg leuk om over te lezen. Veel kindvriendelijke uitjes vind je niet in dit boek.

Reisroute frankrijk binnendoor

Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!