Kinderen leven zich uit bij Quinta Laranja in Portugal

In de Portugese provincie Estremadura, vlakbij Lissabon en de Costa de Prata, ligt Quinta Laranja. Bij deze voormalige wijnboerderij in de bergen kunnen kinderen zich helemaal uitleven op het grote terrein.

peuter bij de accommodatie met uitzicht op landschap en zwembad

Op het landgoed van 6500 m2 groot zijn verschillende accommodaties aanwezig.

Sfeervolle appartementen, een gezellige studio, twee glabana's, en twee romantische dorpshuisjes.

En daar omheen is heel veel ruimte om te spelen. Quinta Laranja is geheel ingericht om kinderen en hun ouders een heerlijke vakantie te laten beleven.

Loes en Jeroen vonden het perfecte plekje

Loes en Jeroen met hun dochters

Eigenaren Loes en Jeroen hebben veel gereisd. Maar toen ze het perfecte plekje in Portugal vonden, besloten ze in 2007 te emigreren.

Dochter Leila Blue (2006) emigreerde mee, en in Portugal werd een tweede dochter, Goa (2009) geboren.

In Portugal bouwden ze Quinta Laranja op tot een Bed and Breakfast, en breiden zij het langzaam uit tot wat het nu is: een prachtig vakantieparadijsje voor gezinnen met kinderen.

Verschillende, leuke accommodaties

Quinta Laranja dorpshuisje

In de loop van de tijd hebben Loes en Jeroen verschillende soorten accommodaties bij Quinta Laranja ontwikkeld.

Het begon bij de appartementen Adega en Boa Vista, die in het hoofdgebouw gerealiseerd zijn. Ze zijn geschikt tot 5 personen, en van alle gemakken voorzien.

Daarnaast is Studio Palheiro gerealiseerd in de oude hooischuur. Sfeervol ingericht met authentieke Portugese veranda en buitenkeuken. De Studio is geschikt voor een gezin met 2 kinderen.

Quinta Laranja Glabana

Op het terrein zijn daarna twee mooie glabana's neergezet. Een glabana is een combinatie van een safaritent en een yurt, met de luxe van een appartement.  De glabana's beschikken over een keuken en badkamer en zijn geschikt voor 5 personen.

Dan zijn er in het nabijgelegen dorpje, op 3 minuten lopen van de Quinta, nog 2 gezellige dorpshuisjes te huur. Met alle privacy, terwijl je ook gebruik kan maken van alle faciliteiten van de Quinta.

Ten slotte zijn er in de winter van 2015-2016 twee nieuwe vakantiehuisjes gerealiseerd. Ook weer prachtig in stijl, en geschikt voor 5 personen.

Zwembad, indianendorp en nog veel meer

Het indianendorp bij Quinta Laranja

Op het grote terrein van de Quinta kunnen kinderen lekker ravotten, spelen en sporten.

Het grote zwembad met apart kinderbad biedt volop waterpret. De zwembaden zijn verwarmd, dus ook ideaal voor een vakantie in mei, juni en september. 

En daarnaast is er onder andere een voetbalveldje, een schapenweide, en trampoline. En wat dacht je van een potje jeu-des-boules met het hele gezin?

Pronkstuk is het leuke indianendorp op het terrein. Met wigwams, totempaal, verkleedspullen, en vooral veel ruimte om de fantasie de vrije loop te geven.

Het terrein is volledig omheind en autovrij, met uitzondering  van het ingangs- en parkeergedeelte.

Volop activiteiten voor kinderen

Surfles aan de Costa de Prata

Er worden op Quinta Laranja diverse leuke activiteiten georganiseerd. Wat dacht je van een cursus golfsurfen aan de kust?

Rondom de Quinta is er voor kinderen een speciale wandelroute met rebus uitgezet. En er zijn allerlei dieren te zien. Als kinderen die spotten tijdens hun vakantie, dan wacht er een kleine verrassing!

En tijdens de Steenoven avond mogen de kids hun eigen pizza beleggen. En mag je helpen met het opstoken van de oven. Na het eten is het dan zwemmen in het donker, met alleen de onderwaterlampen van het zwembad aan!

De mooie omgeving van de Costa de Prata

Dieren spotten in de natuur

Alsof er op Quinta Laranja niet genoeg te doen is, biedt de omgeving ook vele activiteiten.

Prachtige (kindvriendelijke) stranden, wonderschone bergen en wereldberoemde culturele hoogtepunten. Wandelen, surfen en vele andere activiteiten in een schitterende natuur en een heerlijk klimaat.

Bruisend Lissabon of kleine pittoreske dorpjes waar de tijd lijkt stil te staan. Gezellige drukke streekmarkten of een terrasje in de zon.

Er is altijd genoeg te zien en te doen, zowel voor kinderen als volwassenen. Bij Quinta Laranja is een zeer uitgebreide informatie te vinden waarin je al dit moois gemakkelijk terug kunt vinden!

trampoline en glijbaan voor vermaak van de kinderen
kinderen vermaken zich op de opblaas eend in het zwembad

Pssst, wist je dat Quinta Laranja ook super leuk is voor je vakantie met een peuter!!

Kijk ook eens bij deze plekjes:


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)