Quinta Japonesa, zon en zen-vakantie in Portugal

Aan de Costa de Prata in Portugal ligt een stukje Japan. Quinta Japonesa is een leuk, kindvriendelijk landgoed met een grote zen-tuin.

jump in het zwembad quinta japonesa

De Quinta kent 2 appartementen voor 4 en 5 personen, één vakantiehuis voor 8 personen, en 3 luxe ingerichte tenten voor 5, 6 en 8 personen.

Op het terrein vind je een mooie Japanse tuin, een zwembad, een speeltent, met pingpong, sjoelen en tafelvoetbal en heel veel speelgoed. Met ook nog een speelveld met doeltjes/volleybalnet, boomhut en schommel is er genoeg te doen voor een speelse en sportieve kindervakantie.

En dat alles aan de Costa de Prata. Met de prachtige steden Lissabon en Coimbra binnen anderhalf uur rijden, het strand en kasteelstad Obidos op 20 minuutjes, en het dinosauruspark vlakbij.

Nederlanders met Portugese roots

Michelle met de kinderen voor een safaritent van Quinta Japonesa

Michelle Hofland, de Nederlandse eigenaresse van Quinta Japonesa heeft Portugese roots. Een vakantiehuis in Portugal was daarom een logische keuze.

Al snel werd haar vakantiehuis omgetoverd tot een klein vakantiepark met totaal 6 accommodaties. Het park ligt in een groene vallei met veel fruitbomen en dichtbij stadse faciliteiten. Hier kun je helemaal tot rust komen en opladen.

Michelle woont zelf ook op het terrein met haar twee zoons Mika (2007) en Rick (2011).

Verschillende soorten (Japanse) accommodaties

Appartement Casa Antiga

Op het hoofdterrein heeft Quinta Japonesa 2 rustieke appartementen met Japanse decoraties, 2 slaapkamers, badkamer en kitchenette.

Verder is er een safaritent voor 5 personen (met badkamer en keuken in een houten bijgebouw er direct naast) met uitzicht op de Japanse tuin.

Een bedoeinentent voor 6 personen heeft uitzicht op een vijver en palmboom, met inpandig een grote badkamer en volledig ingerichte keuken. Hier staat ook een nog een kleine safaritent voor 2 personen

Safaritent Casa Cha bij Quinta Japonesa

Op het boventerrein (300m heuvelopwaarts) staat de luxe ingerichte safaritent voor 2 tot 8 personen. Deze heeft 3 slaapkamers, badkamer met regendouche en compleet ingerichte keuken.

Hier staat ook een vakantiehuis met Portugese inrichting, ook voor 2 tot 8 personen met 4 slaapkamers, 3 badkamers, ruime woonkamer in open verbinding met de woonkeuken. Ook als je op het boventerrein verblijft mag je gebruik maken van alle faciliteiten op het hoofdterrein.

Alle accommodaties hebben WIFI. Op het hele terrein is goed bereik.

Spelen in Japanse sferen

De boomhut bij Quinta Japonesa

Niet alleen de accommodaties zijn in Japanse sfeer. Er is ook een speciale Japanse tuin aangelegd. Deze is inclusief torri-gate, bruggetjes, vijvers, en een meditatiehuisje.

Kinderen kunnen volop verstoppertje spelen in de Japanse tuin en voetballen op het grote speelveld. Het hele terrein is omheind en dus veilig. Er is volop buitenspeelgoed en zelfs een trampoline.

En als klap op de vuurpijl is er natuurlijk het mooie, aflopende en verwarmde zwembad.

Vraag gerust naar de mogelijkheden voor bodyboard-/surfles en de speedboot naar het Berlenga-eiland.

Ook is een Qigong les mogelijk voor wie meer mindfullness nodig heeft.

Schuif maar aan bij de Culinaire avonden

Smullen van het Japanse buffet bij Quinta Japonesa

Michelle organiseert regelmatig culinaire avonden met thema’s zoals Japans, Egyptisch, Indonesisch of traditioneel Portuguees met chef aan huis. Hierbij kan je aanschuiven om te genieten van de heerlijke maaltijden.

Bij aankomst is een lasagne maaltijd mogelijk en op zondagmiddag is er een gegrilde Kip-piripiri lunch.

Let op: In de zomervakantie zit Quinta Japonesa vaak vol. Vraag dus snel om meer informatie!

Meer Informatie?

Alle velden met een sterretje zijn verplicht

Kijk ook eens bij deze plekjes:


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)