Quinta Antes O Vento,
een persoonlijk guesthouse in Portugal

In het mooie gebied van de Costa de Prata boven Lissabon heeft het Nederlandse echtpaar Francine en Loek een gastvrije Bed and Breakfast opgezet: Quinta Antes O Vento.

Quinta Antes o Vento

Hun zoon Lars heeft nu het stokje van zijn ouders overgenomen en runt de Quinta. Dat doet hij samen met zijn vrouw Claudia. Het is echt een plekje waar je je snel één zult voelen met de familie. En de kinderen ook, daar zorgen de dieren wel voor.

Want die zijn er genoeg op de Quinta. Poezen, de hond Bo, kippen en een muildier.

Lars nodigt de kinderen graag uit om te helpen met voeren. En gaat met je mee als je een ritje op Chamoor de muilezel, of op Caroche de ezel wilt maken.

Ondertussen vertelt Claudia honderduit (als je wil...) over de omgeving en wat hier allemaal te doen is.

Lars en Claudia hebben een zoontje Fadi (geboren in 2011). Fadi neemt zowel de grote kinderen als de kleintjes aan de hand, en deelt zijn speelgoed met wie dat maar wil.

Claudia en Lars zorgen voor gezellige “Sardinhada’s” met veel (het woord zegt het al) sardientjes. Of zorgen voor de barbeque’s onder het genot van een lekker wijntje.

En ook zijn Francine en Loek nog met regelmaat op Quinta Antes O Vento, maar dat is meer voor de gezelligheid.

De Yurt, appartementen en Rondavel

De Yurt met uitzicht over de vallei

De Quinta kent twee appartementen, beiden geschikt voor gezinnen tot 5 personen.

De Adega heeft een ruime woonkamer met een slaapkamer afgeschermd door een goed gevulde boekenkast. En het heeft nog een aparte slaapkamer voor de kinderen.

De Loja heeft een woongedeelte met keuken en twee aparte slaapkamers. Beide appartementen hebben een keukentje en badkamer.

Voor de glamping liefhebbers hebben ze de speciale Yurt. Dit is een originele Mongoolse tent, waar je heerlijk luxe in kunt kamperen.

De Yurt heeft twee bijgebouwtjes, eentje met badkamer en WC, en eentje met een keukentje. De kids kunnen gewoon in de Yurt slapen, of in een apart tentje buiten

Vanuit de Yurt zie je 's nachts de sterrenhemel. En overdag op het terras heb je een fantastisch uitzicht over de vallei en de bergen daarachter.

De Lotus is een bijzonder gevormde glamptent met een ruime doorsnede van 5 meter en is geschikt voor maximaal 4 personen, met eventueel een baby. In de tent zit een compartiment wat als het ware een kinderkamer is. Deze kan er ook uit zodat je meer leefruimte hebt.

Ook de Lotus heeft twee aparte bijgebouwtjes met een keuken en een badkamer voor eigen gebruik. Het terras heeft mooi uitzicht op de tuin en de bergen.

De Rondavel, ligt wat lager in de tuin en heeft een knusse sfeer doordat alles van hout is.

Het bestaat uit een achthoekige ‘ronde’ open ruimte met keuken en een lage muur waarachter de ouderslaapkamer is. En daarnaast zijn er nog een badkamer en een aparte kinderkamer met stapelbed.

Vanaf je terras bij de Rondavel kan je genieten van de natuur. En zie je op een afstandje Chamoor en Caroche buiten lekker grazen in de weide.

Genoeg te doen voor de kinderen

Het zwembad bij Quinta Antes o Vento

Bij de Quinta zelf is van alles te beleven. Behalve met de vele dieren kunnen de kinderen zich vermaken in de tuin en in de natuur.

Rond de Quinta is er voor de kinderen een foto-speurtocht uitgezet. Heel leuk, en nog leerzaam ook.

Daarnaast zijn er verschillende spelletjes aanwezig. Even lekker uit de zon kun je op de veranda bijvoorbeeld gaan sjoelen, of een ander spel doen.

Er is ook een klein zwembad, vooral voor kleine kinderen geweldig. Grotere kinderen gaan misschien liever naar het strand, of één van de waterparken in de buurt.

Ook andere activiteiten zijn er genoeg in de buurt: leer zeilen of surfen, ga kanovaren of boogschieten, enzovoorts.

Maar het leukste is toch wel met je nieuwe vriendjes op de Quinta spelen. Springen op de trampoline of een balletje trappen naar de goal. Voor alle kinderen is er wat wils.

En de ouders? Die kunnen eindelijk even genieten van de rust terwijl de kinderen zich vermaken.

Paardrijden met Loek en Chamoor

Claudia en Lars zitten boordevol tips

Wat je ook wilt gaan doen, Claudia en Lars hebben alle informatie voor je klaarliggen. Ze zitten boordevol tips over de omgeving, en willen die graag met jullie delen.

Zo wordt jullie verblijf in dit mooie deel van Portugal onvergetelijk. Of je nu wel of niet van het terrein van de Quinta afkomt.

Meer Informatie?

Alle velden met een sterretje zijn verplicht

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)