Nederlandse Camping in Tsjechië, welkom bij Familiecamping na Venkově.

Je wordt hartelijk welkom geheten op familiecamping na Venkově, een Nederlandse camping in Tsjechië van de Fam.  Hoek! Bekend van de TV-serie “Ik vertrek” van de TROS, uitgezonden 11 oktober 2007.

Over Camping na Venkově

Camping na Venkově ligt aan het eind van het dorp Radim, in het mooie Oost-Bohemen, op 1,5 uur ten oosten van Praag.

Langs de camping, gelegen in de voormalige boomgaard, loopt een beekje en een riviertje. Kinderen vinden het heerlijk om hierin te spelen en dammen te bouwen.
Het terrein is redelijk vlak met afgebakende, zeer ruime plaatsen.

Er staan nog diverse fruitbomen en walnootbomen. Deze bieden schaduw op de hete dagen in het hoogseizoen. Handig is de verharde rondweg over de camping met sfeervolle verlichting zodat de weg naar het toilet geen probleem oplevert.

Verhuur van Accommodaties

Naast een plekje op de camping kan je bij familiecamping na Venkově ook accommodaties huren.

Leuke gezellige, luxe appartementen, caravans met extra diepe voortenten, diverse vouwwagens en bungalowtenten.

Voor ieder gezin is er wel een passende accommodatie. Ze zijn allen zeer compleet ingericht inclusief dekbedden, kussens en bedlinnen. De appartementen en caravans zijn voorzien van TV met Nederlandse zenders.

Het moderne sanitairgebouw is van Nederlandse makelij, de douches zijn afsluitbaar en werken op een muntsysteem. Er is ook een mindervalide douche- en toiletruimte die gebruikt kan worden als familiedouche met babybadje.

Tevens is er gratis Wifi beschikbaar met dekking over het gehele terrein. 1 ticket per plaats.

Wat is er op de camping te beleven

In een oude schuur heeft deze Nederlandse camping in Tsjechië een zeer gezellige kantine gerealiseerd. Aan de bar kunnen diverse drankjes en versnaperingen worden gekocht.

In de mini winkel kun je wat eerste levensbehoeften aanschaffen. En 's ochtends is er een broodjes- en ontbijtservice.

Naast de kantine is een speelhal met Airhockey-, Poolbiljart-, Tafeltennis- en
voetbaltafel. Tevens is er divers speelgoed in de kinderhoek en een bibliotheek met bordspelletjes.

De TV in de speelhal is voorzien van een Nederlandse zenderpakket. Op de beamer worden EK en WK evenementen getoond of een leuke kinderfilm op regenachtige dagen.

Buiten op de camping staat een opbouwzwembad van 10x5, een peuterbad, groot speeltoestel, grote trampoline, dubbele schommel en zandbak.

Ben je liever sportief bezig? Doe dan mee met een potje volleybal of voetbal. Er is ook een tennisnet om een sportief balletje te slaan.

Voor de kinderen zijn er diverse skelters en fietsjes aanwezig.  Alles is gratis te gebruiken, als de kinderen er maar netjes mee omgaan en er samen mee spelen. Niets van Camping na Venkově kan worden geclaimd.

Van week 28 t/m 33 is er een animatieteam aanwezig die leuke activiteiten voor de kinderen gaan organiseren. Van knutselochtenden tot griezeltochten en kinderdisco. Dat wordt een gezellige boel in de zomermaanden!

Leeftijdsgenootjes

Als je op vakantie gaat met de kinderen, dan is het fijn om te weten of er leeftijdsgenootjes aanwezig zijn.

Daar heeft familiecamping na Venkově iets op bedacht. Op hun site kan je op de pagina leeftijdsgenootjes zien hoeveel kinderen van een bepaalde leeftijd, in een bepaalde week, aanwezig zijn.

Elk jaar komen vele Nederlandse gezinnen naar deze camping omdat ze weten dat er ook veel andere Nederlandse gezinnen zijn.

Uniek is dat pesten niet getolereerd wordt op de camping. Gebeurd het wel, dan wordt er gepraat met de betrokkenen om het pesten de kop in te drukken.

Ook komen er veel kinderen met vormen van autisme, veel ouders verbazen zich erover hoe snel de kinderen zich op de camping op hun gemak voelen.

Dus ook kinderen met een beperking zijn van harte welkom op camping na Venkově en zullen er genieten van een heerlijke vakantie!

Uitstapjes in de omgeving

De omgeving is licht glooiend , maar toch ideaal om te fietsen. De diverse fietsroutes zijn aangegeven d.m.v. gele bordjes met routenummers. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de receptie.

Ook een dagje uit is zeer goed mogelijk. In Kutna Hora ligt de op één na grootste rodelbaan van Europa,  een zilvermijn en een bottenmuseum. In Dvur Kralove kan je genieten van de schitterende safari dierentuin.  En in Podhura is een groot  en uitdagend klimpark.

Ook leuk zijn de diverse schitterende steden, waar er ontzettend veel te zien is op cultureel vlak. Toulovkovy Mastale is een groot natuurgebied op 15 minuten rijden waar er heerlijk gewandeld kan worden. Hier kan je het ei van Columbus ontdekken!

Kijk voor meer informatie op de website van Familiecamping na Venkově.


Keer terug van Nederlandse camping in Tsjechië naar Tsjechië met kinderen
Keer terug van Nederlandse camping in Tsjechië naar Vakantie met Kinderen

Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!