Nederlandse camping Na Venkově op het platteland van Tsjechië

Familiecamping Na Venkově is een Nederlandse camping in Tsjechië van de Familie Hoek. Bekend van de TV-serie “Ik vertrek” van de TROS, uitgezonden 11 oktober 2007.

Helaas is Camping Na Venkove op 30 oktober 2019 definitief gesloten. Wij wensen de familie Hoek veel geluk bij terugkomst naar Nederland.


Kijk voor andere leuke adresjes op de pagina Tsjechië met kinderen

Keurmerk voor Camping na Venkove

Na Venkově ligt aan het eind van het dorp Radim, in het mooie Oost-Bohemen. Het is zo'n 1,5 uur rijden ten oosten van Praag.

Langs de camping, gelegen in een voormalige boomgaard, loopt een beekje en een riviertje. Kinderen vinden het heerlijk om hierin te spelen en dammen te bouwen.
Het terrein is redelijk vlak met afgebakende, zeer ruime plaatsen.

Er staan nog diverse fruitbomen en walnootbomen. Deze bieden schaduw op de hete dagen in het hoogseizoen. Handig is de verharde rondweg over de camping met sfeervolle verlichting zodat de weg naar het toilet geen probleem oplevert.

Wij waren hier in de zomer van 2013 en hebben genoten! Op basis daarvan heeft Camping Na Venkově het keurmerk van Vakantie met Kinderen gekregen.

Veel te doen op de camping

Dammen bouwen in het beekje bij de camping

Zodra je aankomt en de camping gaat verkennen, ben je de kinderen al snel kwijt, want er is veel voor ze te doen.

Er staan diverse skelters voor ze klaar. Daarmee zullen ze vele rondjes over de camping rijden. Van en naar het speeltuintje bijvoorbeeld. Hier staan een groot speeltoestel, grote trampoline, dubbele schommel en zandbak.

Daarnaast is er een opbouwzwembad van 10x5 meter. En een peuterbadje voor de kleintjes.

In een oude schuur is de gezellige kantine. Met daarnaast een speelhal met Airhockey-, Poolbiljart-, Tafeltennis- en voetbaltafel. Ook is er speelgoed in de kinderhoek en een bibliotheek met bordspelletjes.

Zeb aan het buikschuiven

De TV in de speelhal is voorzien van een Nederlandse zenderpakket. Op de beamer worden EK en WK evenementen getoond of een leuke kinderfilm op regenachtige dagen.

Ben je liever sportief bezig? Doe dan mee met een potje volleybal of voetbal. Er is ook een tennisnet om een sportief balletje te slaan.

Van week 28 t/m 33 is er een animatieteam aanwezig die leuke activiteiten voor de kinderen organiseren. Van knutselochtenden tot griezeltochten en kinderdisco. Dat wordt een gezellige boel in de zomermaanden!

Zijn er leeftijdsgenootjes?

animatie op camping na Venkove

Als je op vakantie gaat met de kinderen, dan is het fijn om te weten of er leeftijdsgenootjes aanwezig zijn.

Daar heeft familiecamping Na Venkově iets op bedacht. Op hun site kan je op de pagina leeftijdsgenootjes zien hoeveel kinderen van een bepaalde leeftijd, in een bepaalde week, aanwezig zijn.

Elk jaar komen vele Nederlandse gezinnen naar deze camping omdat ze weten dat er ook veel andere Nederlandse gezinnen zijn.

Uniek is dat pesten niet getolereerd wordt op de camping. Gebeurt het wel, dan wordt er gepraat met de betrokkenen om het pesten de kop in te drukken.

Ook komen er veel kinderen met vormen van autisme, veel ouders verbazen zich erover hoe snel de kinderen zich op de camping op hun gemak voelen.

Dus ook kinderen met een beperking zijn van harte welkom op camping Na Venkově en zullen er genieten van een heerlijke vakantie!

Kampeerplaatsen en Huur accommodaties

Skelteren op camping Na Venkove

Naast een plekje op de camping kan je bij familiecamping Na Venkově ook accommodaties huren.

Je kan kiezen uit caravans met extra diepe voortenten, diverse vouwwagens en bungalowtenten.

Voor ieder gezin is er wel een passende accommodatie. Ze zijn allen zeer compleet ingericht inclusief dekbedden, kussens en bedlinnen. De caravans zijn voorzien van TV met Nederlandse zenders.

Het moderne sanitairgebouw is van Nederlandse makelij, de douches zijn afsluitbaar en werken op een muntsysteem. Er is ook een mindervalide douche- en toiletruimte die gebruikt kan worden als familiedouche met babybadje.

Ook is er gratis Wifi beschikbaar met dekking over het gehele terrein.

Kortom...

Jan en Corrie Hoek hebben samen met hun kinderen een mooie camping gecreëerd. Van 's ochtends vroeg, om 5.30 uur stond Jan het sanitair al schoon te maken, tot 's avonds laat zorgen ze ervoor dat het de gasten aan niets ontbreekt.

Na Venkove is een overzichtelijke kleine camping, waar kinderen zich snel thuis voelen.

Ouders kunnen heerlijk relaxen terwijl ze toch een oogje in het zeil kunnen houden. Er wordt veel gedaan om het de kinderen en ouders naar hun zin te maken.

Een heerlijke, kindvriendelijke camping dus die we warm aanbevelen. 

Wil je weten welke uitstapjes wij in de omgeving gemaakt hebben? Lees dan verder over onze uitstapjes in de omgeving van Camping na Venkove.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)