Genieten van de Bourgondische natuur bij Morvan Rustique

In het hart van de Bourgogne, bij het natuurpark Morvan, ligt het kleinschalige vakantiepark Morvan Rustique. Een heerlijke plek om met kleine kinderen tot rust te komen.

De lodgetenten bij Morvan Rustique

In het hart van Frankrijk ligt de Bourgogne. Een mooie, rustige streek op ongeveer 7 uur rijden van Nederland.

En in de Bourgogne ligt het prachtige natuurpark "Parc Naturel Regional du Morvan".

Dit park kenmerkt zich door een heuvelachtig landschap, bronnen en beekjes, bossen, heggetjes en weides met charolaiskoeien en fantastische vergezichten.

Hier hebben Nancy en Arjen Morvan Rustique gecreëerd. Een heerlijk kleinschalig vakantiepark voor jonge gezinnen en natuurliefhebbers.

Helaas is de samenwerking met Morvan Rustique gestopt.

Kijk hier voor meer unieke kleinschalige vakantieparkjes in Frankrijk

Nancy en Arjen vonden hun droomplek

Om de drukte in Nederland te ontvluchten, gingen Nancy en Arjen Blok op zoek naar een rustige plek om hun droom te verwezenlijken.

Na enkele omzwervingen vonden ze in 2006 zo'n plek in de prachtige natuur van natuurpark Morvan in de Franse Bourgogne.

Hier zijn ze gestart om een vakantieparadijsje te realiseren, met succes! Op het ruime terrein van 5 hectaren hebben zij 6 vakantiewoningen ingericht. En vanaf 20 mei tot 16 september komen daar nog een 4 lodge-tenten en een kampeerplaats bij.

Hier verwelkomen ze vakantiegangers die met hun gezin komen genieten van quality time in de natuur.

Gîtes en Lodge-tenten

Enkele gîtes bij Morvan Rustique

Op het ruime terrein bevinden zich 6 vakantiewoningen, oftewel Gîtes, zoals de Fransen zeggen.

De gîtes zijn geschikt voor 2 tot 6 personen. Ze hebben leuke namen gebaseerd op de Gallische hoofdstad "Bibracte" dat op 5 km afstand ligt, zoals Asterix, Obelix, Eduens en Menhir.

Alle gîtes zijn mooi ingericht, bieden veel privacy, en zijn geschikt voor jonge kinderen.

Daarnaast zijn er 4 prachtige lodge-tenten, ieder geschikt voor 5 personen. Ze staan op een helling met fraai uitzicht over het terrein, het dorp Saint Prix en Morvan, en de bossen.

Uiteraard zijn ook de Lodge-tenten van alle gemakken voorzien. Hier kom je echt tot rust.

Voorzieningen voor kinderen

Het opzetzwembad op het terrein van Morvan Rustique

Alle accommodaties zijn ingesteld op kinderen. Er zijn traphekjes in de gîtes en een hekje om het terras van de lodge-tenten. Daarnaast zijn er kinderbedjes, kinderstoelen, een baby-badje enzovoorts.

Op het veilige terrein hebben de kinderen alle ruimte om te spelen. Er zijn diverse speeltoestellen, speelhuisjes, en een gezamenlijke speelruimte.

In juli en augustus wordt er een opzetzwembad geplaatst, waar de kinderen de grootste pret hebben.

En dan zijn er nog de dieren in de kinderboerderij.

Kinderboerderij

De kinderen borstelen pony Puck

De grootste attractie van Morvan Rustique zijn echter de dieren. Er is een kinderboerderij met kleine boerderijdieren als kippen, hoenders, konijnen, verschillende soorten eenden.

De show wordt hier gestolen door de hangbuikzwijntjes Peppie en Kokkie. Deze krijgen de meeste aandacht van de kinderen, en mogen door hen worden gevoerd.

Dan lopen ook de drie lieve poezen Gijs, Catootje en Caline nog rond. En als klap op de buurpijl zijn er de ezeltjes Judith en Julan, en de shetlandpony Puck. Zij vinden het heerlijk om door de kinderen geknuffeld en geborsteld te worden.

Paardrijden of tractorrijden

Tractor rijden met Arjen

Dacht je dat we dan alle dieren gehad hadden? Dan heb je het mis. In een grote weide grazen nog 8 paardjes van het ras Irish Cob.

Eén ochtend in de week is er voor de kindjes onder begeleiding van Arjen en Nancy de mogelijkheid om in de rijbak wat rondjes te rijden op Puck en/of één van paardjes.

Zijn de kinderen niet zo van paarden? Geen nood, er kan ook worden meegereden op de tractor. Gezellig met Arjen tussen de huizen door.

Hebben jullie juist wel rijervaring? Dan is er de mogelijkheid om met Nancy een mooie buitenrit te maken, door natuurpark Morvan.

Volop gastvrijheid en activiteiten

Wandeling met de kinderen

Niet allen bij de paarden staan Nancy en Arjen voor je klaar. Op het kleinschalige vakantiepark staat hun gastvrijheid voorop.

Iedere week maken ze met gasten een gezamenlijk wandeling waarbij ze veel informatie geen over de streek. Deze wandelingen zijn ook voor kinderen geschikt.

Op dinsdag en donderdag kan je een maaltijd bestellen die bij je accommodatie wordt gebracht. En op maandag t/m vrijdag kan je verse broodjes bestellen.

Eén dag in de week is er een masseuse voor verschillende behandelingen waar gasten op kunnen inschrijven.


Keer terug van Morvan Rustique naar Bourgogne met kinderen
Keer terug naar Vakantie met Kinderen

Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!