Molecaten Flevostrand, kies jouw plekje wel of niet aan het Veluwemeer

Bij Biddinghuizen aan het Veluwemeer ligt camping/vakantiepark Molecaten Flevostrand. Met verschillende leuke chalets en kampeerplaatsen, maar welke moet je nu kiezen?

Leuke kleurige chalets bij Molecaten Flevostrand

Molecaten Flevostrand is een perfecte camping voor de watersporter. En het heeft steeds meer verhuuraccommodaties en faciliteiten, zodat het ook een volwaardig vakantiepark is.

Maar wat moet je nu kiezen? Een staanplaats aan het water of niet. Of een complete huuraccommodatie, maar welke dan?

De keuze is reuze. Maar het is ook wel belangrijk om te weten wat je precies kiest. Zo is de naam Flevostrand wat verwarrend, want soms moet je voor het strand best een eind lopen.

Hoe dan ook, het is een prachtig park, en met onderstaande info kan je de voor jullie beste plek kiezen.

Faciliteiten gedeeld met Landal

Het buiten zwembad van Molecaten Flevostrand, met op de achtergrond het terras van het restaurant

Bij de ingang van Molecaten Flevostrand tref je uiteraard de receptie. Die bevindt zich in een groot gebouw met ook alle andere faciliteiten.

Zo vind je hier een kleine supermarkt, een snackbar en restaurant inclusief terras met uitzicht op het Veluwemeer.

Er is ook een leuk binnenzwembad. En ook een buitenzwembad met peuterbad, al zijn die niet zo groot. Wel groot is het bijbehorende grasveld, met een speeltoestel en airtrampoline.

Het gebouw heeft ook ruimtes voor de animatie, en een chillruimte voor tieners.

Opvallend is dat al die faciliteiten gedeeld worden met Landal Waterparc Veluwemeer, dat naast Molecaten Flevostrand ligt. Zo zul je dus Bollo met Mollie (en eventueel Caatje) in dezelfde show tegenkomen!

Waar is dat (Flevo-)strand?

Gevonden! Het Flevostrand aan het Veluwemeer

Wandelend vanaf de receptie langs alle kampeervelden vroegen we ons af, waar is toch het strand, het heet immers Molecaten Flevostrand?

De meeste velden liggen echter binnen de dijk van het Veluwemeer. Pas na een aardige wandeling langs diverse velden kan je de dijk over. En dan kom je inderdaad bij enkele, openbare strandjes.

Uiteraard kan je ook bij de centrale faciliteiten over de dijk naar het Veluwemeer. Maar hier bevinden zich een jachthaven, en diverse kampeervelden met gras en steigers aan het water. Daar dus geen strand, maar wel leuke kampeerplaatsen.

Kampeerplaatsen wel of niet aan het meer

Mooie strandcampingplaatsen!

Let dus op als je een kampeerplaats boekt bij Molecaten Flevostrand. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een Strandcampingplaats, en een Comfortplaats.

De Comfortplaatsen liggen dus niet aan het Veluwemeer. Zij liggen aan een leuk campingveld binnen de dijk. Het strand ligt aan de andere dijk, en is via een korte wandeling via een trap bereikbaar (de kampeervelden liggen in de buurt van die trap).

De strandcampingplaatsen liggen dus wel aan het Veluwemeer. Maar eigenlijk dus ook niet aan een strand. Willen de kinderen zandkastelen bouwen, dan moet je dus nog wel een stukje lopen naar de strandjes.

Op de veldjes aan het meer worden veel vaste plaatsen en seizoensplaatsen verhuurd. Geen wonder, dit zijn hele mooie stekjes waar jong en oud zich goed kunnen vermaken.

Er zijn ook nog plaatsen met en zonder huisdieren, kijk dus even goed naar de verschillende

Verhuur accommodaties aan leuke veldjes

De luxe safaritenten staan aan een zand-veld

De verhuuraccommodaties bevinden zich allemaal aan veldjes binnen de dijk. Maar geen nood: dit zijn ook een soort strandjes...

In het midden van ieder veldje staat namelijk een speeltoestel in het zand. En bij de ingerichte safaritenten is het hele veld zelfs zand. Die safaritenten zijn trouwens luxe uitgevoerd, met plek voor 5 personen. Ze hebben zelfs douche en WC, en bij de lodge-variant slapen de kinderen op de 1e verdieping.

Naast die mooie tenten zijn er diverse soorten chalets en stacaravans. Het verschil tussen die 2 is trouwens vooral het ontbreken van een veranda bij de stacaravans. Wel liggen deze dichter bij de centrale faciliteiten.

De leuke chalets zijn er in verschillende soorten, grootte en kleuren.  Ze zijn er voor 4 en 6 personen. En eigenlijk vind ik de zogenaamde kampeercabin voor 5 personen er ook bij horen.

Activiteiten op en rond het vakantiepark

Pannenkoekenboerderij en speeltuin Hans en Grietje

Molecaten Flevostrand ligt natuurlijk ideaal voor alle watersporters. Je kan zelfs je eigen boot meenemen, of er één huren bij de naastgelegen jachthaven. Maar ook zeilen, surfen, waterskiën en banaanvaren horen tot de mogelijkheden.

En er is meer. Want het vakantiepark ligt ook dichtbij attracties zoals Walibi Holland, het Aviodome en Flevo on Ice. Bij die laatste zijn in de zomer heel veel leuke activiteiten, zoals obstacle run, skeeleren en een kids funpark.

Nog dichterbij ligt het Harderbos, voor een leuke wandeling in de natuur. En wandel je wat langer door (of ga met de auto), dan kom je bij het Pannenkoekenhuis Hans en Grietje. Hier moet je echt geweest zijn. Is het niet voor de pannenkoeken, dan wel voor de belevenis met het grote speelterrein er omheen.

Kortom, kijk snel wat er beschikbaar is en boek jouw favoriete plekje op


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)