De meren in Italië, heerlijke bestemmingen voor een kindervakantie

Aan de meren in Italië kan je een heerlijke gezinsvakantie beleven. Heerlijk toeven aan het water, met leuke stadjes en dorpjes in de directe omgeving.

Onze kinderen zwemmen in het Gardameer in het Noorden van Italië tijdens een vakantie hier

Het Italiaanse merengebied ligt aan de rand van de Alpen in Noord-Italië.

Tussen de uitlopers van de bergen vind je diverse prachtige meren. Met leuke stadjes en dorpen eromheen, perfect voor een vakantie met kinderen. Lees hier meer over het:

Lago Maggiore

Het Lago Maggiore in Italie, een heerlijke plek voor een kindervakantie aan het strand

Het Lago Maggiore ligt op de grens met Zwitserland en wordt ook wel Lago Verbano genoemd. Het is al sinds eeuwen een vakantieoord. Eerst voor de adel, nu ook voor "gewone" mensen.

Wil je naast luieren aan het meer en genieten van de prachtige omgeving ook wat cultuur snuiven? Dan is een bezoekje aan het historische centrum van Verbania wel leuk. Ook kan je op Isola Bella, één van de Borromeïsche eilandjes, een fraai kasteel in barokstijl bekijken. Hier is ook een prachtige terrassentuin.

Vanuit Stresa vertrekken dagelijks boten naar de Borromeïsche eilanden. En als je dan toch in Stresa bent, dan kan je met een kabelbaantje naar de top van de berg Monte Mottarone.

In het mooie plaatsje Arona vind je karakteristieke winkels en een romantische boulevard.

Leuk voor kinderen is Museo dei Trasporti in Ranco. Een museum vol transportmiddelen.

Het Comomeer

Prachtige huisjes langs het Comomeer

Het Comomeer is het derde grote meer in de Italiaanse Alpen. Hier vind je verschillende leuke stadjes zoals Varenna met zijn vrolijk gekleurde vissershuisjes.

De stad Como is ook zeker een bezoek waard. Het oude gemeentehuis "de Broletto",  is prachtig.  En de dom die ernaast staat ook.

In de directe omgeving zijn ook leuke activiteiten voor kinderen te vinden, maar er zijn helaas geen campings aan het Comomeer. Wel andere kindvriendelijke accommodaties, die we verzameld hebben op de volgende pagina:

Het Iseomeer

Lago d'Iseo

Vlakbij Bergamo ligt het idyllische meer van Iseo.

Het eiland Monte Isola steekt er hoog bovenuit, maar veel mooier is het kleine Isola di Loreto. Met een veerboot vanuit Sale Marasino of Iseo kun je de eilanden bezoeken.

In de stad Iseo kan je het kasteel Oldofredi en de Sant’Andrea kerk bezoeken. Maar ook wel indrukwekkend zijn de natuurlijke stenen piramiden genaamd Fate di pietra.

Nog meer tips, plus kindvriendelijke accommodaties vind je op de pagina

Het Idromeer, een verborgen parel

Zeb en Tycho rennen het Idromeer in

Het kleinste van de meren op deze pagina mag je eigenlijk niet missen, of toch wel... Want het massatoerisme heeft het Idromeer nog niet gevonden, en dat maakt het juist zo mooi.

Het idyllische Idromeer ligt tussen het Gardameer en het Iseomeer in. Ook als je bij één van die meren verblijft, is een uitstapje naar het Idromeer een aanrader.

Maar nog beter is als je in de buurt van dit rustige paradijsje verblijft. Je leest er meer over op de pagina

Meer van Lugano

Het Luganomeer

Het meer van Lugano ligt op de grens van Zwitserland en Italië, verscholen tussen de bergen van de Zuidelijke Alpen.

De meeste dorpjes aan het meer liggen op Zwitsers grondgebied. Een aantal kleine dorpjes/stadjes in Italië.

Porlezza is zo'n echt Italiaans sfeervol stadje. Met 4500 inwoners en vele sfeervolle winkeltjes, restaurantjes en gezellige terrasjes is het hier goed toeven. Op zaterdag is er een gezellige markt op de boulevard. 

Het meer van Lugano ligt tussen het Comomeer en Lago Maggiore in.

En dan nog het Trasimenomeer

Kites bij het Trasimenomeer

Deze ligt eigenlijk niet in het Noorden van Italië, maar wat Zuidelijker in Umbrië.

Maar het Trasimenomeer, of Lago di Trasimeno, is zeker wel het vermelden waard. Het ligt op de grens van Toscane en Umbrië. Hier geniet je van de heuvels, de Middeleeuwse stadjes en de watersport.

Het Trasimenomeer bevat ook een beschermd natuurreservaat, waar vele soorten vogels broeden. Ook voor de natuurliefhebbers een top-bestemming dus.

Lees meer op de pagina...

Bekijk ook deze regio's in Noord-Italië:


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)