Landal Mont Royal voor een leuke vakantie aan de Moezel met kinderen

Wij zijn helemaal enthousiast van Landal Mont Royal! Een vakantiepark met uitzicht op de Moezel en een plek waar de kinderen volop kunnen spelen.

De geitjes zijn geliefd bij vele kinderen

Toen wij aankwamen bij Landal Mont Royal werden we begroet door een geit. Terwijl we wandelend langs zijn hok liepen naar de receptie kwam die gezellig naar ons toe en liet van zich horen. Behhh...lkom. Huh, hoorde ik dat nou goed?

Ook bij de receptie worden we hartelijk welkom geheten. Van de receptioniste krijgen we de sleutel van onze bungalow en de informatie over het park.

Door het speeltuintje en langs de minigolf wandelen we nog even naar het terras. Wauw, wat een uitzicht. Je kijkt precies uit op een lus in de Moezel, met wijngaarden op de helling en de dorpjes Kröv en Wolf.

Want Landal Mont Royal ligt op een heuvel. De bungalows liggen aan verschillende kanten tegen de helling opgebouwd. En op de top vind je alle faciliteiten en de receptie.

Speelplezier, Bollo club en adventure golf

Tycho is aan slag met de Adventure Golf

Voor het terras van het restaurant ligt een heerlijke speeltuin waar de kinderen kunnen glijden, springen, klimmen en schommelen.

Kleine kunstenaars kunnen een paar dagen per week bij de Bollo Club terecht waar ze kunnen spelen, schilderen en knutselen. Er is hier geen personeel van Landal aanwezig, maar als ouders mee gaan mogen de kinderen gebruik maken van de spullen die er staan.

Knutselen jouw kinderen liever in het vakantiehuis? Dan kan je bij de receptie kleine knutselpakketjes kopen. Ook kan je diverse bordspellen lenen en de escape koffer huren. Een geweldig spel voor kinderen vanaf 8 jaar met leuke opdrachten.

Maak tijdens je vakantie ook nog even tijd vrij voor een partijtje adventure golf. Een leuke activiteit voor jong en oud!

Zwemmen bij Landal Mont Royal

Max in het zwembad van Landal Mont Royal

Landal Mont Royal heeft ook een klein binnenbad waar je met de kinderen lekker kan zwemmen.

Terwijl de kids plezier maken kan jij een paar baantjes trekken.

Voor de kleintjes is er een peuterbadje waar ze volop kunnen spetteren in het ondiepe water. Bollo kijkt vanaf de rand van het bad toe met zijn zwemband om.

Kook je zelf of ga je liever lekker uit eten?

Uit eten in het restaurant van Landal Mont Royal

In hetzelfde gebouw als de receptie vind je een kleine winkel waar je terecht kan voor verse broodjes en de dagelijkse boodschappen. Ook zijn er wat kleine souvenirtjes te koop.

Vrij groot is de wijnwinkel bij Landal Mont Royal, die natuurlijk de lekkerste wijn uit de Moezelstreek verkoopt.

Heb je een avondje geen zin om te koken? Dan kan je lekker uit eten in de brasserie. Op het menu staan natuurlijk schnitzels, maar ook kroketten en frikandellen voor de kids.

Voor de snelle trek kan je ook frites en snacks afhalen. Er zit bij het restaurant een venster waar je je bestelling op kan geven.

Bungalows in allerlei soorten en maten

De accommodaties van Landal Mont Royal met uitzicht

Bij Landal Mont Royal heb je bungalows voor 2, 4, 6, 8, 10 en 12 personen. Allemaal zijn ze voorzien van gratis wifi.

Wil je uitzicht hebben op de lus en de dorpjes Kröv en Wolf? Dan kan je het beste de 6-persoons bungalows 6c1 kiezen. De nummers 85, 86 en 87 liggen prachtig en ook dichtbij het centrumgebouw.

Wij zaten in een 6-persoons bungalow 6c2. Hier wordt het uitzicht wat belemmerd door de bomen, maar dat is ook geen straf. Deze bungalow heeft ewl grote ramen en een terras. Van 's ochtends vroeg tot een uurtje of 4 schijnt de zon in de bungalow. Wat eind februari, toen wij er waren, echt heerlijk is.

De woonkamer van onze bungalow bij Landal Mont Royal

De inrichting is gezellig met de luxe van een vaatwasser, 2 badkamers en een apart toilet.

Nu er geen blad aan de bomen zat konden we 's avonds de lichtjes van het dorpje Enkirch in het Moezeldal zien. Maar als er blad aan de bomen zit, zie je daar niets meer van. Wel zie je nog een stukje van het heuvellandschap.

Hou je wel van een beetje warmte en luxe, kies dan voor een bungalow met sauna.

Leuke uitstapjes in de omgeving

Zeb en Sabine in de Splash in Eifelpark Gondorf

Van begin april tot eind oktober kan je gaan klimmen in het klimpark Mosel Adventure Forest. Het ligt op maar 1,5 km van het vakantiepark. Je kan er dus ook te voet naartoe.

Je komt dan ook bij de Vestingruïne Mont Royal waar je gelijk even een kijkje kan nemen. Verwacht daar nite teveel van, je moet ernaar zoeken en er is niet zoveel van te zien.

Wil je in een groter zwembad zwemmen, dan kan je naar Erlebnisbad Zell gaan waar ze een buiten en binnenbad hebben en een waterglijbaan. Het ligt op 6 km van Landal Mont Royal.

Voor een dagje pretpark kan je naar Eifelpark Gondorf gaan. Het park is niet zo groot maar wel leuk en heeft ook een wildpark die in de wintermaanden geopend is. Het attractiepark is open van april t/m oktober. Eifelpark Gondorf ligt op ongeveer 46 km van het vakantiepark.

Op ongeveer 3 kwartier rijden ligt de hangbrug Geierlay. Het is voor groot en klein een belevenis om over de brug te wandelen.

Patrick en Zeb struinen door de straatjes van Bernkastel-Kues

Een uitdagende wandeling is de Klettersteig Calmont. Van het plaatsje Ediger-Eller wandel je door de wijngaarden naar Bremm. Onderweg kom je diverse uitdagende klimmetjes tegen. Erg leuk, al is het geen echte klettersteig.

Terug kan je langs de Moezel lopen of bovenlangs over de heuvels. Het is een half uurtje rijden naar Ediger Eller, voor de wandeling moet je zo'n 3 uur uittrekken.

Het bekendste plekje aan de Moezel is Cochem. Dat is ook zeker een aanrader om te bezoeken. Maar dichterbij is Bernkastel-Kuez zeker net zo leuk. Je kijkt er echt je ogen uit. Ga er lekker struinen door de knusse straatjes en bewonder de prachtige vakwerkhuisjes. Er zijn vele leuke winkeltjes en natuurlijk mag een ijsje niet ontbreken.

Handig, download de Landal App

De Landal app

Heel handig is het om gebruik te maken van de Landal app. Daar kan je gemakkelijk broodjes bestellen die je 's ochtends dan af kan halen.

Maar ook het reserveren van het restaurant kan gemakkelijk via de app.

Het programma van Fun & entertainment is daar ook te zien en er staan tips in voor leuke uitjes in de omgeving.

Ook met uitchecken is er een handige checklist.

De bungalows van Landal Mont Royal

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)