Het Eifelpark Gondorf, kleinschalig pretpark met wildpark in de Eifel

De populaire vakantieregio Eifel in Duitsland heeft ook een leuk pretpark: Eifelpark Gondorf. Niet zo groot, wel heel leuk en met wildpark.

We suizen de wildwaterbaan af in het Eifelpark

Het Eifelpark ligt bij het plaatsje Gondorf in de Zuidelijke Eifel, ten Oosten van Bitburg. Het is kleiner dan de bekende pretparken in Duitsland, en heeft geen hele grote achtbanen. Toch is er genoeg om je een hele dag te vermaken.

Wij waren er in de Meivakantie van 2022, en het viel op hoe rustig het was. In Duitsland is er dan geen vakantie, dat verklaart een hoop. Maar er waren zo weinig mensen dat diverse attracties alleen voor ons werden aangezet.

Dit zal in de zomervakantie zeker anders zijn. Maar in het ruim opgezette park zijn dan ook vast rustige plekjes te vinden.

Entree en onderste deel met speeltoestellen

Leuke nieuwe attractie de Wildwechsel

Vanuit de entree word je verwelkomd door een paar dansende beren en loop je door de bosrijke omgeving tot je bij de eerste attracties komt: mini-scooters en glijbanen.

Dit onderste deel van het Eifelpark heeft vooral kleine attracties. Leuk voor kleine kinderen, maar ook wat oudere kinderen waarderen bijvoorbeeld de korte vrije val in één van de glijbanen.

Wanneer we weer doorlopen door een stukje groen komen we op een tweede plein met attracties. Hier vinden we leuke bootjes met waterpistool, trampolines en de nieuwe Wildwechsel. Een leuke attractie waarbij je zelf kiest wanneer je harder rondgaat.

Ook hier dus geen grote attracties, al wordt er voor de zomer nog een nieuwe grote boosterattractie geplaatst.

Een leuke zomerrodelbaan

Een zomerrodelbaan diet het altijd goed!

Dit plein is ook het startpunt van de zomerrodelbaan. Altijd een succes en dus ook hier, al zal het in de zomer wel druk zijn.

Eenmaal in het karretje wordt je omhoog gehesen van het Dal- naar het Bergstation. Hier krijg je alvast een kleine glimp van de attracties hier. Jammer genoeg kan je er niet uitstappen, dat had een stevige klim later kunnen besparen.

Hoe dan ook, vanaf het bergstation suis je weer naar beneden, met scherpe bochten waar je zelf je snelheid bepaalt.

Een wildpark met beren, wolven en lynxs

Zeb staat bij het wolvenverblijf in het Eifelpark

Vanaf het dalstation kan je het wildpark gedeelte van het Eifelpark inlopen. Een groot stuk bos is hier afgezet waar diverse soorten (vooral Europese) dieren rondlopen om bewonderd te worden.

Maar voor je daar aankomt kom je langs de verblijven van de stokstaartjes, hamsters, konijnen en walabi's (kleine kangaroes). En het evenementenplein waar roofvogel- en hondenshows worden gehouden.

Daarachter zijn ook nog de verblijven van de wolven, beren en lynxs. Deze dieren worden dagelijks gevoerd.

Door het wildpark rijdt ook een treintje. Handig om die te nemen, want het is een flink stuk omhoog klimmen als je de hele route volgt. En stap dan uit bovenaan, bij het tweede deel van het pretpark.

Omhoog naar het tweede speelgedeelte

Proberen elkaar te raken in de ballenbak

Vanuit het dalstation kan je ook te voet naar het tweede deel. En achteraf hadden we spijt dat we het treintje niet genomen hadden. Eenmaal daar vraag je je af of het hier nog in aanbouw is. Maar nee, dat is het thema van enkele attracties hier.

Verder is dit tweede deel vooral een grote speeltuin. Met veel speeltoestellen, en enkele attracties zoals de zweefmolen.

Leuk zijn hier ook de waterspeelplaats, en de ballenbak waar kanonnen staan om de zachte ballen naar elkaar te schieten. En niet onbelangrijk, er zijn diverse plekken waar de ouders even rustig kunnen zitten terwijl de kinderen zich uitleven.

Bovenin zijn de piraten...

Tycho en Zeb spuiten elkaar nat bij de spuitbootjes

Nog een stukje verder omhoog komen we in het themagebied van de piraten. Hier vind je onder andere een familieachtbaan, spuitbootjes en een draai-attractie die we beneden ook hadden, maar dan op het water.

Ernaast, in hetzelfde thema, vinden we de grootste attracties van het Eifelpark. Te beginnen met de achtbaan. Dit is een soort crazy mouse met snelle bochten. Valt niet in de categorie echt grote achtbanen, maar is wel leuk.

Dan een grote vrije val toren. Deze is wel echt hoog, en dus spectaculair.

Tenslotte de wildwaterbaan, met twee maal een splash. Deze is zeker leuk, al kan de aankleding een stuk beter. Nu is het een grote stellage, waar het toch ook in de bestaande heuvels geïnstalleerd had kunnen worden.

En het Wilde Westen

Zeb maakt graag een rondje in de Pony-express

Via een doorgang in de piratenmuur komen we in het laatste themagebied: het Wilde Westen.

Hier kan je een rondje rijden in de carrousel, of op de paarden in de Pony-Express. Ook zijn er botsauto's en trampolines te vinden.

Geen zin om helemaal terug naar beneden te wandelen? Geen probleem, want hier is een tweede in- en uitgang. Wel zo handig als je de auto ook op de Bergparkplatz geparkeerd hebt, anders moet je daarvandaan alsnog naar beneden wandelen.

Al met al is er veel te zien en doen in het Eifelpark Gondorf. De echt grote (achtbaan) attracties ontbreken, maar de hoeveelheid attracties maakt dat weer goed. Je kan je hier zeker een volle dag vermaken. Heb je ook zin gekregen? Check hier de entreeprijzen! Wij bezochten het park op uitnodiging van Eifel Tourismus.

De Eifel is een geweldige bestemming voor gezinnen. Lees er alles over op de pagina: de Eifel met Kinderen

En check ook deze leuke uitjes in de Eifel:

Tip: Appartement Alte Schule

Alte Schule

Tijdens ons verblijf sliepen we in een appartement van Ferienwohnung Alte Schule. Het gebouw was van 1912 tot 1961 een basisschool. Daarna werd het gebruikt als kazerne, ziekenhuis, kerk, clubhuis en ten slotte heeft het een tijd leeg gestaan,

Sinds 2019 zijn ze bezig om het gebouw om te toveren tot een uniek vakantiehuis met verschillende appartementen. Wij zaten in appartement "Das Fräulein" met twee slaapkamers, badkamer, ruime keuken en woonkamer. Een appartement met vrolijke oranje kleuren.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)