Jonge ouders komen tot rust
bij La Perle du Lot

Voor jonge ouders is het leven plots hectisch geworden. Op vakantie wil je dus vooral uitrusten. En dat kan in een gîte of chambre d'hôtes bij La Perle du Lot.

La Perle du Lot vanuit de lucht gezien

In de prachtige regio de Lot in Zuid-Frankrijk, vlakbij de Dordogne, ligt de voormalige boerderij La Perle du Lot, oftewel de Parel van de Lot.

Het is prachtig gelegen op een heuvel, met uitzicht op het dorp Castelnau-Montratier. En met een hectare grond voor de gasten van de gites en chambre d'hotes.

Dit is het ideale stekje om tot rust te komen. Eigenaren Henny en Rob hebben vooral voor baby's en jonge kinderen volop voorzieningen.

Het paradijsje van Henny en Rob

Henny en Rob Engels, eigenaren van La Perle du Lot

In het jaar 2000 besloten Henny en Rob Engels met hun 3 dochters naar Frankrijk te verhuizen. Op zoek naar een vrijer en gezonder leven.

Aanvankelijk streken zij neer in de Allier, waar zij 14 jaar lang een camping bestierden. Nu de kinderen het huis uit zijn, werd het weer tijd om te verkassen.

Bij hun eerste bezoek aan La Perle du Lot werden zij direct verliefd. Op de prachtige plek, en op de zonnige, zachte en vriendelijke omgeving van de Lot.

De boerderij werd verbouwd. Er ontstonden een tweetal gites en 2 luxe chambre d'hotes. Vooral ingericht voor jonge ouders en hun kroost.

Mooie Gîtes en Chambre d'Hôtes

Volop ruimte in de grote gîte

In  de schuur is een mooie, ruime, gezellige  5-persoons gîte gemaakt. Met een heerlijk overdekt terras, en 3 slaapkamers waaronder een kinderkamer met leuke kinder accessoires. Er staat een speelgoedkist, er zijn kinderboeken en kinderdvd’s.

Ook in de schuur zijn 2 luxe Chambres d’Hôtes. Ieder heeft zijn eigen entree en terras en als je in de gîte woont heb je geen kijk op de mensen in de chambres.

Aan het huis van Henny en Rob zelf is van de aanbouw een gezellige 2-persoons gîte gemaakt, helemaal gelijkvloers. Deze heeft ook een groot terras. Dus ook weer een eigen entree.

Zowel de chambre d'hôtes als de kleine gîte zijn geschikt voor 2 personen plus een baby/peuter. Er is een babypakket compleet met campingbedje, kinderstoel, aankleedkussen enzovoorts.

Zwembad, sauna en jacuzzi

De Jacuzzi en het zwembad in de tuin

Op het ruime terrein is een heerlijk zwembad aangelegd. Met ligstoelen en een groot grasveld waar de kleine heerlijk kan rondkruipen.

Buiten staat ook de heerlijke jacuzzi. Vooral ook 's avonds een heerlijke attractie met uitzicht op de sterrenhemel.

In de schuur is ook een ruimte met infrarood sauna en extra douche en toilet.

Alles is dus aanwezig om te genieten van je rust. Zeker als je aanschuift bij de Table d'Hote van Henny en Rob op het grote terras.

Geniet van de omgeving met of zonder de kleine

Maak een boottocht op de rivier de Lot

Op La Perle du Lot kan je heerlijk genieten van de rust. Maar in de omgeving is ook genoeg te beleven. Heerlijk om er met de kleine op uit te trekken. Of zonder de kleine, want Henny en Rob passen graag op.

Ga wandelen in de afwisselende natuur met groene valleien, rivieren, rotsen en grotten. Bezoek de gezellige, middeleeuwse dorpjes en steden, of bezoek één van de attracties in de buurt.

Zo is er een leuke stoomtrein, verschillende dierentuinen, kastelen, miniatuur Parijs en Pretpark Walibi in Agen. Genoeg vertier dus, ook als je kinderen al iets ouder zijn.

Meer Informatie?

Alle velden met een sterretje zijn verplicht

Keer terug van La Perle du Lot naar Kindvriendelijke Chambre d'Hotes
Keer terug naar Vakantie met Kinderen

Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!