Logeren bij de boer bij Camping La Chassagne in de Auvergne, Frankrijk

In Sussat, tussen de mooie heuvels van de Auvergne ligt Camping La Chassagne. Een kindvriendelijk paradijsje waar de kinderen genieten van de rust, ruimte en vele activiteiten.

La Chassagne in Sussat (pas op: er is nog een camping met dezelfde naam in de omgeving) is een kleinschalige boerencamping, gerund door de Nederlanders Gijs en Irma.

Het ligt in het vulkaanlandschap van de Auvergne. Met diverse leuke uitstapjes in de omgeving. Zoals een klimpark, dinosaurusmuseum, het park Vulcania en pretpark Le Pal.

Maar op de camping zelf is ook genoeg te doen voor kinderen tot een jaar of 10. En als ouders kom je hier helemaal tot rust.

Het paradijsje van Gijs en Irma

la chassagne meiden geschminkt

Gijs (als leraar op de basisschool) en Irma (als verpleegkundige) hadden allebei ervaring met het zorgen voor mensen toen zij naar Frankrijk vertrokken.

Vanuit die achtergrond hebben zij La Chassagne opgezet. En vanuit die achtergrond verzorgen zij hun gasten met hart en ziel.

La Chassagne staat dan ook in het teken van gastvrijheid en kindvriendelijkheid. Door de camping kleinschalig te houden kunnen zij aandacht schenken aan alle gasten.

In het hoogseizoen richten Gijs en Irma zich op gezinnen met kinderen tot ongeveer 10 jaar. Daarbuiten zijn er ook rustzoekers zonder kinderen.

Gîtes en kampeerplaatsen

In de boerderij zijn 3 gîtes ingericht. Luxe en ruim van opzet als een volwaardig huis. Alle 3 zijn geschikt voor 4 tot 6 personen. Een babybedje en kinderstoel is gratis te leen.

Er is ook een kampeerbungalow voor 4 personen. Dit is een achthoekig huisje met een dak van zeil.

Daarnaast is er plek voor kampeerders. Er zijn 12 plaatsen, 4 voor caravans en 8 voor tent of vouwwagen.

Er is een toiletgroep met babyroom en een klein zwembad ter verkoeling.

Uitzicht op kasteel Veauce

Maar er is vooral veel ruimte. Het grote terrein is autovrij, dus heerlijk voor de kinderen om te spelen.

Vanaf het terrein is er een prachtig uitzicht, onder andere op het naastgelegen kasteel Veauce. Maar ook over het vulkaanlandschap van de Auvergne.

De zeer ruime kampeerplekken hebben allemaal een grote picknicktafel. En er is een creatieve speeltuin, een speelschuur, en alles wat een kind maar wenst.

Tal van activiteiten

La Chassagne speelveld

Er zijn vooral ook tal van activiteiten op de camping. Crêpes bakken, een ritje op de tractor, speurtochtje lopen over het terrein, niets is te gek voor Gijs en Irma.

En dan zijn er nog de aanwezige boerderijdieren. Kinderen vinden het heerlijk om de lammetjes de fles geven, kippen te voeren  en eitjes te rapen.

Ook kunnen kinderen helpen met proeven en ontdekken in de eigen moestuin. De groenten daarvan worden gebruikt in het restaurant, dat ook afhaalmaaltijden heeft.

Mee-eten bij de table d'hôte is ook mogelijk, en vrijdag is het pizzadag.

Kortom: je wordt volledig in de watten gelegd bij de kleinschalige boerencamping La Chassagne!


Keer terug van Camping La Chassagne naar de Auvergne met Kinderen
Keer terug naar Vakantie met Kinderen

Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!