Kindvriendelijke wintersport in Frankrijk en Oostenrijk

Wintersport met kinderen staat voor plezier en ontspanning. De kinderen leren spelenderwijs skiën, gaan de pistes op met een skiklas of ravotten in de sneeuw.

Je kan zelf ook heerlijk van de wintersport genieten, terwijl de kinderen in goede handen zijn en worden vermaakt.

Zowel in Frankrijk als in Oostenrijk zijn er dorpen die extra op kinderen gericht zijn. Makkelijke pistes en een kinderclub zorgen voor een super dag voor de kids.

"Familie Plus" label in Frankrijk

Snow fam week in Tignes

Er wordt steeds meer aandacht besteed aan het familievriendelijk maken van skigebieden in Frankrijk. Er komen meer voorzieningen en er wordt steeds meer aandacht besteed aan activiteiten, accommodaties en veiligheid.

Wintersportgebieden in Frankrijk die kind- en familievriendelijk zijn krijgen het label ‘Familie Plus’. In de selecteerde gebieden zijn kinderclubs, crèches, oefenweides en zijn er vaak andere activiteiten naast het skiën.

Bijvoorbeeld in het dorp Orcières. De kinderen kunnen hier terecht in ‘La Petite Ourse’ voor een sneeuwervaring met hun leeftijdgenootjes van drie maanden tot een jaar. De kinderen spelen hier binnen en buiten onder begeleiding van professionals.

Een kinderparadijs voor de wat oudere kinderen, 3 tot 6 jaar is kinderclub Piou-Piou, deze kinderen leren in een grote kindertuin op een speelse manier de kneepjes van het vak. 

Last minute tip

In het populaire skidorp Les Menuires wordt er ook aan de kinderen gedacht. Dit dorp in het grote ‘Les Trois Vallées’ gebied biedt mogelijkheden voor kinderen van elke leeftijd.

Er is een crèche en een mini club voor de allerkleinsten. Bij kinderclub Piou-Piou doen kinderen hun eerste ervaring op met skiën.

Les Menuires heeft een funpark met springkussens, ballenbakken en trampolines voor een leuke afwisseling van het skiën.

Wil je last-minute in het voorjaar nog op wintersport? Ook dan is Les Menuires een prima keuze. Door de hoge ligging is het sneeuwzeker tot in April. En de zonnige ligging maakt het een bestemming waar het prima vertoeven is met de kids.

Snow fam week in de Meivakantie

Ben je gebonden aan de schoolvakantie en zoek je een voordelig alternatief voor de relatief dure kerst- en krokusweken? Denk dan eens aan de Meivakantie!

In deze week vindt in Tignes de Snow Fam Week plaats, het wintersportevent voor families. Goedkope accommodaties, goede sneeuw en zon en allerlei leuke activiteiten voor jong en oud.

Speciale oefenweides in Oostenrijk

Skiën met kids in Oostenrijk

In Oostenrijk zijn er in de meeste gebieden speciale oefenweides. Hier zijn vaak ook andere activiteiten voor kinderen zoals speel toestellen.

Vooral in de wat bekendere dorpen zijn er in Oostenrijk vaak Nederlandse skileraren en klasjes.

Eén van de top kindvriendelijke skigebieden in Oostenrijk is Serfaus-Fiss-Ladies. In Serfaus zijn er twee kinderclubs en een crèche voor kinderen vanaf 3 maanden oud.

Het kinderland is groot en heeft aparte activiteiten en oefenweides voor elke leeftijd. En er is ook een buitenspeeltuin voor als de kinderen iets anders willen doen.

Onder professionele begeleiding maken je kinderen hier kennis met de wintersport.

Last minute tip

Ondanks dat Seefeld geen uitgesproken familiebestemming is, kunnen kinderen zich ook hier prima vermaken. Je vind er voornamelijk pistes van een eenvoudig niveau en ook buiten de pistes is er genoeg te beleven voor de allerkleinsten.

Even een dag niet skiën? Bezoek dan het Olympiabad voor een middagje zwemmen of kies voor schaatsplezier op één van de lokale ijsbanen.

Ook voor de Krokus heeft Seefeld vaak nog voldoende leuke aanbiedingen voor het hele gezin.

Wilt u meer informatie over deze kindvriendelijke skigebieden? Kijk dan op www.snowtime.nl.


Keer terug van Kindvriendelijke wintersport naar Wintersport met Kinderen
Keer terug van Kindvriendelijke wintersport naar Vakantie met Kinderen

Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!