Leuke kindvriendelijke campings in het Sauerland

Het Sauerland ligt net voorbij het Ruhrgebied. Net als het iets noordelijker gelegen Teutoburgerwoud is dit een gebied waar je heerlijk vakantie kunt vieren in de natuur. Zeker als je op één van deze kindvriendelijke campings verblijft.

Camping in de mooie omgeving van het Sauerland

Het Sauerland en het Teutoburgerwoud vallen beiden binnen de provincie Noordrijn-Westfalen. En beiden hebben prachtige bergen en bossen. Met in het Sauerland ook nog mooie meren.

Vooral het Sauerland is bekend in Nederland. Daar lees je alles over op de pagina over het Sauerland met kinderen.

In de zomer kun je in deze gebieden ook heerlijk kamperen. Hier heb ik de meest kindvriendelijke campings voor je verzameld:

Campings met zwembad in het Sauerland

Knaus Campingpark Hennesee Sauerland

animatie op het strand van de hennesee

De bosrijke Camping Hennesee ligt bij het plaatsje Meschede en dichtbij het stuwmeer de Hennesee. Een fijne plek om te wandelen of fietsen.

Op de Camping is een overdekte en verwarmd zwembad met sauna. De kinderen kunnen heerlijk spelen op de speelplaats met piratenschip of in het indianenkamp. Ook is er een kleine kinderboerderij. Het recreatiegebouw is de plek bij slecht weer. Je kunt er spelen in de speelhoek, poolen of tv kijken. 

Het animatieteam is in het hoogseizoen aanwezig met Nederlandse begeleiders voor de kinderen. Op het meer kun je windsurfen, zwemmen en vissen. Supermarkt en restaurant zijn aanwezig. Je kan er een stacaravan, tent of een staanplaats voor tent of caravan huren.

Campings met speeltuin in het Sauerland

Camping en vakantiepark Brilon

chalet op camping brilon

Camping en Vakantiepark Brilon is echt een thuisbasis om de omgeving te ontdekken.

Op de camping is een speeltuintje. Voor verder vermaak kun je terecht in het openbare Waldfreibad Gudenhagen wat op 10 minuten wandelen ligt. Voor dit 6.500 m² grote zwembad krijg je korting met de Sauerland card.

Het centrum van Brilon ligt op 3 km. Op deze vrij nieuwe camping kun je een chalet of stacaravan huren.

Campingplatz hof Biggen

Speeltuintje op de camping

Deze camping ligt bij het stadje Attendorn met een middeleeuws centrum en de bekende druipsteengrotten en op 4 km van het stuwmeer de Biggesee.

Vermaak voor de kinderen is er in de speeltuin, sportveldjes, de playstationruimte, animatie in het hoogseizoen en er is een kinderbioscoop. Een pizzarestaurant en supermarkt zijn aanwezig.

Je kunt er een staanplaats of caravan huren via de ANWB of een caravan via Booking.

Campings net ten noorden van het Sauerland

Net ten noorden van het Sauerland ligt de provincie Noordrijn-Westfalen. Van deze omgeving heb ik op de website (nog) geen aparte pagina. Maar omdat het zo dichtbij het Sauerland ligt, heb ik hier wat campings in deze omgeving.

Campingplatz Sonnenwiese

In het dorpje Vlotho in Noordrijn-Westfalen ligt aan een mooi meer de grote Camping Sonnenwiese met prachtig uitzicht op de beboste hellingen.

De camping heeft grotendeels vaste plaatsen maar ook toeristische staanplaatsen. Deze plaatsen liggen rondom een zwemvijver met kiezelstrand.

Op de camping kunnen de kinderen zich vermaken op het sportveld,  spelen in de speeltuin en tafeltennis. Ook kun je ontspannen in de sauna, solarium en zwembad.

Naast een plekje op de camping kun je hier ook een stacaravan huren.

Rohloff Ferienpark Buschhof

Speeltuin bij Rohloff Ferienpark Buschhof

Deze camping ligt aan de rand van het Weserbergland en het Teutoburgerwoud. Genoeg bossen dus om te ontdekken.

Op de camping is een zwemvijver met een ondiep en een semi-diep gedeelte (tot 1 meter diep). Verder is er een speeltuin en speelveld, en een kleine dierenweide, met onder andere pony's.

Je kan hier een kampeerplek boeken, of een ingerichte caravan voor maximaal 4 personen.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)