Kindvriendelijke campings aan de Costa Brava

De Costa Brava is de ruige kust van de provincie Gerona in Catalonië. Een prachtige plek om vakantie te vieren, zeker als je één van deze kindvriendelijke campings kiest.

Ik (Patrick) was in 2014 op een persreis langs verschillende campings langs de Costa Brava. En de volgende zijn zeker aanraders voor gezinnen met kinderen:

Camping El Delfin Verde, groot en groots

Camping El Delfin Verde. is één van de grootste campings aan de Costa Brava. Maar de sfeer hier doet me verbazen.

Zo komen we terecht in een ruime bungalow op een sfeervol ingericht gebied. Een soort mini-camping binnen de grote camping, met een leuk speelveld in het midden en volop groen. Een oase van rust die ik niet had verwacht.

El Delfin Verde is steeds meer gebieden op deze manier gaan herindelen. Op de rondleiding een dag later komen we langs al deze terreintjes, allen met een eigen karakter, erg leuk.

Op dit moment bestaat ongeveer 50% van de camping uit bungalows, en dat percentage is groeiende. De campingplekken worden echter ook nog uitgebreid. Waarbij in de nieuwe gedeelten de boompjes nog klein zijn, waar de oude gedeelten juist sfeervol en groen zijn.

Camping Las Palmeras

Bij Camping Las Palmeras is duidelijk dat hier bijzondere aandacht besteed wordt aan het comfort van de gasten.

Alleen het sanitair al is een genot om te zien. Bijzonder schoon, en gericht op gezinnen met kinderen. Kleine potjes voor de kleuters, baby-badjes, combi ouder-kind douches, aan alles is gedacht.

De camping zelf ademt rust uit. De speeltuintjes zijn slim opgesteld tussen de ruime kampeerplekken. En aan de zijkant bevinden zich mooie sportveldjes en de mini-club, waar overigens vooral creatieve activiteiten worden georganiseerd.

Het strand ligt op 200 meter afstand, toegankelijk via een bewaakte poort naar de camping. Maar zwemmen kan natuurlijk ook bij de 2 prachtige zwembaden, heerlijk tussen de palmbomen en bij het terras van het restaurant.

In het restaurant kregen we de heerlijkste gerechten voorgeschoteld. Wij krijgen daarbij gezelschap van de eigenaar en zijn vrouw. Maar als ik me niet vergis, krijgt iedereen op deze middel-grote camping die persoonlijke aandacht.

Camping Valldaro

De laatste overnachting op onze trip is in een bungalow op Camping Valldaro. Dit is een grote camping met vooral kampeerplekken in verschillende maten.

De bungalows hier zijn minder ruim dan die bij El Delfin Verde, maar de prijs is daar ook naar. Ook hier is er een trend in het creëren van kleinere gebieden op de grote camping, al is men er nog minder ver mee.

De faciliteiten op de camping zijn prima. Op twee plekken zijn er grote zwembaden, er zijn sportterreinen, en er is natuurlijk animatie.

Vakantiepark Cala Montjoi

Ten slotte een vakantiepark tussen de campings, die zeker de moeite waard is. Cala Montjoi ligt in een eigen baai van de Costa Brava. Het heeft een eigen strand, met gravel-achtig zand.

Op dit park verblijf je in mooie, zij het eenvoudige witte bungalows in het groen. Er zijn ook nog een 5-tal luxueuzere kamers met airco en TV.

Op het park zijn verder nog erg veel sportieve faciliteiten. Men richt zich vooral op actieve gezinnen en jongeren.

Er is echter genoeg te doen voor kinderen van alle leeftijden. Er is een baby-, mini, maxi- en tienerclub. En er zijn sportbanen, kayaks, en zelfs een duikschool op het park aanwezig. En buiten het park zijn er wandel- en mountainbike-paden om je op uit te leven.

Het vakantiepark hanteert een soort all-inclusive concept, met uitzondering van de huur van spullen en extra’s zoals massages en dranken aan de bar. Het eten is in buffet-vorm.


Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!