Kindercamping Scheldeoord, het pareltje aan de Westerschelde

Hey jongens, we gaan een weekend naar Camping Scheldeoord in Baarland in Zeeland.

"Waar gaan we heen en waar ligt dat" vragen Zeb en Tycho in koor. We pakken de kaart erbij en zien dat de camping in Zuid Beveland ligt, aan de Westerschelde.

De dorpjes in de omgeving heten Hoedekenskerke en Kwadendamme. Namen waar we nog nooit van gehoord hebben.

Maar dat maakt het juist leuk, we worden nieuwsgierig naar de camping en zijn omgeving.

Warm welkom op Kindercamping Scheldeoord.

chalet camping scheldeoord

Na een bezoek aan het Deltapark Neeltje Jans arriveren we op vrijdagmiddag op de camping worden we hartelijk welkom geheten bij de receptie. We slapen in een chalet in het chaletpark aan de overkant van de weg en krijgen uitleg waar we die kunnen vinden en de sleutel om ons domeintje te betreden.

We rijden er naartoe en zien dat het chalet op een mooi plekje ligt. Naast het weiland met de kalkoenen en hertjes en voor ons een groot grasveld om te spelen. De auto kunnen we bij het chalet parkeren.

We pakken de spullen uit de auto en installeren ons in het chalet. Het chalet is ruim met drie slaapkamers en een aparte wc en aparte badkamer. Alles ziet er schoon uit en we drinken wat om bij te komen van de reis.

Maar we zijn nieuwsgierig hoe dicht we bij de Westerschelde zitten. Dus al snel gaan we naar buiten om op zoek te gaan naar het water.

Dineren aan de Westerschelde

Strandbrasserie de Landing

We wandelen het chaletpark af naar de dijk. En binnen 5 minuten lopen we langs de Westerschelde. Wat een prachtig gezicht is het toch.

We zien grote boten varen op weg naar Antwerpen. En voor ons ligt een gezellig afgebakend strandje en zien we veel watervogels.

We zien rechts van ons een restaurant aan het water. Het is Strandbrasserie de Landing en deze hoort bij de camping. Wij besluiten om daar te gaan dineren.

In het restaurant krijgen we een tafeltje aan het raam. We hebben prachtig uitzicht op de Westerschelde terwijl we genieten van een drankje en de kaart bekijken.

Er staan kindermenu's op de kaart en voor Tycho hebben ze ook een glutenvrij broodje.

We smikkelen van de spare ribs en biefstuk. Maar vooral het toetje met aardbeien is verrukkelijk.

Speeltuintjes en animatie op de camping

Speeltuin op camping Scheldeoord

Met een volle buik lopen we na het diner terug naar de camping. Daar gaan we op zoek naar een speeltuintje voor de jongens.

Lang hoeven we niet te zoeken, net voorbij de receptie zien we een groot veld tevoorschijn komen met airtrampoline, voetbalveld en diverse klim en speeltoestellen.

Terwijl de jongens aan het spelen zijn wordt onze aandacht getrokken door de muziek van de animatie. In het openluchttheater is de kinderdisco begonnen. Het is een vrolijke boel met dansende en zingende kids.

We wandelen verder over de camping en komen nog twee speeltuintjes tegen en een tennisbaan. Naast de receptie zien we het binnenbad liggen met glijbaan. Aan de andere kant van het centrumgebouw zien we ook het buitenbad.

Hier vind je ook de supermarkt, snackbar, het knutselgebouw van de animatie, de chillzone voor tieners, het overdekte speelgedeelte en Scheldo's kinderrestaurant.

Ondertussen begint het donker te worden en lopen we terug naar het chalet waar we met zijn viertjes nog wat drinken voor de tv, voordat we ons bedje induiken.

Ontbijt met verse broodjes en Tropical Zoo.

Tropical Zoo

Na een goede nachtrust wandelen we 's ochtends naar de supermarkt van Wim Bruijs op de camping. Daar komt de geur van verse broodjes ons tegemoet. Het is best een grote supermarkt waar je terecht kan voor al je dagelijkse boodschappen.

Na ons ontbijt van verse croissantjes, chocolade broodjes en verse jus d'orange stappen we in de auto om een bezoekje te brengen aan Berkenhof Tropical Zoo. Het is maar 10 minuten rijden naar Kwadendamme waar je dit superleuke uitje vindt.

Er is een vlindertuin met tropische dieren, fossielenmijn, dino expo, een kidsjungle en buitenspeelbos voor vele uurtjes speelplezier, een restaurant en buitenterras.

Partijtje tennis

Scheldeoord tennisbaan

Aan het einde van de middag komen we terug op Kindercamping Scheldeoord. We hebben wel zin om met zijn viertjes te tennissen. En we hebben geluk, de baan is nog vrij.

De tennisbaan is niet helemaal egaal glad meer, maar je betaalt ook niets voor het huren van de baan. En wij vermaken ons prima.

We beginnen met overslaan om een beetje warm te worden en de slag te oefenen. Daarna doen we een partijtje en spelen we gelijk met 3-3.

Snacks, pizza en geweldige zonsondergang

zonsondergang aan de Westerschelde

Ondertussen zijn we hongerig geworden. We brengen de tennisrackets terug naar het chalet en gaan vanavond snacken.

In de snackbar heb je keuze uit diverse snacks en pizza. Terwijl de mannen kiezen voor friet, stoofvlees en kibbeling ga ik voor de pizza. Het smaakt ons allemaal uitstekend.

Na een half uurtje spelen op de airtrampoline halen we nog een ijsje en zijn de jongens het zat. Ze gaan lekker chillen in het chalet terwijl ik nog een wandeling maak langs de Westerschelde.

Het is laag water en er komen veel zandbanken boven water waar vele vogels te bewonderen zijn. Eenden, lepelaars, meeuwen en scholeksters zie ik struinen over de zandbanken op zoek naar voedsel.

Ondertussen word ik getrakteerd op een prachtige zonsondergang.... Wat is het hier mooi!!

Wakker worden in het zwembad

Scheldeoord binnenbad

Na weer een goede nachtrust en heerlijk ontbijt gaan we goed wakker worden in het zwembad.

Het binnenbad is niet groot, maar het heeft wel een leuke glijbaan en we doen wat wedstrijdjes wie het snelste een baantje kan zwemmen.

We dollen wat met elkaar in het water en komen helemaal opgefrist uit het zwembad. Heerlijk om zo wakker te worden en de dag te beginnen.

We maken een ritje met de stoomtrein

Stoomtrein Zeeland

Onze jongens zijn gek van treinen. En in Zeeland rijdt er op bepaalde dagen een stoomtrein van Goes naar Hoedekenskerke.

Hoedekenskerke ligt op maar vijf minuten rijden van kindercamping Scheldeoord. En dus gaan wij een ritje maken met de stoomtrein.

De trein staat al op ons te wachten als we aankomen. Snel stappen we in en tot onze verbazing rijdt de paashaas ook mee.

In Goes hebben we een uurtje om het stadje te bekijken en we nemen een snel drankje in het restaurant van Slot Oostende.

Dan moeten we opschieten om de dieseltrein terug naar Hoedekenskerke te nemen. Op beide stations is er voor kinderen veel te beleven. Maak een ritje met de minitrein of bekijk de miniatuur treinbanen, het monumentale tractiegebouw en de historische goederenloods.

Dineren in het Kinderrestaurant

op de foto met Scheldo

Terug op de camping gaan we dineren in Scheldo's kinderrestaurant. Dit restaurant ligt naast de overdekte speelruimte en naast de animatie.

Tijdens het diner komt Scheldo de beer langs waar de kinderen die gebruik maken van het kinderbuffet mee op de foto mogen. Deze foto wordt uitgeprint en krijg je cadeau tijdens het diner.

Tycho gaat voor het buffet en wij genieten van gerechten als saté, biefstuk en schnitzel. Tussendoor spelen de jongens in de speelruimte en er is ook de mogelijkheid om te gaan kleuren bij de animatie.

Na het diner gaan we een partijtje "berengolf" spelen. Het 9-holes parcours ligt vlakbij ons chalet. Helaas wordt onze pret verstoord door een flinke regenbui. We rennen naar binnen en nestelen ons op de bank met een glas warme thee.

Op zoek naar Zeehonden

boottocht Westerschelde

Op onze laatste ochtend in Zeeland gaan we een bijzonder tripje maken. Vanaf eind mei 2017 is het mogelijk om een boottrip te maken naar de zandbanken om zeehonden te spotten.

Deze boottochtjes worden georganiseerd door Camping Scheldeoord en wij mogen alvast een tochtje met de boot maken.

De boot ligt in de haven van Hoedekenskerke. Het is een stoere snelle boot (een RIB) en dus trekken we zwemvesten aan voor de veiligheid.

Helaas is het afgelopen nacht slecht weer geweest. Daardoor zijn de zeehonden naar een schuilplek gegaan waardoor ze niet op de zandbank liggen.

Maar het tochtje met de boot is een spectaculaire belevenis. In volle vaart varen we over de Westerschelde en de jongens genieten!

Afscheid nemen van Camping Scheldeoord

Scheldeoord lodgetent

En dan is ons weekendje Kindercamping Scheldeoord helaas ten einde.

We hebben genoten van de camping, de gastvrijheid en de vele leuke uitjes in de omgeving. Zo'n weekendje is voor herhaling vatbaar.

En dan is onze wens om in deze luxe Scheldelodge te slapen. Deze waren nog in aanbouw tijdens ons bezoek aan de camping maar zijn vanaf half mei 2017 boekbaar.

Natuurlijk kan je ook een plekje op de camping reserveren. Er zijn ook kampeerplekken met privé douche of een privé wirlpool.

Kindercamping Scheldeoord is met recht het pareltje aan de Westerschelde...


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)