Kan ik naar Maleisië met een Baby van 7 maanden?

door Patricia

Wij willen graag naar Maleisië gaan met onze baby. Hij is dan 7 maanden.

Kunnen jullie mij vertellen of dit verstandig is en hebben jullie tips? Alvast vriendelijk bedankt

Antwoord


Of het verstandig is om met jullie baby naar Maleisië te gaan, kan ik niet voor jullie beslissen.

Elke persoon is anders... Maar als je er zelf een goed gevoel over hebt en het helemaal ziet zitten, dan zou ik er helemaal voor gaan!!

Natuurlijk zijn er altijd wel wat risico's in elk land waar je naartoe gaat. Op de site staan een heleboel tips, maar dan lijkt het soms zoveel dat sommigen er dan vanaf zien.

Dus laat je niet teveel afschrikken, als je logisch nadenkt en je verder beschermt tegen de muggen maak je de kans heel klein dat er iets vervelends gebeurt.

Ik ben natuurlijk geen dokter, en daarom zeg ik altijd gelijk dat je voor Vaccinaties en dergelijke contact moet opnemen met het GGD of je huisarts. Voor de baby zou ik even navragen op het consultatieburo of er inentingen eerder gegeven moeten worden.

Waar je eigenlijk het meeste last van kan hebben is de warmte. Op de site staat beschreven hoe je hier het beste mee om kan gaan:
zonvakantie met een baby

En ook deze pagina kan handig voor je zijn:
Hou je baby gezond op vakantie

Specifiek voor Maleisië


Als jullie je verblijf beperken tot Kuala Lumpur en de eilanden verklein je de kans om met vervelende ziektes in aanraking te komen.

Het blijft namelijk wel een land in de tropen waar vervelende ziektes voorkomen. Om je goed in te lezen hierover moet je maar even kijken op www.travelclinic.com

Zorg dat je ook een klamboe hebt waarmee je je baby kan afdekken als het in de kinderwagen of buggy zit. In Maleisië heb je ook muggen die overdag steken en die vervelende ziektes over kunnen brengen zoals knokkelkoorts.

Baby's mag je niet insmeren met anti-muggenspul waar Deet in zit dus vandaar dat zo'n klamboe erg fijn is.

Een ander punt waar je rekening mee kan houden is dat je goed navraagt of er geen zandvlooien voorkomen op het eiland waar jullie naartoe willen. Uit alle verhalen op het web lijkt het alsof deze voornamelijk aan de oostkust voorkomen.

Wij hebben er ook eens last van gehad, en ze zijn erg vervelend. Het enige middel tegen deze beesten is je insmeren met zonnebrandolie. Maar dit werkt niet altijd.

Heb je nog advies nodig over waar naartoe te gaan? Laat het ons gerust weten.

Reacties op Kan ik naar Maleisië met een Baby van 7 maanden?

Klik hier om een reactie te geven

Feb 02, 2010
Maleisie
door: Debby

Wij zijn vorig jaar 4 weken naar Maleisie geweest met onze toen bijna 2-jarige dochter.

Maleisie is in veel opzichten toch ook wel een westers land. Infrastructuur en wegennet prima en de steden met genoeg winkels en supermarkten. Heel handig voor smeerkaas, appelsap, luiers, limonadesiroop ed. Onze dochter hebben we proberen mee te laten eten, jammer genoeg houdt ze niet van rijst :-). Maar veel fruit, brood, frietjes, sapjes, komkommer, tomaat enzo.

We hebben een Nomad lichtgewicht reisbedje/tentje meegenomen waar ze de hele vakantie in heeft geslapen. Ideaal en met muggennetje. Ook makkelijk om bij het zwembad of strand te zetten. En een eigen vertrouwd plekje tijdens het vele rondreizen wat wij deden.

Je kunt er prima een auto huren en rondrijden.
Hebben wij maar heel kort gedaan, maar is prima bevallen. Wij hadden toen geen autostoel. Hou daar wel rekening mee als je dat wilt. Ze zijn er vast, maar ik zag er nauwelijks een auto mee rondrijden.

Wij zijn op de Perhentian Islands geweest. Een aanrader! En Langkwawi met zijn mangrove en grote dierenpark ook leuk. Boek een huisje aan het strand! Bangkok heeft een groot gratis park met zwembad en speeltuin. Vinden de kids geweldig. En er is buiten het centrum een vogelpark waar je allemaal vogels los ziet lopen en vliegen en je mag voeren. Wij hebben ons er uren vermaakt.

Wij zijn zonder kinderen in 2005 naar Thailand geweest. En we hadden verwacht dat Maleisie ongeveer het zelfde zou zijn. Dat vonden wij niet. Wij vonden de Maleisiers wat minder vriendelijk en behulpzaam dan de Thai. Maar het was hoe dan ook een geweldige reis en ervaring. We denken nu aan Indonesie. En Thailand met dochter staat ook heel hoog op de wensenlijst.

Veel plezier en succes.
Debby

Klik hier om een reactie te geven

Doe mee en verstuur jouw bijdrage! Het is heel eenvoudig. Klik hier om naar Vakantie Vragen te gaan.

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)